<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.

  • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma azt állítja, hogy június eleje óta jelentős megrázkódtatás ment végbe az orosz hadsereg főparancsnokságában, ami a légideszant erők (VDV) parancsnoka, Andrej Szerdjukov vezérezredes és a déli hadseregcsoport (SGF) parancsnoka, Alexandr Dvornikov tábornok eltávolításához vezetett.
  • Orosz rakéták katonai infrastruktúrát találtak el Ukrajna északi és nyugati részén – közölték helyi tisztviselők. A csapások katonai létesítményeket értek a Zsitomir régióban, az ország északi részén, ahol egy ember meghalt, valamint az északi Deszna városát is. Négyen megsebesültek a nyugat-ukrajnai Javoriv katonai létesítménye elleni támadásban.
  • Az orosz hatóságok eltávolították a lengyel zászlót a Szovjetunió által az 1940-es katyni mészárlás során meggyilkolt lengyelek ezreinek az emlékművéről, miközben Moszkva és Varsó között az ukrajnai háború miatt megromlott a viszony.
  • Lengyel katonák egy csoportja halt meg Ukrajnában egy orosz légicsapás után. Egyszerre 80-an veszítették az életüket Donyeck régióban egy orosz légicsapásban. A katonák önkéntesként csatlakoztak az ukránokhoz.

Rakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én. Fotó: MTI/AP/Efrem LukackijRakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

  • Ukrajna Moldova mellett áll Moszkva fenyegetései közepette – mondta az ország külügyminisztere. „Oroszországnak csak annyi maradt, hogy fenyeget más államokat, miután évtizedeken át kudarcot vallott az agresszión, a kényszeren és a tiszteletlenségen alapuló politikája” – írta Dmitro Kuleba a Twitteren, hozzátéve, hogy ez „csak Oroszország gyengeségét mutatja”. Ez azután történt, hogy Ukrajnát és Moldovát is elfogadták EU-tagjelöltként.
  • Az ukrán pénzügyminisztérium közleménye szerint Németország megállapodást írt alá az ukrán állami költségvetés 1 milliárd eurós támogatásáról. Ez a forrás a Nemzetközi Valutaalapon keresztül jut el Ukrajnába.
  • Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken – közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.

(The Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyint becserkészik – fellélegezhet Európa?
Káncz Csaba | 2022. augusztus 17. 20:34
Az EU az esetleges nukleáris megállapodás után megvásárolhatja Irán olaját - az orosz helyett. A piacra ömlő olajtöbblet az árakat is lenyomná, egyben csökkentve Oroszország bevételeit. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kína és Oroszország együtt hadgyakorlatozik
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 19:43
El kell vágni az oroszok kapcsolatát a Krímmel, hidat kell robbantani – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Ez történt az orosz-ukrán háború 176. napján.
Makro / Külgazdaság Miért nem lövik le a GPS-t az oroszok Ukrajnában?
Litván Dániel | 2022. augusztus 17. 18:20
GPS-jelek vezetik orosz célpontjaikra a HIMARS-rakétákat, miközben az oroszok képesek lennének zavarni ezeket a jeleket. Akkor miért nem teszik?
Makro / Külgazdaság Jól megy a Takarék Jelzálogbanknak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:32
Nyereséges első félévet zárt a Takarék Jelzálogbank Nyrt. a megváltozott gazdasági környezet ellenére is, így 2022. június végéig 978 millió forint adózás előtti nyereséget ért el.
Makro / Külgazdaság Péntektől ismét drágul a tankolás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:17
A benzinért bruttó 5 forinttal, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni.
Makro / Külgazdaság Magyarokat is érint: Októberig meghosszabbítják a korlátozást a Heathrow-n
Elek Lenke | 2022. augusztus 17. 17:09
A londoni Heathrow repülőtér október végéig meghosszabbította az utasok maximális számát, hogy lépést tartson az ügyfelek igényeivel, és minimalizálja azokat a problémákat, amelyek a nyár elején káoszhoz vezettek.
Makro / Külgazdaság A nap képe: titokzatos roncs bukkant elő a Dunából
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:56
Egy hajó, amely mintegy 80 évvel ezelőtt süllyedt el.  
Makro / Külgazdaság A cseh lakossági gázfogyasztás korlátozását rendelhetik el
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:24
Szükség lehet a cseh lakossági gázfogyasztás korlátozására - mondta a cseh ipari és kereskedelmi miniszter szerdán Prágában.
Makro / Külgazdaság Kevesebbet vásárolnak az amerikaiak - közelíthet a recesszió
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 15:59
Megtorpant a kiskereskedelmi forgalom növekedése az Egyesült Államokban júliusban.
Makro / Külgazdaság Betett Putyin a németeknek: a fogyasztók állják a gázimportőrök brutális veszteségeit
Wéber Balázs | 2022. augusztus 17. 15:39
Az Unipert több mint 12 milliárd eurós veszteség érte az első félévben főleg amiatt, hogy a piacról kellett pótolnia az elapadó orosz gázszállításokat. Mindezt azonban nagyrészt a német fogyasztók fizetik majd meg a minimum triplázódó gázszámlák révén, ráadásul egy új illetéket is kapnak a nyakukba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG