<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Oszama bin Laden fia és a 9/11 főszervezőjének lánya lépett frigyre.

Családtagok elmondása alapján házasságot kötött Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének fia és Mohammed Atta, a 9/11-es terrorcselekmény főemberének lánya. A frigy létrejöttét az al-Kaida volt vezetőjének testvérei erősítették meg a The Guardiannak adott interjúban. Ahmad és Hassan al-Attas szerint Hamza bin Laden azóta vezetői pozícióra tett szert a szervezeten belül és apja hét évvel ezelőtti meggyilkolásáért akar bosszút állni.

Hamza Oszama bin Laden három (még életben lévő) felesége egyikének, Khairiah Sabar gyermeke, aki egy abbottabadi házban élt férjével a támadás idején. A vezető kiiktatása óta a fiú számos üzenetben sürgette követőit, hogy mihamarabb indítsanak háborút Washington, London, Párizs és Tel-Aviv ellen. A nyugati hírszerzés egyre szorosabb figyelemmel követi Hamza lehetőséges tartózkodási helyét, mivel jelenleg őt tartják a legesélyesebbnek, hogy követőek toborozzon a szervezetbe.

Továbbra is él Oszama öröksége

At Attával való házasság megerősíti, hogy a szeptember 11-i terrorcselekményért felelős csoport továbbra is az al-Kaida része, valamint, hogy a terrorszervezet továbbra is Oszama öröksége köré szerveződik. Egyik testvérét, Khalidot Abbottabadban ölték meg egy amerikai rajtaütés során, míg másik testvérét, Saad-ot 2009-ben gyilkolták meg egy dróntámadás során.  A birtokról előkerült levelek alapján arra lehet következtetni, hogy Osama a terrorszervezet utódjának nevelte Hamza-t, részben Saad halála miatt.

Bin Laden feleségei és még élő gyermekei azóta visszatértek Szaúd-Arábiába, ahol a volt trónörökös, Mohammed bin Nayef biztosított nekik menekülti státuszt. A családtagok továbbra is aktív kapcsolatot tart Oszama édesanyjával, Alia Ghanemmel. Az al-Kaidában való jelenlegi kapcsolata alapján az Egyesült Államok kormánya különleges státuszú terroristaként tartja számon Hamzát 2017 óta, vagyis minden elérhető értéke zárolható és a vele való együttműködés börtönbüntetést von maga után.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Döntött Svédország a NATO-csatlakozásról, továbbra sincs döntés az olajembargóról – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 19:31
Svéd NATO-csatlakozás, orosz olajembargó és magyar vétó, háborús cselekmények - ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Nagyon fontos helyről kapott gratulációt Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 18:29
Brüsszelből, az Európai Bizottság fejétől.  
Makro / Külgazdaság Elmondta Orbán Viktor, mit keresünk még az EU-ban
Wéber Balázs | 2022. május 16. 17:46
Ma délután az Országgyűlés ötödször is miniszterelnökké választotta Orbán Viktort. A kormányfő beszédében elmondta: Magyarország helye ebben az évtizedben is az EU-ban van, de továbbra is harcolni fog a jogaiért. Szerinte a NATO biztos támasz, de a magyar hadsereget erősíteni kell, mert a gyenge országokat fenyegetik támadások. Beszélt arról is, hogy a kibontakozó gazdasági válság idején sem adják fel eredményeiket és céljaikat: a teljes foglalkoztatottságot, a családtámogatást, a nyugdíjak értékének megőrzését és a rezsicsökkentést.
Makro / Külgazdaság Putyin most ráfordul a muszlim világra
Káncz Csaba | 2022. május 16. 16:41
Moszkva igyekszik demonstrálni, hogy továbbra is kiemelt figyelemmel fordul a muszlim világ irányába. A térség országai nem csatlakoztak a Nyugat Moszkva elleni szankcióihoz, de aggódnak a konfliktus gazdasági stabilitásra gyakorolt ​​hatása miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Olyan összeget kér Magyarország Brüsszeltől, ami kérdésessé teszi az orosz olaj bojkottját
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 16:08
A magyar külügyminiszter szerint vagy a vezetékes import korlátozásától el kell tekinteni, vagy 15-18 milliárdos beruházási programot kell Brüsszelnek finanszírozni.
Makro / Külgazdaság Áll a bál Brüsszelben – kiakadtak Magyarországra a vétó miatt
Wéber Balázs | 2022. május 16. 14:12
Több tagországnak sem tetszik, hogy az EU a jelek szerint Magyarország miatt nem tudja elfogadni az Oroszország elleni olajembargót.
Makro / Külgazdaság Fenyegetőzött egy sort Oroszország – mi lesz, ha Svédország és Finnország NATO-tag lesz?
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 11:55
Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint nem kell illúziókba esni.
Makro / Külgazdaság A magyar kormány továbbra is nemet mond az uniós olajembargóra
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 11:28
Túlmegy a magyar kormány által meghúzott határokon. 
Makro / Külgazdaság Nagyon ígérgetik az EU-s vezetők, hogy jön a hatodik szankciós csomag
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:25
De egyelőre a mikorról még nincs konkrétum, több időre van szükségük.
Makro / Külgazdaság Kikapott a kancellár pártja a legnagyobb német tartományban
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 09:33
A CDU behúzta a szavazatokat Észak-Rajna-Vesztfáliában.  
hírlevél
Ingatlantájoló