<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Barack Obamát jelölte az Egyesült Államok 44. elnökének az amerikai Demokrata Párt szerda este denveri konvencióján. Hivatalosan is elkezdődött a show - közfelkiáltásra.
Barack Obamát jelölte az Egyesült Államok 44. elnökének az amerikai Demokrata Párt szerda este denveri konvencióján. Hivatalosan is elkezdődött a show.

Az illinois-i szenátor ezzel hivatalosan a Demokrata Párt elnökjelöltjévé vált. Az amerikai történelemben ő az első afrikai amerikai politikus, aki elnyerte valamelyik nagy párt jelöltségét. Barack Obama a jelöltállító pártkongresszus záró napján, csütörtökön fogadja el a jelölést és mond beszédet az Invesco Field stadionban.

A Demokrata Nemzeti Konvenció közfelkiáltással jelölte elnöknek Obamát. A jelölési folyamat kezdetén Barack Obama és Hillary Clinton New York-i szenátor személyére is leadhatták voksaikat a sorban egymás után, betűrendben szólított szövetségi államok. A jelöltséghez 2210 küldött támogatására volt szükség; minden állam nevében egy-egy képviselő közölte, hogy az előválasztások szavazati aránya alapján hány voksot kap Obama, illetve Clinton.

Hillary Clinton New York-i szenátor, amikor állama került sorra, az egység és a győzelem, a párt és az ország sorsa érdekében azt kezdeményezte, hogy szakítsák meg a voksolási procedúrát, és egyhangúlag kiáltsák ki Barack Obamát jelöltnek. A konvenció Nancy Pelosi elnöklete alatt elfogadta az indítványt és a szavazást - amikor Obama személyére még csak valamivel több mint 1500 küldött voksa gyűlt össze - leállították. A pártkongresszus ezek után közfelkiáltással Obamát jelöltje a következő amerikai elnöknek.

Az Omaba mögötti egységes kiállás érdekében az utóbbi napokban kulisszák mögötti egyeztetések folytak a két szenátor stábja között a hivatalos jelölési folyamat ilyen befejezéséről, a voksolás megszakításáról. Hillary Clinton a pártegység és a demokraták novemberi győzelme érdekében hétfőn és kedden is Barack Obama támogatására szólította fel a küldötteket, úgymond elengedte híveit.


Joe Bident is közfelkiáltották


Joe Biden szenátort választották hivatalosan az amerikai Demokrata Párt alelnökjelöltjévé szerda este: beszédében bölcs vezetőnek nevezte Barack Obamát, aki új irányba vezeti majd az Egyesült Államokat.

Obama képviseli azt a lelkesítő erőt, amelyre a változáshoz szüksége van az országnak - mondta a veterán szenátor, aki néhány órával azután fogadta el az alelnökjelölést, hogy a konvención közfelkiáltással Barack Obamát elnökjelöltté választották. A delaware-i szenátor - akit szintén közfelkiáltással jelölt a pártkongresszus alelnöknek - arról beszélt: Obama megmutatta, hogy "nem kell elfogadnunk azt a helyzetet, amelyet nem tudunk elviselni, van erőnk megváltoztatni".
   

Clinton teljes mellszélességgel Obama mellett 
Indul a show: Obama for president!
Obama felkötheti: most jönnek a durva hónapok
Alelnöke javítja Obama esélyeit
Amerika fele Obamát várja

 

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Öngyilkos húzás lenne, ha Putyin keresztülvágtatna Ukrajnán
Wéber Balázs | 2022. január 27. 18:04
A háború drága, a szankciók fájnak, és amúgy semmi értelme tankokkal galoppozni idegen sztyeppéken. Kijev igényei jogosnak tűnhetnek, mint ahogy Moszkva félelmei is. Képzeljük csak el Reagan-elnök arcát, amint Mexikó bejelenti belépését a Varsói Szerződésbe. Jegyzet.  
Makro / Külgazdaság Mától kérhető a külképviseleti szavazás, de a járvány még bezavarhat 
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 15:21
A szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok csütörtöktől kérhetik külképviseleti névjegyzékbe vételüket. A járvány miatt változhat a szavazást lebonyolító külképviseletek száma.
Makro / Külgazdaság Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége
Káncz Csaba | 2022. január 27. 15:06
Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Április 3-i népszavazást szeretne az ellenzék
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 14:27
A parlamenti választással egy időben. 
Makro / Külgazdaság Az oroszokat csak felbosszantotta az amerikaiak levele
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:50
Nem azt kapták Moszkvában, amit vártak az orosz külügyminiszter szerint. A további lépésekről Putyin dönt.
Makro / Külgazdaság Itt árstop, ott adócsökkentés - aláírta a lengyel elnök az áfát megvágó törvényt
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:07
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július végéig csökkentik egyebek között az üzemanyagok, az élelmiszerek és a földgáz áfáját.
Makro / Külgazdaság Újabb lökést kapott a forint Matolcsy Györgyéktől
Csabai Károly | 2022. január 27. 10:11
Ma megint kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Két nappal azután, hogy a Monetáris Tanács az alapkamatot 50 bázisponttal, 2,9 százalékra vitte fel, a ma kora délután esedékes egyhetes betéti tenderen az MNB az előző négy alkalomhoz képest 30 bázisponttal magasabban, 4,3 százalékon fogadja be a kereskedelmi bankok ajánlatait.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György szerint nem fenntartható a magyar felzárkózás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 09:51
Nem elégséges a teljes sikerhez az eddig követetett modell a jegybankelnök legújabb írása szerint, az évtized kulcsa pedig az infláció elleni sikeres fellépés lehet.
Makro / Külgazdaság Írásban reagált az Egyesült Államok az orosz követelésekre
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 07:31
Az amerikai külügyminiszter szerint "komoly diplomáciai útvonalat" jelöltek ki a levélben, de közben arra figyelmeztette az Ukrajnában tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy "erősen fontolják meg a távozást" az országból.
Makro / Külgazdaság Történelmi mélypontot a brit autógyártás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 06:54
1956 óta nem gyártottak ilyen kevés autót Nagy-Britanniában.
hírlevél
Ingatlantájoló