<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Öt további tagot is megválasztottak.

A MOL tulajdonosi jogkörében eljárva Ratatics Pétert, a MOL-csoport jelenlegi fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatóját és a MOL Magyarország ügyvezető igazgatóját javasolta az INA igazgatótanácsi elnökének. A MOL benyújtotta a javaslatát az INA Felügyelő Bizottságának, amelyet a testület a mai ülésén el is fogadott.

Ratatics Péter megbízatása határozott idejű és 9 hónapra szól: ebben az időszakban a MOL Magyarország ügyvezető igazgatói feladatait megbízott helyettes látja majd el, akinek személyéről hamarosan döntés születik. A megbízott helyettes megnevezéséig Ratatics Péter változatlanul ellátja összes feladatát.

Az INA Felügyelő Bizottsága Berislav Gašo és Pulay Krisztián igazgatótanácsi tagságát is jóváhagyta, amelyekre egyaránt a MOL tett javaslatot. Mandátumuk szintén 9 hónapra szól.

Az INA Felügyelő Bizottsága szintén jóváhagyta a horvát kormány által delegált új igazgatótanácsi tagokat, Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović és Marin Zovko személyében.

A MOL köszönetét fejezi ki az INA távozó igazgatótanácsi tagjainak eddigi munkájukért és erőfeszítéseikért.

Táncra perdültek egy korábbi Mol-benzinkút átadásán. Fotó: MTI / Illyés TiborTáncra perdültek egy korábbi Mol-benzinkút átadásán. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az INA Igazgatótanácsának új elnökéről és új tagjairól

Ratatics Péter a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója és a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. A MOL-csoport Vezetői Bizottságának tagja. A vállalathoz 2007-ben csatlakozott gázkereskedelmi és üzletfejlesztési szakértőként, miután a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát. 2009-ben megválasztották az Igazgatótanács tanácsadó-testületének vezetőjévé. 2009 és 2010 között a Szervezetfejlesztés és Folyamatmenedzsment szervezet vezetőjeként, 2010 és 2011 pedig között a Menedzsment Szolgáltatások vezetőjeként tevékenykedett. 2011-től a Társasági Támogatás Igazgatójaként a HR-területért is felelt. 2015 és 2016 között a MOL-csoport beszerzésekért, befektetésekért és kommunikációért felelős vezetője. 2011 és 2018 között az INA Igazgatótanácsának tagja. 2012-ben megválasztották az FGSZ Felügyelő Bizottságának alelnökévé, a pozíciót 2021-ig töltötte be. Az elmúlt 15 év során számos alkalommal bizonyította kivételes vezetői képességeit, és kulcsszerepet játszott a MOL 2016-ban útjára indított stratégiai átalakulásában, amelynek célkitűzése, hogy a vállalat az energia gyorsan változó világában továbbra is sikeres tudjon maradni. Kiemelkedő szerepet töltött be a MOL kiskereskedelmi szegmensének innovatív, fogyasztóközpontú és digitalizáció-vezérelt átalakításában, amelynek köszönhetően a kiskereskedelmi termékek és a szolgáltatások terén is vezető piaci szereplővé vált. 2019 óta a Tifon Felügyelő Bizottságának elnöke.

Berislav Gašo 2010-ben csatlakozott a MOL-csoporthoz, ekkor nevezték ki az INA Társasági Szolgáltatások igazgatójának. 2012 szeptemberétől Csoportszintű Beszámolás és Kontrolling ügyvezető igazgatóként folytatta pályafutását. 2015-ben a MOL-csoport Kutatás-Termelés operatív igazgatójának, majd 2016-ban ugyanezen divízió ügyvezető igazgatójának nevezték ki.  2016 decemberétől a MOL-csoport Vezetői Bizottságának tagja. Mielőtt csatlakozott a MOL-csoporthoz, öt évet töltött a McKinsey&Company tanácsadó cégnél az Olajipari Munkacsoport tagjaként, ahol távozásakor már Junior Partner volt. Gépészmérnöki és MBA diplomával rendelkezik.

Pulay Krisztián 2006-ban csatlakozott a MOL-hoz. Projektmenedzserként és a Projektmenedzsment terület vezetőjeként dolgozott, majd jelentős tapasztalatot szerzett az INA-nál a Kutatás-Termelés és a Downstream Beruházás menedzsment igazgatójaként. A MOL-hoz való visszatérését követően a Csoportszintű Projektmenedzsment vezetőjeként, majd beruházási igazgatóként tevékenykedett, 2020 februárjától pedig a Csoportszintű Downstream Fejlesztés ügyvezető igazgatóként dolgozik. Mérnöki és mérnök-közgazdasági diplomával rendelkezik.

Miroslav Skalicki az elmúlt 35 év során vállalkozóként és vállalatvezetőként szerzett széles körű tapasztalatokat az energiaszektorban.

Hrvoje Šimović 2003-tól mostanáig teljes állású oktatóként dolgozott a Zágrábi Egyetemen, egyetemi pályafutása mellett számos tanácsadói pozíciót töltött be a közszféra fenntartható gazdálkodásához kapcsolódó területeken.

Marin Zovko a Plinacro horvát földgázszállító cég vezetőségéből csatlakozik az INA Igazgatótanácsához. Diplomáját (MBA) a Zágrábi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a hideg és a sötétség Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 19:59
Országos légi riadó, az atomfegyverkezési tárgyalások elhalasztása, Ferenc pápa haragot váltott ki Oroszországban. Ezek is történtek az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Meg is történt: már az űrben a kínai Sencsou-15
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 19:31
Sikeresen elindult útjára kedden Kína újabb űrmissziója, a Sencsou-15. Háromfős legénysége a Tienkung (Mennyei palota) nevű kínai űrállomáson tartózkodó űrhajósokat fogja leváltani.
Makro / Külgazdaság Lappangó feszültség – Az arab-izraeli konfliktus a katari vb árnyékában
Káncz Csaba | 2022. november 29. 19:01
Az e heti Nagyító rovatunkban a katari foci vb tükrében rámutatunk: az arab társadalmak nem fogadták el, hogy az Ábrahám Egyezmény békekísérlet lenne, mivel a palesztin konfliktus továbbra is megoldatlan maradt. A regionális normalizációt tovább veszélyezteti az izraeli arab-ellenes párt felemelkedése a pár héttel ezelőtt lezajlott általános választáson.
Makro / Külgazdaság Ukrajna államadóssága már 100 milliárd dollár felett jár
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 17:29
Szeptemberhez képest Ukrajna államadóssága 5 milliárd dollárral, 103,1 milliárd dollárra nőtt októberben - az adatot Danyiil Getmancev a Verhovna Rada (parlament) pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának a vezetője ismertette a Telegram csatornáján.
Makro / Külgazdaság Finnország durva összegért vásárol amerikai rakétákat és fegyvereket
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 16:56
Finnország védelmi minisztériuma jövő év elején jóváhagyja 323 millió dollár (126 milliárd forint) értékű rakéták és fegyverzet megvásárlását az Egyesült Államoktól.
Makro / Külgazdaság Financial Times: Szijjártó Péter keresztbe tett az ukrán külügyminiszternek
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 16:34
Az ukrán külügyminiszter csak a vacsorán vesz részt a NATO-értekezleten, mert a Szijjártó megakadályozta, hogy a mai és holnapi bukaresti ülésen is ott legyen.  
Makro / Külgazdaság Milliókat érintő kérdésben tehet Orbán Viktor kedvére Matolcsy György és Varga Mihály
Csabai Károly | 2022. november 29. 15:31
Ehhez az kell, hogy bejöjjön a CIB Bank szakértőinek prognózisa, miszerint az infláció egy év múlva egyszámjegyű lehet. Addig azonban kemény hónapok elé nézhetünk, stagnálásközeli gazdasági növekedéssel, enyhén romló munkaerőpiaci helyzettel és lassan, fokozatosan javuló külső egyensúlyi pozícióval. Az uniós források 2023 közepén érkezhetnek meg, aminek hatására (is) a forint erősödhet, egy euró például a jövő év végén 390 is lehet, a mostani 406,5 körüli szinttel szemben. 
Makro / Külgazdaság Oroszország lemondja az atomfegyver tárgyalásokat Amerikával
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 14:44
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy Moszkvának „nem maradt más választása”, mint hogy lemondja az Egyesült Államokkal folytatott atomfegyver-tárgyalásokat.
Makro / Külgazdaság Navracsics Tibor először ismerte be az uniós pénzek visszatartását
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 14:15
A miniszter most először erősítette meg, hogy az Európai Bizottság mintegy 3000 milliárd forintnyi uniós támogatás felfüggesztését fogja javasolni, miután nem sikerült megfelelni a korrupcióellenes elvárásoknak.
Makro / Külgazdaság Norvég bíróság előtt Putyin egyik bizalmasának fia
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 13:42
Norvégiában kedden megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik politikai szövetségese fiának bírósági pere; Andrej Jakunyin tagadja az ellene felhozott vádat, amely szerint megsértette azt a norvég jogszabályt, amely megtiltja orosz állampolgárok számára, hogy drónokat reptessenek Norvégiában.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG