<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A madridi autonóm tartomány beperli a spanyol államot, mert önkényesnek tartja a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére szolgáló uniós támogatások elosztását az egyes régiók között.

Ezt Javier Fernández-Lasquetty, a madridi autonóm kormány gazdasági tárcavezetője jelentette be sajtótájékoztatón szerdán.

"Úgy tűnik, velünk rosszabbul bánnak, mint másokkal, de ebbe nem vagyunk hajlandóak beleegyezni"

- fogalmazott.

Az MTI tudósítása szerint a politikus elmondta: beadványukban azt kérték a legfelsőbb bíróságtól, hogy semmisítse meg azt az októberi rendeletet, amelyben a központi kormány 9 millió euró (3,2 milliárd forint) értékű foglalkoztatási támogatást juttatott négy tartomány, Baszkföld, Navarra, Extremadura és Valencia számára.

Javier Fernández-Lasquetty felidézte: a spanyol munkaügyi minisztérium még a nyáron egy ágazati konferencia keretében állapodott meg a tartományokkal az Európai Unió kárenyhítő pénzügyi alapjából (Next Generation EU - NGEU) származó források elosztásáról. "Meglepetésre" azonban októberben a központi kormány négy tartomány számára további támogatást juttatott - tette hozzá.

Kongó utcák Madridban a koronavírus korábbi hulláma idején - kellene a támogatás a tartománynak. Fotó: DepositphotosKongó utcák Madridban a koronavírus korábbi hulláma idején - kellene a támogatás a tartománynak. Fotó: Depositphotos

A madridi tartományi tárcavezető szerint a döntés nélkülözi az átláthatóságot, és jogszerűsége is kifogásolható, mivel megsérti a foglalkoztatásra vonatkozó, törvényileg megállapított hatáskörmegosztást. Nehezményezte továbbá az indoklás hiányát, valamint azt, hogy a központi kormány munkaügyi minisztere a tartomány külön kérésére sem adott magyarázatot a döntésre.

A madridi autonóm közösség eddig 994,6 millió eurót kapott meg abból a 2,2 milliárd euróból, amelyre az uniós forrásból számíthat 2023-ig - írja az MTI összefoglalója.

A Spanyolország számára jóváhagyott segítség teljes összege 140 milliárd euró, amelyből 69,5 milliárd euró a közvetlen támogatás mértéke, míg a fennmaradó összeg hitel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Inkább spórolnak, mint költenek a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 00:01
A tavaly év végi pesszimizmus után januárban javultak az üzleti és fogyasztói várakozások is; a GKI konjunktúraindexe a tavaly utolsó kéthavi csökkenés után januárban ismét elérte a tavaly novemberi szintjét.
Makro / Külgazdaság Hiperaktív kínai kémek Prágában és Pozsonyban – egyre inkább támaszkodnak a helyi kínaiakra
Káncz Csaba | 2022. január 23. 17:46
A térségünkben a kínai titkosszolgálat egyre jobban támaszkodik a kínai diaszpórára, egyben megpróbálja aláásni az EU tekintélyét és a Tajvannal fennálló kapcsolatokat.  A cseh és a szlovák elhárítás éves jelentését vesszük górcső alá. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ezért hirdetett Ferenc pápa január 26-ra nemzetközi imanapot
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 15:34
Ferenc pápa 24 órás imanapra hív mindenkit január 26-án.
Makro / Külgazdaság Ismét meg akarták gyilkolni a szerb elnököt
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 14:17
Hét ember szövetkezett a szerb kormányfő életének kioltására.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz ellenzéki népszavazás április 3-án?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 11:45
Elképzelhető, hogy április 3-án  nem lesz népszavazás a Fudan Egyetemről.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Makro / Külgazdaság Moszkva oroszbarát vezetőt szeretne Ukrajna élére?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 08:34
A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló