<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Orbán Viktor azt mondta: őszig mindenképpen várniuk kell a devizahiteleseknek. A Kúria döntésénél hamarabb ugyanis nem léphet a kormány, mert az könnyen bizonytalanságot szülhet. A kormányfő azt sem titkolta: a Kúria sarkában vannak.

Ősszel szeretne az új kormány cselekedni a devizahitelesek ügyében - mondta Orbán Viktor az MTV Ma Este című műsorában. Végleges megoldásra van szükség, ezért meg kell várni a Kúria döntését.

Arra a kérdésre, hogy miért kell a Kúriára várni a devizahitelesek megsegítésének végső megoldásában, Orbán Viktor úgy felelt, hogy egy végleges és az emberek számára biztonságot nyújtó megoldást szeretnének. Nem fordulhat elő az a helyzet, hogy a kormány elkötelezi magát egy megoldás mellett, elkezdi végrehajtani, majd ezzel ellentétes tartalmú bírósági ítéletek születnek. Ez bizonytalanságot szülne. Meg kell várnunk ezeket a döntéseket, és amikor tiszta lesz a helyzet, a kormány rakétasebességgel meghozza a szükséges döntéseket és minden devizahitelest biztonságba fogunk helyezni - vetítette előre a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy mikor lehet erről döntés, azt mondta: "sürgetjük a bírósági döntéseket, reméljük, hogy a kormány az ősszel dönthet". A kúria döntése nyárra várható.

Mi lesz, ha nem lesz gáz?

Felkészültünk a legrosszabbra is - mondta arra a kérdésre, hogy hazánk hogyan készül a gázcsapok esetleges elzárására. Magyarországon a gázellátás is biztosított lesz, a kormány meghozta a szükséges döntéseket - fűzte hozzá Orbán.

A gázellátás eszközei magyar kézben vannak. Garantálni tudjuk Magyarország energiával történő ellátását - emelte ki. Arra a kérdésre, hogy meddig tudja garantálni, azt nyilatkozta, hogy elég hosszú ideig. Konkrétumot nem említett, csak megismételte: a stabil és kiszámítható gázellátás biztosított.

Emlékeztetett: a héten tárgyalt a Gazprom vezetőjével és olyan megállapodások születnek majd, amelyek a gázellátás stabilitását szolgálják.

Lesz még konzultáció

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az új kormány is folytatja a nemzeti konzultáció sorozatot, és folytatódik a szervezetekkel (KDNP, akadémia, kamarák, pedagógus kar, sportolók) folytatott konzultáció is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság "Visszalépünk hetven évet" – bírálta az újbóli fegyverkezést Ferenc pápa
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 14:59
Békére van szükség, de nem olyanra, amely a fegyverkezési egyensúlyon alapszik, mondta.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban, ársapkát követelnek az elszálló energiaárakra
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 13:29
A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Manfred Weber elosztaná az orosz földgázt az EU-tagállamok között
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 12:01
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber szerint.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG