Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Trend Fm-nek nyilatkozott kollégánk, akit a külügyminiszteri interjúnk mellett az előfizetéses modell bevezetéséről is kérdeztek.

A portálunkon ma megjelent külgazdasági és külügyminiszteri interjú volt a vezető témája kollégánk, Baka F. Zoltán rádiós nyilatkozatának, amit a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorának adott.

Az interjúban Szijjártó Péter a járvány kapcsán a befektetéspolitikáról és az egészségügyi védekezésről beszélt részletesebben. Utóbbi kapcsán elmondta - idézte fel munkatársunk -, hogy reményei szerint már tavasz előtt megjelenhet a magyar piacon a kínai vakcina, míg az orosz készítmény esetében nem zárta ki, hogy mégis nagyobb mennyiség érkezhet hozzánk. (Korábban a magyar kormány tagjai részéről még olyan jelzések érkeztek, hogy bár ígéretes kutatások zajlanak Oroszországban, de az ottani gyártókapacitás nem alkalmas arra, hogy mások mellett a magyar igényeket is ki tudja szolgálni.)

Erről interjúnkban azt mondta Szijjártó Péter, hogy "ez egy folyamat, nyilvánvalóan egy oltóanyaggyártás kapacitás kiépítése nem megy ujjcsettintésre. Még az is lehet, hogy figyelembe tudjuk venni az orosz vakcinát nagy mennyiségben, ha úgy alakulnak az ottani kapacitások".

Ami a magyarországi befektetéseket illeti, tavaly volumenében Kína végzett az első helyen, míg két éve Dél-Korea. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy két egymást követő évben is ázsiai ország végzett az élen - utalva a keleti nyitás hasznosságára. Munkatársunk ehhez hozzátette, hogy darabszám tekintetében Németország lett az első.

A rádiós nyilatkozatban előkerült Joe Biden személye is. A leendő amerikai elnököt kemény szavakkal illette októberben, az amerikai elnökválasztás előtt a magyar külügyminiszter. Szijjártó Pétert megkérdeztük arról, hogy milyen politikai gesztusokat kell tennie a magyar kormánynak a fagyos helyzet feloldására, de a külügyminiszter szerint nem kell túlértékelni az amerikai kampány során elhangzott mondatokat. Reményét fejezte ki, hogy az új demokrata elnöki adminisztrációval jobb lesz a viszonyuk, mint volt 2016 előtt az akkori demokrata vezetéssel.

Végül, de nem utolsósorban a média helyzete, a talpon maradás, a finanszírozás kérdése került szóba a beszélgetésben. Lapcsaládunk két tagja - a Privátbankár és az Mfor - ugyanis szerdától átáll az előfizetéses rendszerre, ami azt jelenti, hogy napi 4-6 cikket - amelyeket a legjobbnak, legalaposabbnak, leginformatívabbnak tart a szerkesztőség - fizetőfal mögé teszünk, egy napra jutóan egy jelképes összegért, olcsóbban, mint amennyibe a napilapok kerülnek. Meggyőződésünk, hogy ez a jövő, az egyre bizonytalanabb hirdetési piac mellett meghatározóvá kell válnia a hírfogyasztásból származó bevételeknek.

A beszélgetést itt tudják meghallgatni:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Belehúz az állampapír-vásárlásokba az MNB
Privátbankár.hu | 2021. január 26. 16:16
Meglepetésekkel ugyan nem szolgált a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa, hiszen sem a 0,6 százalékos jegybanki alapkamat, sem az egyéb monetáris kondíciók nem változtak, azért apró újdonságot így is hozott a mai ülés: a jegybank pénzt csoportosíthat át további állampapír-vásárlásokra, s készen áll 10 évesnél rövidebb lejáratú papírok vételére is.
Makro / Külgazdaság Az ázsiai kistigris feszült egyensúlyozása az USA és Kína között
Káncz Csaba | 2021. január 26. 15:34
A 96 milliós Vietnám geopolitikai környezete rendkívül feszült.  Az USA, India és Japán már szoros katonai kapcsolatokat épített ki az országgal – Kína ellenében.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Optimista lett az IMF, de látja a kockázatokat is
MTI | 2021. január 26. 14:39
Az év második felében lendületbe jöhet a világgazdasági növekedés, köszönhetően a gazdaságösztönző költségvetési és jegybanki monetáris intézkedéseknek, illetve a tömeges oltások megkezdésének a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden kiadott, World Economic Outlook (WEO) felülvizsgált prognózisa szerint.
Makro / Külgazdaság Ezúttal nem húzott váratlant az MNB
Privátbankár.hu | 2021. január 26. 14:00
Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa mai ülésén nem nyúlt a 0,6 százalékos alapkamathoz. Az indoklást a 15 órakor megjelenő közleményben ismerhetjük meg.
Makro / Külgazdaság Okoznak-e meglepetést Matolcsy Györgyék?
Csabai Károly | 2021. január 26. 13:34
Minden afelé mutat, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a 2021-es első, ma esedékes kamatdöntő ülésén nem változtat a 0,6 százalékos irányadó rátáján – pont úgy, ahogyan karácsony előtt. Ettől függetlenül persze az mindig benne van a levegőben, hogy a jegybank húz egy meglepőt, ahogyan azt tette a múltban már többször is.
Makro / Külgazdaság Magasabb a pedagógusok oltási hajlandósága, mint az átlag polgáré
Kormos Olga | 2021. január 26. 13:04
Magasabb a pedagógusok körében az oltakozási hajlandóság, mint az átlag állampolgárok körében – többek között ez derült ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság Szabályozott, részleges újranyitást javasol Kunetz Zsombor
Privátbankár.hu | 2021. január 26. 09:47
Eddig tizenkét vendéglátóhely jelezte, hogy ha törik, ha szakad, február 1-jén kinyitnak. A részleges újranyitásról Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző is úgy vélekedik: az érintett szakmák képviselői erejük és anyagi forrásaik végén járnak, enélkül a lépés nélkül kő kövön nem marad.
Makro / Külgazdaság Mit gondol az új amerikai elnök Trump felelősségre vonásáról? Elárulta
Privátbankár.hu | 2021. január 26. 08:26
Joe Biden finoman egyetértését fejezte ki elődje felelősségre vonásával kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Nem hatékony 65 év felett az AstraZeneca vakcinája? Reagált a gyártó is
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 26. 07:02
Német lapok szellőztették meg először az aggodalmakat.
Makro / Külgazdaság Joe Biden telefonált - miről egyeztetett Angela Merkellel?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 26. 06:48
Angela Merkel német kancellár telefonon egyeztetett Joe Biden amerikai elnökkel hétfőn - közölte a német szövetségi kormány szóvivője.
Friss
hírlevél