BUX
36 489.42
+1.55%
+558.00
OTP
11 210.00
+4.18%
+450.00
MOL
1 859.00
+0.05%
+1.00
RICHTER
6 820.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
383.00
-0.52%
-2.00
 
2018. szeptember 24. 10:07

A gyanú szerint ugyanazt a luxus-magánrepülőgépet használta idén nyáron Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, egy luxusjachton pedig együtt pihentek NER közeli üzletemberek és egy kormánymegbízott.

Egy Bombardier Global 6000 típusú repülő belülről. Forrás: Jetcraft

Az Átlátszó.hu szerint Orbán Viktor egy vadonatúj Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgéppel utazott Bulgáriába a Videoton-Ludogorec Bajnokok Ligája selejtezőre július 25-én. Az OE-LEM lajstromszámú gép nem sokkal éjfél előtt ért vissza Ferihegyre – a tényfeltáró portál le is fotózta, ahogy a miniszterelnök kiszáll a repülőből.

A Bombardier Global 6000 ára átszámítva mintegy 17 milliárd forint. A kormányfő által használt gép tulajdonosa nem ismert, üzemeltetője és lajtsromszáma osztrák, de szinte állandóan a budapesti repülőtéren parkol. Június 21-én Nyizsnyij Novgorodba ment, ahol akkor Argentína játszott Horvátországgal a foci-világbajnokságon, július 15-én pedig Moszkvában szállt le, ahol épp a vb-döntő zajlott. Sajtóhírek szerint Orbán Viktor a helyszínen nézte a mérkőzést. 

Mészáros és köre is ezzel utazhatott

Az Átlátszó szerint a magánrepülő többször ment Budapestről éppen oda – például Bariba, Splitbe, Pulába, Rijekába és Velencébe –, ahol a Lady Mrd luxusjacht is tartózkodott éppen akkor. Ezen a jachton fotózták le júliusban Mészáros Lőrinc kormányközeli nagyvállalkozót egy olasz kikötőben, és több jel is arra utal, hogy augusztusban ez a repülő szállíthatta Mészáros Lőrincet a luxusjachtra.

Emellett ugyanezzel a repülővel utazhatott augusztus 22-én Mészáros Lőrinc egyik lánya, Mészáros Beatrix, valamint Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa. Végh cége  sorra nyeri a stadionépítésekkel kapcsolatos közbeszerzéseket.

NER-közeli emberek a luxusjachton

A tényfeltáró portál egy drónnal azt is kiderítette, hogy augusztus 17-én Homolya Róbert MÁV-elnök, Szíjj László üzletember (Mészáros Lőrinc üzlettársa) és Kovács Ernő kormánymegbízott is a jacht fedélzetén tartózkodott.

Homolya korábban az európai uniós támogatások elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese volt, később a Miniszterelnökségen dolgozott, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára lett. A 24.hu értesülései szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF 2010 óta vizsgálódik utána.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyetlen nap alatt 8 ezer új koronavírusost azonosítottak Kaliforniában
MTI | 2020. július 7. 07:03
A legfrissebb adatok szerint a 8516 új fertőzöttel együtt 273 418-ra emelkedett a koronavírusos kaliforniaiak száma.
Makro / Külgazdaság Jó hírt akart közölni a szociális dolgozókkal Kásler Miklós, de a valóság inkább arcpirító
Székely Sarolta | 2020. július 7. 06:07
Az emberi erőforrások minisztere szerint nincs értelme vitázni a szociális dolgozók béréről. Pedig a számok épp az ellenkezőjét támasztják alá: a területen dolgozók fizetése arcpirítóan alacsony.
Makro / Külgazdaság A járvány után nálunk a legrosszabb a levegő Európában
Kormos Olga | 2020. július 6. 18:29
Budapest az egyetlen város Európában, ahol már most meghaladja a nitrogén-dioxid-szint a korlátozások előtti időszakét – erre jutott az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.
Makro / Külgazdaság Orbán és Trump alatt szétesik a magyar és az amerikai diplomácia
Káncz Csaba | 2020. július 6. 17:59
Az amerikai külügy morálja újabb mélypontot ütött a múlt hónapban, amikor Trump kirúgta a minisztérium pénzügyi főellenőrét. Hazánk érdekérvényesítését az euroatlanti térségben mára jelentősen legyengítette a diplomáciai finomság-, a kiszámíthatóság- és a megbízhatóság hiánya. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Új kutatás: százból öt spanyol kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 6. 17:24
Ez mintegy tízszer több a diagnosztizáltak számánál. Madridban minden tizedik ember átesett a fertőzésen.    
Makro / Külgazdaság Mikor zökken az élet az új kerékvágásba?
Privátbankár.hu | 2020. július 6. 15:59
Addig egészen biztosan nem, amíg nem lesz meg a vakcina, addig jóformán mindenki csak találgat. S persze nem kevesen vagyunk, akik abban bíznak, hogy a COVID-19 nemcsak negatív következményekkel jár, hanem hozzájárul ahhoz, hogy mindenki elgondolkodjon arról, a járvány miatti kényszerintézkedésekből mennyit lehet átmenteni a „békeidőkre”, hogy tisztább és élhetőbb legyen a világunk.
Makro / Külgazdaság Ha nem fehér vagy, könnyebben leszel áldozat – új vírusadatok sokkolják az USA-t
Wéber Balázs | 2020. július 6. 14:47
A latin származású és a fekete bőrű amerikaiak háromszor nagyobb valószínűséggel lesznek koronavírus-fertőzöttek, mint a fehérek, és csaknem dupla akkora az esélyük, hogy a vírus áldozataivá válnak – derül ki egy új statisztikából. Ennek oka az lehet, hogy sok esetben otthonról nem végezhető munkájuk van, sokat használják a tömegközlekedést, zsúfolt lakásokban laknak és több tekintetben az átlagnál rosszabb az egészségi állapotuk.
Makro / Külgazdaság 2,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma májusban
MTI | 2020. július 6. 10:35
Több élelmiszert vettünk, de jelentősen kevesebbet tankoltunk.
Makro / Külgazdaság Közelíti a 11,5 milliót a koronavírus-fertőzöttek globális száma
MTI | 2020. július 6. 08:26
Az áldozatok száma több mint 533 ezer, a gyógyultaké meghaladta a 6,1 milliót.
Makro / Külgazdaság Jobbra szavaztak a horvátok
MTI | 2020. július 6. 08:16
Marad a jobboldali kormány Horvátországban a vasárnap megtartott előre hozott parlamenti választásokat követően, de koalíciós tárgyalások kezdődnek.
hírlevél