BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 17. 07:44

Az MSZP országos elnöksége elfogadta a Szabad Demokraták Szövetségének javaslatát, hogy a következő MSZP-SZDSZ-tárgyalásra szeptember 23-án kerüljön sor

Az MSZP országos elnöksége elfogadta a Szabad Demokraták Szövetségének javaslatát, hogy a következő MSZP-SZDSZ-tárgyalásra szeptember 23-án kerüljön sor - közölte a szocialista párt

A miniszterelnök kezdeményezésére legutóbb múlt héten csütörtökön tárgyalt a két volt koalíciós partner delegációja. A megbeszélés után Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke külön-külön tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, a tárgyalás szakpolitikai kérdésekkel fog folytatódni.
   
Az említett  MSZP-kezdeményezés célja az volt, hogy a társadalmi támogatottság mellett parlamenti többséget is szerezzenek a Megegyezés című programhoz. A párt országos elnöksége pedig ahhoz adott mandátumot a szocialista delegációnak, hogy egy közösen vállalható programról és az együttműködés formájáról tárgyaljon a liberális párttal. Az SZDSZ viszont többször is kinyilvánította, hogy a Megegyezés című programról nem tárgyal, inkább a szakértői kormányról folytatna egyeztetést.
   
Az MSZP és az SZDSZ elnöke a koalíció megszűnését követően először június 24-én konzultált egymással. Akkor Fodor Gábor cselekvési programot kért Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. A kormányfő akkor a kétórás megbeszélést követően a Fodor Gáborral közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, megállapodtak, hogy a tárgyalások két lépcsőben zajlanak majd: nyáron a következő két évre vonatkozó kormányzati politikai stratégia főbb irányairól tárgyalnak a párt legfelsőbb szintű vezetői, majd ezeket a szakpolitikusok törvényhozási kezdeményezésekre váltják.

Gyurcsány megúszhatja
Gegesy lemondott és kilépett az SZDSZ-ből
Fodor szerint erősödött a pártegység
Gyurcsány-Fodor: jövő héten, veled, ugyanitt?
MSZP-SZDSZ: mindkét térfélen időre játszanak?

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél