<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Gulyás Gergely szerint lesz elég egészségügyi maszk a patikákban, a börtönökben napi 25 ezer maszkot gyártanak. A kormány bízik abban, hogy nem marad el az olimpia.
Gulyás Gergely, Láng-Bognár Kinga és Kásler Miklós a rendkívüli sajtótájékoztatón. (Forrás: az Index élő Facebook-közvetítése)

A koronavírussal kapcsolatos szerdai kormánydöntéseket ismertette elsőként Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A miniszter tájékoztatása szerint jelenleg nincs koronavírusos beteg Magyarországon, az eddig vizsgált minták között nem találtak pozitívat.

Kiemelte, hogy jelenleg 18 fő van karanténban Magyarországon, mindannyian jól vannak, panaszmentesek, két hét múlva lehet őket hazaengedni, ha addig nem jelentkeznek a betegség tünetei. Ismertette azokat a csatornákat, ahol a lakosság tájékoztatást tud kérni a vírussal kapcsolatban.

Felhívta a figyelmet, hogy az egészségügyi maszkok nem a betegség megelőzésére alkalmasak, hanem a betegség terjedésének megakadályozására. A hazai büntetés-végrehajtási intézményekben napi 25 ezer maszkot gyártanak, ezért a miniszter szerint biztosított az ellátás, 1,2 millió maszk kerül majd forgalomba. Továbbá közbeszerzés alóli mentességet adtak a betegség gyógyítására szolgáló gyógyszerekre, megelőzést szolgáló készítményekre.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a védekezésre felállt kormányzati törzs álláspontját ismertette, mely szerint nem zárható ki, hogy a koronavírus Magyarországra is megérkezzen. Azt a kérést tolmácsolta a magyar állampolgárok felé, hogy aki utat tervezett a fertőzött területekre, inkább halassza el. Az onnan hazaérkezők, így a diákok felé pedig az a kérés, hogy ne menjenek iskolába két hétig. Illetve az utazók mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a magyar konzuli szervekkel.

Részben ide kapcsolódik, hogy a kormány tájékoztatást hallgatott meg a magyar olimpiai csapat felkészüléséről. Gulyás Gergely jelezte, hogy a kormány bízik abban, hogy a koronavírus miatt nem kell elhalasztani az olimpia idei megrendezését. A várakozások szerint egyébként 13 éremmel lehet számolni. Az ATV kérdésére, hogy felvetődhet-e a sportrendezvények lemondása, köztük a labdarúgó Eb hazai meccseinek lefújása a vírus miatt, azt mondta, hogy erre felelősségteljesen nem lehet ma nyilatkozni. Arra lehet számítani, hogy az érintett területekről a következő hónapokban nem fognak delegációk érkezni, tárgyalásra indulni.

Más döntések közül említést tett arról, hogy a Belügyminisztérium 30 milliárd forintot kap arra, hogy ideiglenes büntetés-végrehajtási intézményeket hozzon létre. A mobil börtönökre azért van szükség, mert a hazai intézmények telítettsége 115 százalékos (néhány éve még 143 százalékos volt). A belügyi tárca azt vállalta, hogy még idén 100 százalék alá csökken a telítettség a börtönökben. Gulyás ezzel összefüggésben üdvözölte a parlament döntését a börtönbizniszként elhíresült kártérítési esetek felszámolására.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Egy piacot és benzinkutakat is meglőttek az oroszok, Zelenszkij újabb elismerést kapott
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:44
Esti összefoglaló az orosz-ukrán háború 287. napjának legfontosabb eseményeiről. 
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Behúztak egy újabb győzelmet az amerikai demokraták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:01
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock győzelmével zárult a megismételt szenátusi választás Georgia amerikai államban a szerdán bejelentett végleges eredmények szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin megszólalt: nem őrültünk meg
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 18:38
Az orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának ülésén járt.
Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG