TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A karanténban lévő iráni diákokat rendőri jelenléttel próbálják betartatni a járványügyi szabályokat, de ha továbbra is ilyen magatartást tanúsíthatnak, akár ki is lehet utasítani őket az országból.
Fotó: Reuters/Flavio Lo Scalzo

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője elmondta, hogy mára kilenc főnél diagnosztizálták a betegséget. Jelenleg a fő problémát ugyanakkor azt jelenti, hogy a Szent László Kórházban megfigyelt irániak továbbra sem hajlandók magukat alávetni az ilyenkor szokásos eljárásoknak, több esetben nem megengedhető magatartást tanúsítanak (székeket dobáltak ki a kórteremből), a karanténszabályokat kijátsszák, ezért csak rendőri jelenléttel tudják csak megoldani a karanténban való tartózkodásukat. Mindez az egészségügyi személyzetet is megterheli. Felhívta a figyelmet, hogy a nem magyar állampolgárokat akár ki is lehet utasítani, ha nem tartják be a magyar járványügyi szabályokat. Ennek kapcsán fontos, hogy nem utazhatnak be az országunkba azok az irániak sem, akiknek van már vízumuk, és új vízumokat sem adnak ki.

Dr. Kiss Attila, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság rendőrtábornoka is megerősítette azt, hogy akik a közegészségügyi hatóságok rendelkezéseinek nem tesznek eleget, azokat idegenrendészeti úton is el lehet távolítani őket. Ha megsértik a szabályokat, vagy egyéb okból kifogásolható a magatartásuk, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kiutasíthatja őket az országból. Először idegenrendészeti őrizetben tarthatják 6 hónapig az illetőt, amely további 6 hónapig meghosszabbítható, majd kitoloncolható, ha továbbra is fenn áll a nem együttműködő magatartás. Az iráni érintetteket tájékoztatták mindezekről, s az Iráni Nagykövetség irányába is megtették a szükséges lépéseket.

Szlávik János infektorológus főorvos elmondta, hogy a koronavírus-tesztelés protokollja a napokban fog megváltozni, s elképzelhető, hogy magán szolgáltatóknál is elérhető lesz a teszt.

Ma éjféltől életbe lépett a korlátozás, miszerint az Észak-Olaszországi repterekről nem fogad sem a Liszt Ferenc repülőtér, sem a debreceni repülőtér légijáratokat.

A különböző rendezvényekkel kapcsolatos javaslatcsomagot az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelenleg is készíti, amit holnap fog az Operatív Törzs tárgyalni, hogy kiadhassa az ajánlásokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél