<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormányfő értékelése szerint az útdíjrendszer átalakításának előnyeit a Magyarországon élők élvezik, a megyei matricarendszer pedig összességében jobb lesz a jelenleginél. Nem az agglomerációt adóztatják, hanem egy megyei matricarendszert vezetnek be, ami szerinte összességében a magyar embereknek jobb, mint a mostani.

Jó hír a fizetős autópálya

Az M0 autópálya déli szakaszát kivéve, valamennyi autópálya és gyorsforgalmi út fizetős lesz januártól. A kormány célja az, hogy növeljék a költségvetés bevételeit úgy, hogy a magyar embereknek ez jó legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A miniszterelnök szerint abból fog többletbevétel származni, hogy az országon átutazók többet, a magyar lakosok viszont kevesebbet fognak így fizetni. Orbán Viktor elmondta, hogy becslések vannak csak arról, hogy ez többletet jelent majd, nem lehet előre megjósolni, ki hogyan fog alkalmazkodni ehhez az új helyzethez, de a kormányfő úgy véli ez összességében jobb a magyaroknak. Orbán Viktor a Megyeri híd kérdését emelte ki, azt mondta, ennek fizetőssé tételéről még a szerdai kormányülésen tárgyalnak. Orbán Viktor az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: egy jó hírt kötünk össze egy újabb teherrel. 

A kormány egyébként 20 milliárdos többlettel számol a fizetős autópályákból, Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a költségvetés hiánnyal tervez, így minden fillérre szükség van. 

Energiafüggetlenség

A gázszállítással kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, az lenne az ideális, ha több szomszédos ország felől érkezne gáz, ez segítené az energiafüggetlenségünket. Ukrajnában ugyanis kialakulhat olyan helyzet, hogy nem érkezik hozzánk gáz. Emiatt nevezte a szlovák-magyar gázvezetéket geopolitikai sikernek, így már nem csak orosz gáz jön majd Magyarországra. Elmondta azt is, hogy mostanra Románia felé mindent megépítettünk, most rajtuk a sor és a horvát és osztrák gázvezeték kiépítése is sínen van. Pakssal kapcsolatban Orbán Viktor bizakodó, nem ez az első ilyen szerződés Európában, a finnek is kötöttek ilyet, őket követjük ebben, és abban is, hogy mi kerül nyilvánosságra. 

Azzal kapcsolatban, hogy miért szólította fel Vida Ildikó NAV elnököt arra, hogy beperelje André Goodfriendet, Orbán Viktor annyit mondott: aki állít bizonyítson, akit vádolnak védekezzen. 

A kormány népszerűségvesztésével kapcsolatban azt mondta, neki nem népszerű miniszterek kellenek, hanem jó miniszterek. A népszerűség majd a kampány dolga lesz 3 év múlva, most a munkát kell elvégezni, a kitűzött célokat megvalósítani. Most van az átállás kampányról kormányzásra és ilyenkor esik a kormányok népszerűsége.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Sokan csalódtak Joe Bidenben
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 08:10
Megcsappant Joe Biden amerikai elnök népszerűsége a hivatalba kerülése óta eltelt egy évben a fekete bőrű szavazók körében is, pedig ez a társadalmi csoport kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehér Házba kerülhessen - jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség egy újabb felmérésre hivatkozva.
Makro / Külgazdaság 170 milliót ad a kormány a mezei őrszolgálatok fejlesztésére
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 07:13
A pénzen kilenc település osztozik.
Makro / Külgazdaság Még könnyebben lehet Angliába utazni februártól
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 06:25
Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A kötelező teszt megszűnéséről Shapps tájékoztatása előtt nem sokkal Boris Johnson miniszterelnök is szólt, de ő időpontot még nem említett.
Makro / Külgazdaság Ez már a válság végének jele? Egyre többet repülnek az osztrákok
Elek Lenke | 2022. január 24. 18:36
A világjárvány miatt az első negyedévben tapasztalt nagyon alacsony utasforgalom után az osztrákok töretlen nyaralás alatti utazási hajlandósága 2022 nyarán az utasok számának jelentős növekedéséhez vezethet. 2022-ben a bizakodó előrejelzések szerint mintegy 17 millió utas fordul meg a bécsi reptéren - legalábbis ezek a reményteljes előrejelzések.
Makro / Külgazdaság Elhunyt Csollány Szilveszter - 51 éves volt
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 17:54
Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jelentette be hétfőn.
Makro / Külgazdaság Pórul járhat, ha nem így biztosítja be az elektromos autóját
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 17:33
Tavaly nem egészen egy év alatt több mint másfélszeresére emelkedett a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos gépkocsik száma. Bár számtalan anyagi és egyéb érv szól az elektromos autók vásárlása mellett, a vásárlás mérlegelésekor nem szabad megfeledkezni az olyan költségekről sem, mint a gépjármű biztosításai, illetve, hogy a casco egyes esetekben kötelező is lehet – emlékeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Makro / Külgazdaság Súlyos következményekkel fenyegette meg Putyint Brüsszel
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 17:12
Az EU Külügyi Tanácsa szerint a befolyási övezetek fogalmának nincs helye a 21. században, egy esetleges orosz támadás Ukrajna ellen pedig "súlyos következményekkel" járna - azt nem részletezték, melyekkel. A Kreml szerint ugyanakkor a NATO keleti szárnyának megerősítése fokozza a feszültséget.
Makro / Külgazdaság Mennyire árt a pénzözön a sportban? - Steinmetz Ádám lesz Klasszis Klubunk következő vendége
Székely Sarolta | 2022. január 24. 16:49
A hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon sem sikerült a várt eredményt elérni, holott nem álmodtak nagyot a szakvezetők: a legjobb nyolcba jutást tartották reális célnak. Ehelyett a csoportjából sem tudott továbbjutni a férfi kéziválogatott. Százmilliárdok mentek a sportágba, de az eredmények nem jönnek. Hogy lehet ennyi pénzt ilyen rosszul elkölteni? Többek között erre is választ keresünk Klasszis Klubunk következő rendezvényén.
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hír jött az Angliába utazóknak
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 16:29
Az oltottaknak hamarosan már nem kell teszteltetni magukat érkezés után.
Makro / Külgazdaság Mit lép Kína, ha az oroszok behatolnak Ukrajnába?
Káncz Csaba | 2022. január 24. 15:34
Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping február 4-én találkozik a pekingi olimpia megnyitóján, ahol széleskörű megbeszélésre is sor kerül. Ha megindulnak az orosz csapatok, akkor az nagy valószínűséggel belobbanthatja a tajvani konfliktust is. Káncz Csaba jegyzete
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló