BUX
35 984.16
+0.14%
+52.00
OTP
10 920.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 870.00
+0.21%
+4.00
RICHTER
6 705.00
+0.15%
+10.00
MTELEKOM
382.00
+0.26%
+1.00
 
2019. október 13. 21:29

A fővárosban Karácsony Gergely nyert. A fővárosban Karácsony Gergely nyert. A fővárosi közgyűlésben az ellenzéki összefogás 18, a Fidesz 13 mandátumot szerezhet, mellett két független kerülhet be a képviselőtestületbe.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Cikkünk folyamatosan frissül

Az egész országot izgalomban tartja az önkormányzati választás, de van két körzet, amelynek nem csak helyi, hanem országos politikai jelentősége van: Budapest és Győr. A főváros, mint gazdasági, infrastrukturális központ, megkerülhetetlen tényező a kormány számára, Győr pedig Borkai Zsolt szexbotránya miatt izgalmas, mert az ott történtek kihatnak az országos politikára. Ez a helyzet jelenleg:

Budapest

81,59 százalékos feldolgozottság mellett az ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely 6 százalékponttal vezetett Tarlós Istvánnal szemben. Karácsony 50,62 százalékon állt, míg a leköszönő főpolgármester, Tarlós István 44,29 százalékkal a második helyen állt.

Ami a fővárosi kerületeket illeti, 74,4 százalékos feldolgozottságnál:

Az I. kerületben óriási a harc, most éppen a regnáló polgármester Dr. Nagy Gábor Tamás vezet minimális különbséggel az ellenzéki Váradiné Naszályi Márta előtt.

A II. kerületben megfordult az első adatokhoz képest az állás, már az ellenzéki Örsi Gergely vezet a fideszes polgármester Dr. Láng Zsolttal szemben.

III. kerületben is fej-fej mellett van a két jelölt, az ellenzéki Dr. Kiss László 44 ezer szavazat megszámolása után közel 300 vokssal vezet.

IV. kerület eldőlt, az eddigi polgármester, Wintermantel Zsolt alulmaradt Déri Tiborral szemben, így Újpesten ellenzéki polgármester lesz.

Az V. kerületben a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péternek áll a zászló.

A VI. kerületben az ellenzéki Soproni Tamás áll biztos befutásra.

Hasonló a helyzet a VII. kerülettel, ahol Vattamány Zsoltnak kell majd távozni a polgármesteri székből, a kerület új vezetője a DK-s Niedermüller Péter lesz.

VIII. kerületben az ellenzéki Pikó András nagyon szoros küzdelemben, közel 300 szavazattal vezet a fideszes Dr. Sára Botond előtt.

IX. kerületet is elvesztette a Fidesz, Baranyi Krisztina simán veri Dr. Bácskai Jánost.

X. kerületet meg tudta tartani a kormánypárt, D. Kovács Róbert Antal nyeri a szavazást.

A XI. kerületben viszont az ellenzéki jelölt, Dr. László Imre olyan mértékben vezet, amit nem fog tudni behozni Dr. Hoffmann Tamás.

A XII. kerületben viszont nagyon úgy tűnik, hogy Pokorni Zoltán marad a kerület élén.

A XIII. kerületben az eddigi polgármester, Tóth József toronymagasan vezet.

A XIV. kerületben az ellenzéki Horváth Csaba magabiztosan vezet, több mint 14 százalékponttal áll jobban, mint a fideszes Rozgonyi Zoltán.

A XV. kerületben az ellenzéki jelölt, Németh Angéla is viszonylag biztosan (55-39 százalék) vezet a fideszes Pintér Gábor előtt.

A XVI. kerületben a fideszes Kovács Péter áll sokkal jobban, mint az ellenzéki Nemes Gábor.

XVII. kerületben a fideszes Horváth Tamás nyert.

XVIII. kerületben Szaniszló Sándor több százalékponttal áll jobban, mint a fideszes Ughy Attila Gábor.

XIX. kerületben a független Gajda Péter nyert.

XX. kerületben a független Szabados Ákos áll néhány százalékponttal jobban, mint az ellenzéki jelölt, Balog Róbert.

XXI. kerületben a fideszes Borbély Lénárd  nyert.

XXII. kerületben Karsay Ferenc (Fidesz) nyert .

XXIII. kerületben a független Bese Ferenc közel tíz százalékpontos előnyben áll az ellenzéki Bereczki Miklóssal szemben.

Győr

Borkai Zsolt nyert a DK-MOMENTUM-MSZP-JOBBIK-LMP színeiben indult Glázer Tímea  előtt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Beszakadt a balkáni országok építőipara is
Privátbankár.hu | 2020. július 9. 10:56
A koronavírus-járvány miatt erősen visszaesett az építési teljesítmény Délkelet-Európa meghatározó országaiban is. Főleg a magasépítés szenvedett – derül ki az európai országok építési piacát vizsgáló szervezet nyári értékeléséből és előrejelzéséből.
Makro / Külgazdaság Közel félmilliárd euróval csökkent a külkereskedelmi többletünk májusban
MTI | 2020. július 9. 10:06
A zuhanás mögött természetesen a koronavírus áll.
Makro / Külgazdaság Áfacsökkentés és állami támogatás - így is lehet segíteni a turizmust
MTI | 2020. július 8. 17:13
Jelentős áfacsökkentéssel és az éttermi étkezés árának közvetlen költségvetési támogatásával segíti a brit kormány a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő vendéglátó és turisztikai ágazat újraindulását - közölte szerdán a brit pénzügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Merkel: hatalmas árat fizettünk a vírus megállításáért
Wéber Balázs | 2020. július 8. 16:53
Koronavírus-válság, gazdasági válság, Brexit – nehéz időszakban vette át Németország az EU soros elnökségét. A német kancellár szerint alapjogaink korlátozásával nagyon nagy árat fizettünk a vírusválság során, az EU még soha nem állt ekkora kihívás előtt. Az újjáépítési alapról még nyáron szeretne megegyezni. Elárulta azt is, miért szereti Beethovent.
Makro / Külgazdaság Érik a kiegészítés a nyugdíjasoknak, nem fékez a drágulás a boltokban
Baka F. Zoltán | 2020. július 8. 16:12
Az előttünk álló hetekben dől el, mekkora kompenzációt kaphatnak az idősek.
Makro / Külgazdaság A franciáknál nem lesz újra országos karantén, a koronavírus második hullámában sem
MTI | 2020. július 8. 14:42
Erről az új francia miniszterelnök beszélt. Jean Castex szerint ehelyett célzott intézkedéseket vezetnének be, melyekkel megóvhatnák a gazdaságot.
Makro / Külgazdaság Hatalmas lyuk tátong a költségvetésben - rekordhiány június végén
Privátbankár.hu | 2020. július 8. 11:58
Az elmúlt hónapokban kétszer is megemelték az idei költségvetés hiánycélját a koronavírus-járvány miatt. Az első félévben ezt a szintet is meghaladta a kumulált deficit.
Makro / Külgazdaság A török drónok rommá verték Putyin légvédelmét
Káncz Csaba | 2020. július 8. 10:28
Erdogan drónjai Szíriában és Líbiában megváltoztatták a háború menetét, miközben a német védelmi minisztérium fegyveres drónok beszerzése mellett tör lándzsát. A RAND szerint viszont az autonóm fegyverrendszerek lecsökkentik a stratégiai stabilitást, mindezt egy olyan időszakban, amikor kimondottan feszültté vált a nagyhatalmak közötti viszony. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Most siessen a benzinkutakra, pénteken jön az újabb drágulás!
Privátbankár.hu | 2020. július 8. 09:31
A benzin literjéért átlagban bruttó 3, a gázolajéért 4 forinttal kell többet leszurkolni július 10-étől.
Makro / Külgazdaság Egyre több veszélyes terméket szűr ki az EU, a vizsgált plüssjátékok 68 százaléka problémás
Privátbankár.hu | 2020. július 8. 09:16
A biciklikre szerelhető gyerekülések közül pedig mindegyikkel baj van, állapította meg az unió fogyasztóvédelmi rendszere.
hírlevél