TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A nagy találkozó, ha egyáltalán összejön, egy szigeten fog történni Szingapúrban, mégpedig egy olyanon, amely hadifogolytábor volt a második világháborúban, és földje talán még elásott ezüstöt is rejt. Méltó helyszín, bár ma már egy luxus nyaralóhely, amely alkalmas arra, hogy védjék a magas vendégek épségét.

A sziget mai neve Sentosa, és rajta áll a Capella hotel: ez lesz a találkozó helyszíne. Az épület egykor a brit gyarmati tüzérségnek adott otthont, most már luxushotelként funkcionál. A japán támadás előtt a tüzérek állítólag sebtében elásták ezüsttartalékaikat, melyek egy része később előkerült Malajziából, a többi azonban még nincs meg, lehet, hogy máig is a szigeten van elásva.

Elszigetelt helyszín

A szingapúri hatóságok műveleti területnek nyilvánították a szigetet, ahol korlátozzák a forgalmat, és megtiltják a hangszórók és drónok használatát. A rendőrség és egyéb biztonsági szervek már nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen, de a hotel még fogadja az eddig bejelentkezett vendégeket, igaz, új foglalásokat egyelőre nem engednek. Szingapúrban már sok csúcstalálkozó lezajlott, de egyiknek sem Sentosa szigete adott helyet.

Ilyen még nem volt

Persze ez a mostani igen különleges esemény lesz, az amerikai elnök személyét eleve különös körültekintéssel védik, itt ráadásul ősellenségével fog találkozni, ahol bármi megtörténhet, így talán még a tárgyalóféltől és kísérőitől is ugyanúgy védeni kell a Trumpot, mint bármilyen más esetleges merénylőtől. Nyilván Kim Dzsongun is meglehetősen komoly védelmet igényel, tisztában lehet vele, hogy vannak rosszakarói.

Miközben mindkét tárgyalófél hozza saját biztonsági embereit, elit szingapúri rendőri erők, köztük a helyi TEK fogják ellátni a védelmi feladatokat, ahol még ők is úgy gondolják, hogy bármi megtörténhet, ami alatt feltehetőleg olyasmire gondolnak, minthogy a magas vendégeket egymás biztonsági erőitől is védeni kell, ha már egyszer országaik 68 éve háborúban állnak (Trump jelezte, hogy ezt szeretné formálisan lezárni), és tavaly még kígyót-békát szórtak egymásra.

Máshol szállnak meg

A vendégek szállása nem a szigeten lesz, talán nem is tartaná senki jó ötletnek, ha túlságosan egymás közelében lennének. Szingapúr kijelölt egy másik, nagyobb területet a belváros közelében, ahol több luxushotel is található: feltehetően ezek között vannak azok, amelyek szóba jöhetnek elnöki (pártfőtitkári) szállásként. Ebben a negyedben van a nagykövetségek többsége és az Interpol helyi irodája, de van sok üzlet, bevásárlóközpont is.

Itt található a Shangri-La Hotel is, ahol a kínai elnök és Tajvan vezetője 2015-ben találkozott egymással, és itt szállt meg múlt héten Narendra Modi indiai miniszterelnök, Jim Mattis amerikai védelmi miniszter és más országok védelmi miniszterei is, akik egy évente megtartott találkozón vettek részt. Felmerült, hogy ez a jónevű hotel lenne Trump szállása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Orbán Viktor már tudja, hogyan fékezhetjük meg a Covidot
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 23. 17:08
Ha maszkot hordunk, jelentette ki mai videójában.  
Makro / Külgazdaság Halálos járvány, piszkos anyagiak – célegyenesbe fordult Trump és Biden
Privátbankár.hu | 2020. október 23. 12:49
Egybehangzó sajtóértékelések szerint nyugodt, de pengeváltásokkal színesített volt a választások előtti utolsó elnökjelölti vita az Egyesült Államokban. Közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Biden előnye továbbra is jelentős Trumppal szemben.
Makro / Külgazdaság Covid: újabb 47 ember hunyt el itthon
Privátbankár.hu | 2020. október 23. 09:26
Ezzel 1350 fölé nőtt a hazai áldozatok száma. 
Makro / Külgazdaság Szigorít az Orbán-kormány: már meccsekre is csak maszkban mehetünk
Privátbankár.hu | 2020. október 23. 08:40
A szigorítás a sport- és szabadtéri rendezvényeket érinti.  
Makro / Külgazdaság Nem egyeztetett a PM a szakmával az áfabevallás-tervezetről
Privátbankár.hu | 2020. október 22. 17:02
A Parlamentben elhangzottakkal ellentétben az áfabevallás-tervezettel kapcsolatban nem történt érdemi egyeztetés az Adótanácsadók Egyesületével. Nem voltunk részesei az áfabevallás-tervezetek kialakításának, annak a kommunikációkban megjelent adminisztrációcsökkentést jelentő hatását mindvégig kritikával illettük - ezt tartalmazza az egyesület lapunknak eljuttatott közleménye.
Makro / Külgazdaság Marhanyelvet és cápaharcsát is vettek TAO-ból a felcsúti focistáknak
Székely Sarolta | 2020. október 22. 16:46
Marhanyelvet, cápaharcsát és argentin marha húspogácsát is vásároltak Felcsúton TAO-pénzből, de egy Rimini utazást is sikerült közpénzből fedezni. Valaki pedig csúnya bakit vétett egy gyógyszerrendelésnél. A Demokratikus Koalíció által kiperelt számlákat laptársunk, az mfor.hu nézte át, összegezte és elemezte.
Makro / Külgazdaság Ezúttal nem okozott meglepetést Matolcsy György csapata
MTI | 2020. október 22. 15:59
Miután ötödik alkalommal is a 0,6 százalékos alapkamatnál 15 bázisponttal magasabb kamattal hirdette meg egyhetes betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Olcsóbban lehetett új lakást venni szeptemberben
Privátbankár.hu | 2020. október 22. 15:44
Szeptemberben az új és használt tégla építésű lakások ára is csökkent az előző három hónaphoz képest, országos átlagban a legnagyobb mértékű, 8,5 százalékos áresést az új építésű lakásoknál tapasztalták az Otthon Centrumnál.
Makro / Külgazdaság Ismét nőtt a kórházak adóssága
Kormos Olga | 2020. október 22. 15:29
Az egészségügyi intézmények tartozásai a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatás szerint szeptember végén 41,6 milliárd forintot tettek ki, ez az áprilisi adatokhoz képest már 13,1 milliárdos növekmény.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: középmezőny vagy átlag alatti? Müller Cecília és Gulyás Gergely így látja a magyar korona-helyzetet
Privátbankár.hu | 2020. október 22. 15:14
Úgy tűnik, ahogy egyre több a napi áldozata a koronavírus-járványnak, úgy rövidülnek az operatív törzs beszámolói. Müller Cecília szerint a halálozások alapján a középmezőnyben vagyunk, de Gulyás Gergely ennél optimistább volt.
hírlevél