BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2020. május 14. 12:55

Sok szó esett a munkahelyi protokollokról az operatív törzs mai tájékoztatóján. Megkezdődött a felkészítés a nyitásra?

Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal a bejelentéssel kezdte az operatív törzs mai tájékoztatóját, hogy minimális szinten állt be az esetszámok növekedése az elmúlt napokban. Örvendetesen csökken a kórházban lévők száma, jelenleg 658 beteget kell ellátni az intézményekben, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen - közölte.

Másként látja az egyetemi rektor és a tisztifőorvos Másként látja az egyetemi rektor és a tisztifőorvos

Megítélése szerint "nyugvó szakaszba értünk, csökkenés figyelhető meg, elmondhatjuk, hogy a járvány mérséklődik". (Érdemes megjegyezni, hogy a Semmelweiss Egyetem rektora, Merkely Béla szerint nincs járvány Magyarországon, de nem múlt el a járványveszély.)

Müller Cecília szerint elmondható, hogy a vidéken elrendelt lazítások nem vezettek a fertőzések emelkedéséhez, bár az adatok kiértékeléséhez még egy hétnek el kell telnie, figyelembe véve a koronavírus lappangási idejét.

Ezt követően a munkahelyi higiéné szükségességéről beszélt hosszan. Amelyik munkavállaló megbetegedne, annak ezt jeleznie kell a munaadónak, aki felveszi a kapcsolatot az illetékes népegészségügyi hatósághoz, ahonnan megkapják a megfelelő tájékoztatást. Valamint a dolgozó elmehet orvoshoz is.

A tisztifőorvos az üzemi étkezdék, valamint a munkahelyi sportlétesítmények használatához is szolgált néhány tanáccsal, amelyekkel megelőzhető a fertőzés.

Kommentár:

Megítélésünk szerint a munkahelyi eljárásrendre vonatkozó kimerítő tájékoztatás felfogható egyfajta felkészítésnek is a korlátozások további enyhítésére, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek nagy számban térjenek vissza a munkahelyeikre.

Újságírói kérdésekre az alábbi válaszok születtek:

  • Jelenleg 787 koronavírusos beteg lakik idősotthonban, akik 23 százalékát teszik ki az összes fertőzöttnek. Hasonló az arány az elhunytak körében is.
  • Összes fertőzött 13 százaléka egészségügyi dolgozó, ebben nincs változás a korábbiakhoz képest.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél