TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az ország intelligenciaszintje, utazási-nyaralási célpontok, munkahelyteremtés és némi újabb libernyákozás - ezek a témák is szóba kerültek a pénteki miniszterelnöki rádióinterjúban, ahol kiderült: 5 millió védőoltást rendeltünk az EU programján keresztül.

Aki beteg, ne menjen társaságba - hol áll az ország intelligenciaszintje?

A legutóbbi, Pápán talált gócpontról kérdezték Orbán Viktort a Kossuth rádió reggeli műsorában. Az Operatív Törzs folyamatosan dolgozik, hamarosan egy speciális egység, egy "szupercsoport"  is érkezik felderíteni a gócpontot, hogy a terjedést megfékezhessék- őket egyébként hamarosan bemutatják a nyilvánosságnak is. 

Orbán Viktor azt kéri az állampolgároktól, segítsék ők is a védekezést: hordani kell a maszkot, az egy-másfél méteres távolságot be kell tartani, de nem tudnak mindenki mellé rendőrt állítani collstokkal. Egy ország védekezésének a minőségét nem a kormány intézkedései, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg Orbán Vikor szerint. Úgy fogalmazott: a közjózanságnak van jelentősége - azaz ha valaki köhög és lázas, akkor például alap, hogy nem megy emberek közé. Márpedig a pápai (és a korábbi mezőkövesdi) góc is úgy keletkezett, hogy valaki annak tudatában ment emberek közé, hogy beteg. 

Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában, még egy korábbi alkalommal. (MTI) Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában, még egy korábbi alkalommal. (MTI)

A kormány jó példával jár elöl, például itt a tűzijáték esetete - jogilag lett volna rá lehetőség, de a kormány belátta, hogy ez olyan kockázat, amit nem szabad bevállalni - mondta Orbán Viktor. 

Négy országot ajánl nyaralásra Orbán Viktor

A szerdai kormányülésen Spanyolországot a zöldből sárga minősítésbe helyezték - "dacára annak, hogy szeretjük a spanyolokat". A szomszédos országokat illetően azt mondta: ha már utaznak az emberek, a közelbe tegyék. Szlovákia biztonságos, Ausztria, Horvátország és Szlovénia is, a másik három szomszédunk viszont nem. Ezt a négy országot válasszák az utazók - kérte Orbán Viktor.

5 millió védőoltást rendelt Magyarország

Orbán abban bízik, hogy a világ és Magyarország is rendezettebben fordul rá a második hullámra. A vakcinával kapcsolatban elmondta: az oltóanyagot versenyben fejlesztik, ami egyfelől jó, mert egymást hajtják a versenyzők, másfelől viszont amikor megjelenik egy oltás, a többiek vitatni fogják, hogy tényleg az a legjobb. Arra kérte Kásler Miklós minisztert, hogy amint az első vakcina megjelenik, higgadt és nyugodt véleményt mondjanak a magyaroknak róla - ez azonban még nem a holnap kérdése. Annyit lehet tenni, hogy az ember leadja a megrendeléseit - Magyarország közel 5 millió védőoltásra jelentkezett be az EU rendszerén keresztül.

Folytatja a libernyákozást a miniszterelnök

A libernyákoknak abban azért igazuk van, hogy minden megszólalásban vigyázni kell a másik ember méltóságára is - nem mondhatjuk tehát, hogy az összes migráns koronavírus-hordozó, mondta a miniszterelnök. Nem minden migráns potenciális fertőző, de vannak köztük ilyenek, és nem tudhatjuk, melyikük - ezért szerinte bármi áron meg kell akadályozni bejutásukat az orszába, mert potenciális biológiai, fertőzési fenyegetést jelentenek.

30-35 ezer embert vinnének vissza őszre a munkába

A gazdaság állapotát mutató összetett adathalmazból a ténylegesen dolgozók számára kell figyelni Orbán szerint - márpedig ma többen dolgoznak, mint januárban és kevesebben, mint egy éve ilyenkor. 30-35 ezres hiányt lát még a kormány abban, hogy ígéretének megfelelően annyi munkahelyet hozzon létre, amennyit a járvány tönkretett. Jó esély van arra, hogy az ősz során ez a különbség el fog tűnni - mondta Orbán Viktor.

Jánosnak hívják az új unokát

A kormánynak nem jár szabadság, de azért muszáj elmenni, mert különben megbolondul az ember - néha pihenni is kell a miniszterelnök szerint. Pár napra ezért Orbán Viktor is szabadságra vonul majd, az unokáját pedig Jánosnak hívják - ezt derítette még ki az interjú során Nagy Katalin, a Kossuth rádió riportere.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél