<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A Lufthansa fapados leányvállalata, a Germanwings vesztett gépet, a francia hatóságok 148 halottról beszélnek. Az Airbus A320 Barcelonából tartott Düsseldorfba, a szerencsétlenség a francia Alpok felett történt.

Hivatalos információ

A Germanwings Facebookon hivatalosan is elismerte a katasztrófát, 150 áldozata van a szerencsétlenségnek. Létrehoztak egy információs számot az áldozatok családjának és barátainak, itt előzetes regisztráció után lehet érdeklődni: 0800 11 33 55 77

Amit eddig tudunk

Az Airbus A320 Barcelonából tartott Düsseldorfba, a szerencsétlenség a francia Alpok felett történt.

A DGAC repülési felügyelet információi szerint a gép Barcelonnette várostól nem messze, a francia Nizza üdülővárostól körülbelül 100 kilométerre zuhant le.

A flightradar24.com adatai szerint a repülőgép utolsó ismert helyzete helyi idő szerint 10.40-kor volt. A járat fél óra késéssel, 10 órakor indult el Barcelonából, 40 perccel a felszállás után tűnt el.

Az adatok szerint mintegy 3-4000 láb percenkénti rátával süllyedt, majd 6800 láb (2000 méter) magasságban tűnt el a radarképernyőről.

Az Airbus A320 a fapados légitársaságok „kedvence”, a legtöbb európai Wizz Air  járatot is ilyen repülő teljesíti.

Közben a Germanwingstől annyi nyilatkozat érkezett, hogy nem tudják pontosan mi okozta a szerencsétlenséget. A lezuhant gép 24 éves, és kezdetben a Lufthansánál szolgált.

Megszólalt a Lufthansa

A befektetők is reagáltak a katasztrófára, nagyot estek a Lufthansa részvényei

Carsten Spohr Lufthansa vezér a Twitteren kommentálta az esetet: „Még nem tudjuk, hogy pontosan mi történt a 4U 9525-ös járattal. A legmélyebb részvétem az utasok és a személyzet hozzátartozóinak és barátainak. Ha beigazolódnak a félelmeink, ez egy nagyon sötét nap a Lufthansa számára. Reménykedünk benne, hogy találunk túlélőket.”

Francois Hollande francia elnök szintén nyilatkozott az esettel kapcsolatban, mint mondta, a roncs egy nagyon nehezen megközelíthető területen van, ezért feltételezik, hogy az esetnek nincsenek túlélői. Az áldozatok körülbelül fele német.

A Reuters információi szerint az illetékes francia hatóságok elindultak a helyszínre, hamarosan megkezdhetik a mentést. A roncs a Méolans-Revel nevű, gyakorlatilag lakatlan területre zuhant. Bejelöltük a térképen:

27 éve zuhant le az első A320-as

1988-ban az Air France 296-os járata volt az első Airbus A320-as, amely lezuhant: egy légishow keretében 33 méter magasságban kellett volna átrepülnie a futópálya fölött kiengedett futóművel, ám túl alacsonyan közelítette meg a pályát, hozzáért a fák csúcsához, a futópálya végén a földbe csapódott. Hárman haltak meg a balesetben a Wikipedia összefoglalója szerint.

Veszélyes hely a repülőknek?

Egyébként ez a terület repülési szempontból mindenképpen veszélyes, 1961-ben egy brit járat a mostani katasztrófa helyszínétől nem messze zuhant le. Akkor a baleset lehetséges indokaként azt nevezték meg, hogy a mágneses mezők megzavarták a használt iránytűt

A Germanwings a Lufthansa-csoport diszkont leányvállalata, 1997-ben az Eurowings divíziójaként alapították, majd 2002-től önálló cégként működik.

A kölni székhelyű társaság Köln-Bonnból, Hamburgból, Berlinből, Dortmundból és Düsseldorfból üzemeltet német belföldi és nemzetközi járatokat, köztük Budapestre is.

A Lufthansa a frankfurti és müncheni járatait leszámítva az összes járat üzemeltetését 2013-ban átadta a Germanwingsnek.

A cégnek 81 gépes flottája van, a gépek átlagos életkora 9,2 év. A társaságnak eddig egyetlen gépével sem történt légi katasztrófa. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat kap az EU-tól a moldovai hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:20
Az Európai Unió Tanácsa 40 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) finanszírozást hagyott jóvá Moldova számára, amellyel a fegyveres erők képességeinek fokozását segíthetik a kelet-európai országban.
Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG