2p

Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.

Mint tudjuk, Rogán Antal nem éppen nyilvános szerepléseinek tömegéről híres, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető, de például a titkosszolgálatokat is felügyelő miniszter nagyon ritkán tűnik fel nyilvános eseményeken, kérdésekre pedig még annál is ritkábban válaszol.

Ezért volt nagy szó, hogy tavaly tavasszal, azaz 2023. április 11-én a parlamentben személyesen válaszolt Jámbor András, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesének kérdésére, amelyben Jámbor a miniszter a Völner-Schadl-ügyhöz fűződő kapcsolatait firtatta.

Rogán válaszában kijelentette, hogy nem is ismerte Schadl Györgyöt, és kifejtette, hogy a vádhatóság az ügyet kivizsgálta, és minden olyan esetben, ahol

"bármilyen jogszabálysértés gyanúja merült fel, ott elindították a szükséges eljárásokat, ahol nem merült fel, ott természetesen ilyet nem indítottak".

Mint ismeretes, Varga Judit korábbi férje, Magyar Péter az igazságügyminiszterrel folytatott beszélgetésének felvételére hivatkozva állítja, "Rogán Antalék" manipulálták az ügy iratait, illetve beleszóltak az ügyészség munkájába, hogy a miniszter, illetve felesége és kabinetfőnöke érintettségére ne terjedjen ki az eljárás.

Ennek fényében különösen izgalmas Rogán Antal lassan egy évvel ezelőtti felszólalása, ugyanis a miniszter jobbján Magyar Péter egykori közeli barátja, Gulyás Gergely balján pedig nem más, mint Varga Judit ül, akit szinte végig mutat is a kamera, amikor Rogán Antal arról beszél, hogy az ügy kezelésével minden rendben történt. (Rogán Antal válasza a videón 2:27 másodpercnél kezdődik.)

Olvasóinkra bízzuk a két politikus arckifejezéseienk, testbeszédének elemzését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
Makro / Külgazdaság Órákon belül dönthet a kormány az újabb üzemanyagár-sapkáról, de addig is van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:29
A benzinért és a gázolajért is kevesebbet kell majd fizetni péntektől. Egyelőre 3, illetve 6 forinttal, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.
Makro / Külgazdaság Kilőttek a reálbérek, Ön mire költi?
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett.
Makro / Külgazdaság Valami történt az amerikai gazdaságban
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:57
Az amerikai gazdasági aktivitás lassuló ütemben nőtt áprilisban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) kedden közzétett előzetes értékei alapján.
Makro / Külgazdaság Mit jelez Matolcsy Györgyék lépése?
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentette az alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte.
Makro / Külgazdaság Nem várt helyről kapott beszólást Varga Mihály
Dobos Zoltán | 2024. április 23. 16:44
A szolgáltatások visszatekintő árazása és a nemzetközi környezet romlása, elsősorban a Fed felfelé tolt kamatpályája negatívan hat a magyar monetáris politika lehetőségeire. Az erős dezinfláció, a folyó fizetési mérleg tartós javulása és a magas devizatartalék-szint miatt viszont jók a kilátások. A kamatdöntő ülés után Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tartott háttérbeszélgetést, ahol odaszúrt a pénzügyminiszternek is.
Makro / Külgazdaság Kitilthatják a kényszermunkával készült termékeket az EU-ból
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 15:59
Az Európai Parlament (EP) megszavazta a kényszermunkával készült termékek kitiltását az EU piacáról. A most elfogadott szabályoknak köszönhetően jobban megéri majd, és könnyebb lesz a javíttatás, kevesebb hulladék képződik, és hátszelet kapnak a javítással foglalkozó vállalkozások.
Makro / Külgazdaság Friss külföldi pénzzel pöröghet fel az ukrán lakások újraépítése
Mester Nándor | 2024. április 23. 15:01
Kormányprogram indult a hitelpiacon, viszont az építkezéseket hátráltatja az egyre erősebb munkaerőhiány.
Makro / Külgazdaság Lehullt a lepel, Matolcsy Györgyék léptek
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:01
Kedden ismét kamatdöntő ülést tartott a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, ahol változtattak a jegybanki alapkamaton.
Makro / Külgazdaság Aki gázzal fűt, örülhet az új prognózisnak
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 11:55
Ursula von der Leyen szerint lejjebb mehetnek a gázárak. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG