2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A 100 legnagyobb osztalékot fizető cég első negyedéhez tartozó társaságok közül többen kormányzati megrendeléseket kaptak, 11 közülük pedig stratégiai partnere a kormányzatnak - írja a Népszabadság

Egyre több részlet tudható meg Magyarország legnagyobb osztalékfizető társaságairól. A Népszabadság és az Opten által összeállított listáról már tudni lehetett, hogy a legnagyobb – közel 900 milliárd forintos – pénzkivételt az Audi tette meg - a cég a pénzt magyar anyavállalatának utalta, amely ebből egy belga társcégében vásárolt kisebbségi részt. A tavaly osztalékként kifizetett közel 3 ezermilliárd - a Magyarországon belüli utalásokat kiszűrve közel 2,5 ezermilliárd - forint zöme, 1,35 ezermilliárd forint 28 társasághoz kapcsolódik, amelyek közül több offshore-szerű jegyeket is mutat, s közülük 11 vállalt a kormánnyal stratégiai partnerséget.

A harmadik-ötödik helyet az amerikai GE három hazai leánya foglalja el nagyjából azonos összeg egymáshoz utalásával, amely sor végén GE Infrastructure Central & Eastern Europe Kft. 147 milliárdot utalt külföldre, az osztrák General Electric Austria GmbH-nak, valamint a holland bejegyzésű GE Energy Europe BV-nek és Logistics Europe BV-nek.

2012 szeptemberében záródó üzleti éve után 54 milliárd forint osztalékkal nyolcadik az ifjúsági csatornáiról - MTV, Viva, Comedy Central, Nickelodeon - ismert Viacom International Kft.

A gyógyszergyártó Chinoin 26 milliárdot utalt a kormánypartner francia Sanofi-Aventisnek, míg a kukoricafeldolgozó Hungrana-gyártól 24 milliárdot kaptak a tulajdonosok.

Az Alcoa-Köfém-gyár 17 milliárdot fizetett közvetlenül spanyol anyacégének, amely az Alcoa Európai Keréktermék Kft.-től is kapott négymilliárdot. A francia Schneider Electric közvetlenül 15 milliárdot kapott magyar cégétől. A Taurus-gumik gyártását mostanság megszüntető francia Michelin svájci cége 14 milliárdos utalást kapott.

A fenti tételekhez képest szerény a Mercedes-gyár 7,5 milliárdoa utalása, illetve az a 6,5 milliárd forint, amit az osztrák Strabag tulajdonában lévő M5 Holding GmbH kapott az AKA Alföldi Koncessziós Autó pálya Zrt.-től, míg a Strabag Zrt. 5,5 milliárdot adott osztrák anyacégeinek - írja a Népszabadság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Itt a bejelentés: ő lehet az új köztársasági elnök
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 14:06
Az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz.
Makro / Külgazdaság Beindult az orosz gőzhenger, újabb település került a kezükre
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 13:46
Elfoglalták a donyecki régióban lévő Pobjeda települést az Ukrajnát támadó orosz erők az elmúlt nap folyamán, miközben mind Avgyijivkánál, mind Donyecknél folytatták az előrenyomulást az orosz védelmi minisztérium szerint.
Makro / Külgazdaság Vészjósló üzenetet küldött Navalnij halála apropóján a NATO Putyinnak
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 09:57
Mutatjuk, mi történt, amíg Ön aludt.
Makro / Külgazdaság Miért telepítenek az oroszok nukleáris fegyvert az űrbe?
Káncz Csaba | 2024. február 22. 09:24
A Kreml felismerte, hogy nem tud versenyezni a Nyugattal az űrben. Ezért Moszkva elkerülhetetlenül aszimmetrikus megközelítésre támaszkodik a világűrrel kapcsolatos katonai ügyeiben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Újabb jó hír a lakásfelújítást fontolgatóknak
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 08:57
Nemcsak a gyermekesek kaphatnak támogatást.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mennyit romlott a fizetésünk egy év alatt
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 08:30
A KSH szállította a rossz hírt.
Makro / Külgazdaság Szörnyű tragédiára ébredtünk
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 07:56
Többen életveszélyesen megsebesültek merényletben Izraelben.
Makro / Külgazdaság Tovább dagad a Boeing botránya
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 07:16
Azonnali hatállyal távozik a 737-es programjának vezetője.
Makro / Külgazdaság Lecsaptak az amerikaiak Jemenben
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 06:43
Az Egyesült Államok négy csapást mért a húszi lázadókat tömörítő Anszar al-Allah iszlamista mozgalom célpontjaira Jemenben.
Makro / Külgazdaság Trumpnak is tetsző döntést hozott Biden
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 06:25
Az Egyesült Államok vízumkorlátozásokat vezet be az illegális bevándorlást segítő vállalkozásokkal szemben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG