<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A közösségi oldalára felkerült videóból kiderül, hogyan töltötte ki a nemzeti konzultációs kérdéssort.

Tegnap este került fel egy videó Orbán Viktor közösségi oldalára, melyben a miniszterelnök az online konzultáció való részvételre buzdítja a nézőket. Azonban a szövegnél ezúttal lényegesebb, amit a képek elárulnak a kormányfő álláspontjáról a járványügyi rendelkezések fenntartásáról.

Miközben ugyanis Orbán a konzultációval kapcsolatban nem foglal állást - vagyis nem állítja, hogy egyik vagy másik opció, tehát a fokozatos nyitás, vagy a járványhelyzet végének kivárása lenne a megfelelő döntés - aközben azt látjuk a felvételen, hogy monológja közben kitölti a konzultációs felületet. Az egyik kép pedig arról árulkodik, hogy az első konzultációs kérdésre, mely szerint "Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Mit gondolsz erről?"az első opciót jelöli meg, tehát azt, amely szerint fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat. A másik lehetőség - mely szerint a járvány végén, egy lépésben kell feloldani a korlátozásokat - ezek szerint nem nyerte el a miniszterelnök tetszését, mint azt az alábbi, a videóból kimetszett kép is elárulja.

Mint ebben a jegyzetünkben levezettük, az Orbán-kormány számára társadalmi, politikai, gazdasági okokból egyaránt fontos lenne a mihamarabbi nyitás. Egy elhúzódó járványhelyzet az egészségügyi következményeken túl a 2022-es választásra is árnyékot vetne a Fidesz szempontjából: a korlátozásoktól megcsömörlött, az egyre magasabb esetszámok miatt hitét vesztett, a gazdaság összehúzódása miatt fogyatkozó anyagi lehetőségekkel rendelkező szavazók szimpátiáját veszthetnék el a kormánypártok.

Nem ok nélkül szorgalmazta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég egy Kormányinfón, hogy már márciusban kezdődjenek el a lazítások, majd áprilisra további enyhítések bevezetését helyezte kilátásba. Amennyiben ugyanis belenyúlna a nyárba a veszélyhelyzet, akkor az idei évnek is lőttek a gazdaság szempontjából: a nyár tudná ugyanis valamelyest megmenteni a szolgáltatószektort, azon belül is a legnagyobb csapást elszenvedett vendéglátó- és szállodaipart.

Lapunk kérdésére Gulyás egyébként a konzultáció eredményétől és az esetszámok alakulásától tette függővé a márciusi lazításokat, azon belül is a szóba jöhető intézkedések körét korábban. Egyben jelezte, hogy az este 8 utáni kijárási tilalom az egyik olyan intézkedés, amit érinthetnek az enyhítések.

Azonban erre jelen állás szerint a járványhelyzet nem ad majd lehetőséget, a harmadik hullám elemi erővel csapott le Magyarországra. A mutáns vírusok megjelenése újból a 3 ezres szintre emelte a napi új fertőzöttek számát, de a kórházban kezeltek, pláne a lélegeztetőgépen ápoltak számának megugrása is aggodalomra ad okot.

Ebben a helyzetben a lazítás első körben csak úgy képzelhető el, ha a fertőzésen, betegségen már átesetteknek, illetve a beoltottaknak teszik lehetővé a szabadabb mozgást.

Noha a hétfő esti videó gyorsabb nyitásra engedett következtetni, Orbán Viktor keddi Facebook bejelentkezése már árnyalta a képet. A miniszterelnök ugyanis ekkor már azt közölte, hogy a szakértők egyelőre óvatosságra intették.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Fürdő a főnök jakuzzijában – így működik a Pegasus-lejáratás a gyakorlatban
Wéber Balázs | 2021. augusztus 4. 18:48
Egy újságírónőnek kiszivárognak a bikinis fotói, amelyekről azt terjesztik, hogy a főnök jakuzzijában készültek. Egy aktivistáról miniszoknyás kép kerül elő. Róla azt híresztelik, hogy harapdálták a combjait. Mindkettejük telefonján megtalálják a Pegasus-kémszoftver nyomait. Mindkettejük kellemetlen személy a hatalom számára.
Makro / Külgazdaság Lukasenka elnök hibrid agressziója Litvánia ellen
Káncz Csaba | 2021. augusztus 4. 15:27
A belarusz ellenzéki vezető „megöngyilkolása” Ukrajnában már a Nyugat és Belarusz közötti szürke zónás küzdelemnek a része lehet.  A litván kormány „hibrid támadásról” beszél annak kapcsán, hogy a belarusz rezsim közel-keleti migránsokat használ egyfajta fegyverként és küldi át őket Litvániába.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Új lendülettel masírozhat a világgazdaság, de még mindig ott az inflációs banánhéj
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 14:53
Már 5,6 százalékos növekedésre lehet számítani globálisan, de vannak kockázatok.
Makro / Külgazdaság Olimpiai rekord: 29 új fertőzött 24 órán belül
MTI | 2021. augusztus 4. 13:22
Nem az ilyen csúcsokért követi az ember az eseményt.
Makro / Külgazdaság 60 ország kapott több mint 110 millió adag oltást az USA-tól
MTI | 2021. augusztus 4. 12:41
Az amerikai adományok mennyisége meghaladja a világ országainak összesített adományát, amelyet alacsony és közepes jövedelmű országoknak juttattak.
Makro / Külgazdaság Harmadakkora valószínűséggel fertőződnek meg a kétszer oltottak Coviddal, mint a teljesen oltatlanok
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 12:21
Mutatta ki egy friss felmérés.
Makro / Külgazdaság Továbbra is többet költünk élelmiszerre és kevesebbet bútorra, könyvre
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 10:52
Nőtt a kiskereskedelmi forgalom júniusban, megint többet kaszáltak az élelmiszerüzletek.
Makro / Külgazdaság Trendforduló a benzinkutakon? Péntektől olcsóbban tankolhatunk
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 10:05
Hatott a világpiaci kőolajárak csökkenése: péntektől a benzin literje átlagban bruttó 4, míg a gázolajé 2 forinttal lesz olcsóbb a hazai benzinkutakon.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: megduplázódott a háromszor beoltottak száma
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 09:31
Elindult a harmadik oltások felvétele, 27 ezren már kérték, 8 ezren meg is kapták. Itt a friss koronavírus-jelentés.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: Montenegróban minden nyolcadik fertőzött turista
MTI | 2021. augusztus 4. 08:22
Minden nyolcadik regisztrált fertőzött Montenegróban a turisták közül kerül ki - közölte az ország közegészségügyi intézete szerdán.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos