4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Öt további tagot is megválasztottak.

A MOL tulajdonosi jogkörében eljárva Ratatics Pétert, a MOL-csoport jelenlegi fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatóját és a MOL Magyarország ügyvezető igazgatóját javasolta az INA igazgatótanácsi elnökének. A MOL benyújtotta a javaslatát az INA Felügyelő Bizottságának, amelyet a testület a mai ülésén el is fogadott.

Ratatics Péter megbízatása határozott idejű és 9 hónapra szól: ebben az időszakban a MOL Magyarország ügyvezető igazgatói feladatait megbízott helyettes látja majd el, akinek személyéről hamarosan döntés születik. A megbízott helyettes megnevezéséig Ratatics Péter változatlanul ellátja összes feladatát.

Az INA Felügyelő Bizottsága Berislav Gašo és Pulay Krisztián igazgatótanácsi tagságát is jóváhagyta, amelyekre egyaránt a MOL tett javaslatot. Mandátumuk szintén 9 hónapra szól.

Az INA Felügyelő Bizottsága szintén jóváhagyta a horvát kormány által delegált új igazgatótanácsi tagokat, Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović és Marin Zovko személyében.

A MOL köszönetét fejezi ki az INA távozó igazgatótanácsi tagjainak eddigi munkájukért és erőfeszítéseikért.

Táncra perdültek egy korábbi Mol-benzinkút átadásán. Fotó: MTI / Illyés Tibor
Táncra perdültek egy korábbi Mol-benzinkút átadásán. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az INA Igazgatótanácsának új elnökéről és új tagjairól

Ratatics Péter a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója és a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. A MOL-csoport Vezetői Bizottságának tagja. A vállalathoz 2007-ben csatlakozott gázkereskedelmi és üzletfejlesztési szakértőként, miután a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát. 2009-ben megválasztották az Igazgatótanács tanácsadó-testületének vezetőjévé. 2009 és 2010 között a Szervezetfejlesztés és Folyamatmenedzsment szervezet vezetőjeként, 2010 és 2011 pedig között a Menedzsment Szolgáltatások vezetőjeként tevékenykedett. 2011-től a Társasági Támogatás Igazgatójaként a HR-területért is felelt. 2015 és 2016 között a MOL-csoport beszerzésekért, befektetésekért és kommunikációért felelős vezetője. 2011 és 2018 között az INA Igazgatótanácsának tagja. 2012-ben megválasztották az FGSZ Felügyelő Bizottságának alelnökévé, a pozíciót 2021-ig töltötte be. Az elmúlt 15 év során számos alkalommal bizonyította kivételes vezetői képességeit, és kulcsszerepet játszott a MOL 2016-ban útjára indított stratégiai átalakulásában, amelynek célkitűzése, hogy a vállalat az energia gyorsan változó világában továbbra is sikeres tudjon maradni. Kiemelkedő szerepet töltött be a MOL kiskereskedelmi szegmensének innovatív, fogyasztóközpontú és digitalizáció-vezérelt átalakításában, amelynek köszönhetően a kiskereskedelmi termékek és a szolgáltatások terén is vezető piaci szereplővé vált. 2019 óta a Tifon Felügyelő Bizottságának elnöke.

Berislav Gašo 2010-ben csatlakozott a MOL-csoporthoz, ekkor nevezték ki az INA Társasági Szolgáltatások igazgatójának. 2012 szeptemberétől Csoportszintű Beszámolás és Kontrolling ügyvezető igazgatóként folytatta pályafutását. 2015-ben a MOL-csoport Kutatás-Termelés operatív igazgatójának, majd 2016-ban ugyanezen divízió ügyvezető igazgatójának nevezték ki.  2016 decemberétől a MOL-csoport Vezetői Bizottságának tagja. Mielőtt csatlakozott a MOL-csoporthoz, öt évet töltött a McKinsey&Company tanácsadó cégnél az Olajipari Munkacsoport tagjaként, ahol távozásakor már Junior Partner volt. Gépészmérnöki és MBA diplomával rendelkezik.

Pulay Krisztián 2006-ban csatlakozott a MOL-hoz. Projektmenedzserként és a Projektmenedzsment terület vezetőjeként dolgozott, majd jelentős tapasztalatot szerzett az INA-nál a Kutatás-Termelés és a Downstream Beruházás menedzsment igazgatójaként. A MOL-hoz való visszatérését követően a Csoportszintű Projektmenedzsment vezetőjeként, majd beruházási igazgatóként tevékenykedett, 2020 februárjától pedig a Csoportszintű Downstream Fejlesztés ügyvezető igazgatóként dolgozik. Mérnöki és mérnök-közgazdasági diplomával rendelkezik.

Miroslav Skalicki az elmúlt 35 év során vállalkozóként és vállalatvezetőként szerzett széles körű tapasztalatokat az energiaszektorban.

Hrvoje Šimović 2003-tól mostanáig teljes állású oktatóként dolgozott a Zágrábi Egyetemen, egyetemi pályafutása mellett számos tanácsadói pozíciót töltött be a közszféra fenntartható gazdálkodásához kapcsolódó területeken.

Marin Zovko a Plinacro horvát földgázszállító cég vezetőségéből csatlakozik az INA Igazgatótanácsához. Diplomáját (MBA) a Zágrábi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kevesebb magyar gyerek született, mint tavaly - nagyot esett a házasságkötések száma
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 28. 08:55
A friss számokból sem látszik a demográfiai fordulat Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Exportra olcsóbban, belföldre jóval drágábban termel a magyar ipar
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 28. 08:30
Összességében csökkentek tavalyhoz képest az ipari árak, de ez csak az exportértékesítésnek köszönhető. Havi szinten pedig ismét növekedést látunk minden fronton.
Makro / Külgazdaság Meg akarták puccsolni a puccsistát Burkina Fasóban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 28. 07:48
Aki egyébként szintén egy puccsistától szerezte meg a hatalmat.
Makro / Külgazdaság Tovább támadja Ukrajna Szevasztopolt - mi történik igazából a zaporizzsjai atomerőműben?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 28. 06:48
A Greenpeace szerint nem lehet ellenőrizni az orosz kézen lévő atomerőművet a mostani feltételek mellett. Szevasztopolban beindult a légiriadó, leállították a forgalmat a krími hídon - összefoglaló az ukrajnai orosz invázió 582. napjának elején.
Makro / Külgazdaság Súlyos váddal illették a NATO-t, Stoltenberg növelné a Kijevnek szánt támogatást
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 27. 20:01
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Bődületes összegért vesz amerikai vadászgépeket egy uniós ország
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 27. 19:16
Jóváhagyta F-35 típusú amerikai vadászgépek vásárlását szerdán a cseh kormány - jelentette be Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormányülést követő sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság Már az EP-választásra gyúr Orbán Viktor: nacionalista vezér járt a Karmelitában
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 27. 18:01
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán délután a Karmelita kolostorban megbeszélést folytatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Makro / Külgazdaság Ismét Wagner-zsoldosok harcolnak Kelet-Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 27. 16:46
Ezt közölte legalábbis az ukrán hadsereg.  
Makro / Külgazdaság Furcsa eltűnések rázzák meg Kínát, és ez egy vészjósló üzenet a világ számára is
Kollár Dóra | 2023. szeptember 27. 15:57
A védelmi tárca vezetőjének eltűnése nemcsak a nemzetközi megfigyelőket tartja lázban, hiszen ez már nem az első alkalom.
Makro / Külgazdaság Lengyelország megpályázza a 2036-os olimpia megrendezését
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 27. 15:31
Andrzej Duda államfő szerdai bejelentése szerint Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG