<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
8p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ellenzék közös megemlékezésén mindenki színpadra lépett, aki elindult az előválasztáson, és mindenki az összefogás mellett tette le a voksát - Márki-Zay Péter pedig elmondta, mire készül, ha sikerül leváltania Orbán Viktort.

Az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! szlogennel tartottak közös megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából Budapesten. 

Jakab Péter: a jövő Magyarországa egységes, de sokszínű lesz

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az mfor.hu összefoglalója szerint felidézte: egy éve 6 ellenzéki párt vezetője azt ígérte, idén közös színpadon fognak állni, közös miniszterelnök lesz és 106 közös ellenzéki jelölt. Most ezt az ígéretet valóra váltották. 

Nincs más út, csak az összefogás útja; ezt az emberek mutatták meg a politikusoknak. Az ellenzék egysége megszületett, itt az ideje, hogy megteremtsük a nemzet egységét - mondta. Az Orbán-rezsimnek múltja van, de jövője nincs.

Diktátorokkal, zsarnokokkal nincs alku, sem '56-ban, sem '21-ben; a jövő Magyarországa egységes, de sokszínű lesz. Az ellenzék vissza fogja adni a magyaroknak a földjeiket, a gyáraikat, a hazájukat és a hitet - a hitet abban, hogy van élet a Fideszen túl.
Jakab Péter szerint éveken át osztotta meg a kormány az ellenzéket, hogy uralkodhasson rajtuk, ennek most vége. A valódi rendszerváltás szerinte az elszámoltatással kezdődik. Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak; hajrá ellenzék, hajrá összefogás - zárta szavait a Jobbik elnöke.

Fekete-Győr András: meg kell szerezni a kétharmados többséget

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is felidézte az egy évvel korábbi, most teljesülő ígéret teljesítését. Az összefogással tisztelegnek 1956 öröksége előtt. Korábban azt mondta, az előválasztás tétje az, hogy meg tud-e újulni az ellenzék - valódi esélyt csak akkor lát 2022-ben a győzelemre, ha új emberekkel indulnak a harcba. Szerinte az előválasztás ezt igazolja; a választók úgy döntöttek, megújítják az ellenzéket. A valódi változás soha nem volt még ilyen közel az elmúlt 11, vagy talán az elmúlt 30 éveben. 

Azt mondta: Márki-Zay Pétertől retteg a Fidesz, mert felborítja a status quót, bizonytalanok százezreit képes megnyerni az összefogás ügyének. Szerinte Orbán Viktor ma az utolsó október 23-i ünnepi beszédét mondta el. 850 ezer ember vett részt az előválasztáson, ennyi szószóló segít abban, hogy kiszabatítsák a Fidesz híveit az őket körülvevő narancssárga hazugság-ködből. Fekete-Győr András abban bízik, hogy az Orbán ellen harcba induló új politikai generáció mindig győzni fogja a döntéseinek következményét és a politikai felelősséget. Szerinte lehet egyszerű többséggel is valódi politikai változást hozni Magyarországon, de ennél többért kell küzdeni: a bizonytalanokat, a kiábrándult fideszeseket is meg kell nyerni, kétharmados többséget kell szerezni a választáson, a felhatalmazással lehet lezárni az elmúlt 30 évet és megnyitni egy új korszakot.

Dobrev Klára: a következő fél évben nincs széthúzás, kirekesztés, üzengetés

A Demokratikus Koalíció korábbi miniszterelnökjelölje Göncz Árpádot idézte, aki szerint 1956 mindenkié - de azóta sokan próbálták megfosztani 1956-ot a tiszta emlékétől. Konzervatívok és liberálisok, jobboldaliak és baloldaliak együtt küzdöttek 1956-ban a demokráciáért. Demokratának lenni azt jelenti, hogy elfogadjuk, bátorítjuk a sokszínűséget, senkit nem rekesztünk ki, senkinek nem mondjuk azt, hogy nincs itt a helye. Akkor fogjuk tudni lebontani Orbán egyszínű rendszerét, ha ilyen sokszínűek maradunk - mondta Dobrev Klára. 

Kaptunk egy esélyt, az európai magyar köztársaságnak talán egy utolsó esélyét, hogy együtt űzzük el Orbán Viktor rendszerét. Október 23-án emlékeztetni kell mindannyiunkat: nehogy elszúrjuk - mondta. A következő fél évben a politikusoknak is nap mint nap bizonyítaniuk kell, hogy nincs széthúzás, kirekesztés, üzengetés.

Jövő tavasszal nem lesznek köztünk győztesek és vesztesek; jövő tavasszal vagy mindannyian győzni fogunk, vagy mindannyian együtt fogunk elbukni, ez a felelősségünk. A DK mint legerősebb frakció azért van itt, mert győzni akar - mondta.

Karácsony Gergely: ma születik meg a 4. köztársaság

Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP korábbi miniszterelnök-jelöltje arról beszélt: a köztársasági eszme arról szól, hogy közösen vállalunk felelősséget egymásért, hogy soha nem lehet olyan hatalom, amely azonosítja magát az országgal - hogy a nemzet mindannyiunké. 

hirdetés

1989-ben talán nem küzdöttünk eleget a köztársaságért - jött egy cinikus, korrupt, gonoszt politikai kalandor, aki felszámolta a köztársaságot, mert útjában volt annak, hogy még több hatalmat és pénzt szerezzen. 

A mai azonban 4. köztársaság születésének napja, most születik meg az a demokrata egység, ami meg fogja változtatni az országot - Magyarországot újra közös hazánkká tesszük, mondta Karácsony. Szerinte jó magyarnak nem azt jelenti, hogy gyűlölünk másokat - hanem azt, hogy senkit nem gyűlölünk ebben a hazában.

Kiemelte: az összefogást nem csak azért hirdették, mert máshogy a jelenlegi választási rendszerben nem lehet nyerni. A cél az, hogy a szétlopott, szétszakított hazát újraegyesítsék, felszabadítsák, ezt az új köztársaságot szeretnék felépíteni. Márki-Zay Pétert Magyarország következő miniszterelnökeként konferálta be.

Márky-Zay Péter: ne azt nézzük, kik állnak mellettünk, hanem azt, hogy kik állnak velünk szemben

Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás közös miniszterelnökjelöltje úgy fogalmazott: 1956. október 23-a a magyar szabadságszeretet napja. Ekkor a magyarok megunták a prátállamot, a szellemi bezárkózást, a lemaradást a nyugattól, az elszegényedést, a vállalkozások és egzisztenciák ellehetetlenítését, a megfélemlítést, a politikai kinevezetteket, a kontraszelekciót, az orosz befolyást, a soha meg nem térülő látványberuházásokat, a lehallgatást és megfigyelést, a koncepciós pereket, az agitációt, a sikerpropagandát, a gyűlöletkampányokat, azt hogy mindig egy kiválasztott csoportot kellett utálni, az összeesküvéselméleteket. Ebből a pártállamból lett elege a magyaroknak '56-ban - és ebből lett elegünk nekünk is most, mondta Márki-Zay

'56 forradalma a kicsik forradalma volt - most is a kicsik állnak a nemzeti összefogás élére. Akkor a teljes nemzeti összefogás volt az, ami a hatalmas vörös hadsereget is le tudta győzni. Nem számított, ki milyen ideológiát képvisel, tartozik-e párthoz, idős vagy fiatal: minden magyar együtt volt. Nagy Imre korábban részese volt a kommunista rendszernek, de lelkiismeretére hallgatva ő is a jó oldalra állt. Ma is ez a fő üzenet: ne azt nézzük, kik állnak mellettünk, hanem azt, hogy kik állnak velünk szemben. Csak együtt tudunk győzni - hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - dobta be Márki-Zay Péter Orbán Viktor szokásos szlogenjét. 

Tanuljunk '56 üzenetéből. Nem engedhetjük meg, hogy a fidesznek akár csak egyszerű többsége legyen egy választáson - teljes összefogással mutassuk meg, hogy mi vagyunk a többség - mondta. Új, népszavazással elfogadott alkotmányról, hatalomtól független igazságszolgáltatásról az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, sajtószabadságról beszélt. Magyarországot egy olyan fejlődő országgá tenné, ahol digitális oktatás, szabad tankönyvválasztás, digitális rádiózás is van; ahol az önkormányzatok szabadok.

Egy új, többfordulós választási rendszer bevezetését ígérte, az ügynökakták megnyitását és azt is, hogy az első adandó alkalommal bevezetik az eurót; az EU és a NATO iránti lojalitás határozza meg majd a külpolitikánkat ígérete szerint. Márki-Zay Péter szerint a kerítés megmaradna, de kiutasítanák a Fidesz által betelepített "bűnöző migránsokat" - ki fogják adni Gruevszkit és Zaid Naffát is. Lesz elszámoltatás azoknak, akik ezen migránsok betelepítésén gazdagodtak meg, azoknak, akik túlárazva szereztek be vakcinát; azoknak, akik 300 milliárdot költöttek el teljesen feleslegesen lélegeztetőgépekre.

Márki-Zay azt ígérte, Magyarország végre "szeretem-ország" lesz, ahol  - egy olyan ország, ahol sem bőrszín, sem származás nem határozhatja meg azt, hogy ki mire viheti az életben, ahol még a fideszes politikusok is nyíltan vállalhatják a homoszexualitásukat, mert abban nincsen semmi szégyen - mondta.

Nem csak mi küzdünk a szabadságunkért, hanem Orbán Viktor is a barátai és a családja szabadságáért küzd - mondta Márki-Zay, a közeljövőben ezért újabb lejáratókampányokra számít. Szerinte a Fidesz is elkezdett az emberekért dolgozni: béremelést, nyugdíjemelést, adókedvezményt, minimálbéremelést ígérnek, ami azért van, mert látják, hogy a hatalmuknak hamarosan vége lesz. A gyűlöletet azonban csak szeretettel lehet legyőzni, ezért a ellenztéki összefogás küzdelme békés küzdelem lesz - mondta.

Egy kérdés maradt szerinte: Fidesz vagy nem Fidesz? Abból a gödörből, amibe Orbán Viktor sodorta az országot, nem jobbra vagy balra, hanem csak felfelé vezet a kiút - mondta, ezután a színpadra szólította a többi korábbi miniszterelnök-jelöltet is, később pedig az ellenzéki összefogás mind a 106 közös képviselőjelöltje a színpadra állt, zárásként pedig a közönséggel együtt elénekelték a Himnuszt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kedvezőtlen adatok érkeztek a magyar gazdaság egyik szegmenséből
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 09:00
2021 októberében az ipari termelés volumene 3,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,7 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2021 szeptemberéhez képest 0,3 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság 150 milliárd dollárra perlik a Facebookot
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 08:25
Az Egyesült Államokba és az Egyesült Királyságba menekült rohingyák csoportja beperelte a Facebookot, mivel szerintük az nem tett semmit azért, hogy a rohingyák elleni gyűlöletbeszédet korlátozza 2017-ben, amikor a buddhista többségű Mianmar katonasága népirtást hajtott végre az ország muszlim kisebbsége ellen.
Makro / Külgazdaság Téli olimpia: Peking dühösen reagált az USA diplomáciai bojkottjára
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 07:58
Az Egyesült Államok egyetlen diplomáciai képviselőt sem küld a 2022-es téli pekingi olimpiai és paralimpiai játékokra a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban folyó "népirtás és emberiesség elleni bűncselekmények" miatt - jelentette be hétfőn a washingtoni Fehér Ház.
Makro / Külgazdaság Itt a beismerés, hogy még tovább romlott a pénzünk értéke
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 06:03
Ezt is elmondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke abban az interjúban, amelyben megerősítette, az infláció leszorításáig még hosszú, kiszámítható pályán haladó kamatemelési ciklusra kell készülni.
Makro / Külgazdaság Kezdődik a Nobel-hét – A nagy bankett idén is elmarad
Elek Lenke | 2021. december 6. 20:08
Ma kezdődik és vasárnapig tart a hagyományos Nobel-hét Stockholmban, amelyet a járvány miatt csak részben rendeznek meg digitálisan, részben azonban továbbra is lesznek helyszíni rendezvények. Az idei tervező művészek között van a magyar származású Lara Szabo Greisman is.
Makro / Külgazdaság Kína csúnyán kiszorítja az oroszokat ebben a vetélkedésben
Káncz Csaba | 2021. december 6. 17:11
A közép-ázsiai politikai elitek rájöttek, hogy jobb, ha keblükre ölelik Kínát és finoman távolabb tartják maguktól a Kreml forró leheletét.  Az elitek új tagjaiban változás állt be: a kazah elnök például folyékonyan beszél mandarin nyelven, ráadásul diplomáciai tapasztalatai és kapcsolatai is vannak Kínával.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Az utolsó akadály is elhárult, megalakulhat az új német kormány
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:49
A Zöldek is elfogadták a koalíciós szerződést.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban közelít Magyarország felé az omikron
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 14:13
Horvátországban is kimutatták az új vírustörzset. 
Makro / Külgazdaság Rekordot döntöttek a fegyvereladások
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 13:06
Itt nem érződik a koronavírus-járvány miatti válság.
Makro / Külgazdaság Növekvő profitot remélnek jövőre a nagy autógyártók
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 08:04
A világ autóipari vezetői a szektor nyereségének növekedését várják a következő években – derül ki a KPMG Global Automotive Executive Survey éves felmérésből. Bár a szakemberek zöme szerint az iparág képes kezelni a következő nagy technológiai átalakulást, a megkérdezettek több mint fele aggódik az ellátási láncok és a munkaerőhiány miatt. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló