<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Berlin felajánlotta a Patriot rakétavédelmi rendszert, hogy segítsen biztosítani a légteret. Ezek történtek az orosz-ukrán háborúban, míg ön aludt.

  • Az orosz erők csaknem 400 csapást mértek vasárnap Kelet-Ukrajna tüzérségi hadjáratának részeként – mondta Volodimir Zelenszkij vasárnap esti beszédében. „A leghevesebb csaták, mint korábban, a donyecki régióban zajlanak. Bár ma kevesebb volt a támadás a romló időjárás miatt, az orosz lövedékek mennyisége sajnos továbbra is rendkívül magas” – mondta Zelenszkij. „A luhanszki régióban lassan haladunk előre, miközben harcolunk. Jelenleg a nap eleje óta csaknem 400 tüzérségi támadás történt keleten.” Oroszország a csapatait mozgatja, hogy megerősítse pozícióit a keleti donyecki és luhanszki régiókban, miután kivonult Herszonból.
  • Christine Lambrecht védelmi miniszter közölte, hogy Németország felajánlotta Lengyelországnak a Patriot rakétavédelmi rendszert, hogy segítsen biztosítani a légterét, miután egy eltévedt rakéta lezuhant az országban. „Támogatást ajánlottunk Lengyelországnak a légtér biztosításához – Eurofightereinkkel és Patriot légvédelmi rendszereinkkel” – mondta Lambrecht a Rheinische Postnak és az Anzeiger tábornoknak. A földi légvédelmi rendszereket, mint például a Raytheon's Patriot, a bejövő rakéták elfogására építik.

Ukrán katona páncéltörővel tüzel a kelet-ukrajnai Donyecki területen az Ukrajna elleni orosz háborúban 2022. november 17-én. Fotó: MTI/AP/Roman CsopUkrán katona páncéltörővel tüzel a kelet-ukrajnai Donyecki területen az Ukrajna elleni orosz háborúban 2022. november 17-én. Fotó: MTI/AP/Roman Csop

  • Herszonban megnyílt az első ukrán szupermarket a város e hónap eleji felszabadítása óta. A város éjjel-nappali üzletében, az ATB-ben vasárnap sorban álltak az emberek a szabadban. Herszon továbbra is áram, folyóvíz és fűtés nélkül maradt, de a lakosok némi megkönnyebbülést tapasztaltak, amikor ukrán savanyú uborkát, galuskát, tormát és más kedvenceket vásárolhattak.
  • Egy francia védelmi miniszter interjúja szerint Franciaország újabb két légvédelmi rendszert küldött Ukrajnába, valamint két rakétavetőt.
  • Emmanuel Macron azzal vádolta meg Oroszországot, hogy az félretájékoztat a „ragadozó projektjéről” Afrikában, ahol Franciaország katonai kudarcot szenvedett. A francia elnök a TV5 Monde-nak adott interjújában a frankofón nemzetek tunéziai konferenciájának margójára azt mondta, hogy létezik egy „ragadozó projekt”, amely dezinformációt küld az afrikai országokba, ami „Oroszország, néha mások által finanszírozott politikai projekt”. Macron azt mondta: "Számos hatalom, amely ki akarja terjeszteni befolyását Afrikában, ezt azért teszi, hogy bántsa Franciaországot, sértse annak nyelvét, kétségeket szítson, de mindenekelőtt bizonyos érdekeket hajtson végre."

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
Makro / Külgazdaság Nagyon ígérgeti a kormány, hogy néhány napon belül aláírják a megállapodást az uniós pénzekről
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 14:59
Most éppen a területfejlesztési miniszter államtitkára beszélt minderről.
Makro / Külgazdaság 25 millió eurót költ az EU Putyin egyik barátjának demokráciájára
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 14:30
Megtámogatja az Európai Bizottság a fehérorosz demokráciát.
Makro / Külgazdaság Átírták a számokat: erősebb lett az európai gazdaság, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 13:44
Közzétette a harmadik negyedéves végleges GDP-adatokat az Eurostat.
Makro / Külgazdaság Mit lép Moszkva az olajársapkára? Három válaszlépést is mérlegelnek a Kremlben
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 12:18
Készül az orosz válaszlépés, de még nincs végleges döntés.
Makro / Külgazdaság Puccs készült Németországban: háromezer rendőr és terrorelhárító csapott le
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 10:26
A berlini tartományi bíróság egyik szélsőjobboldali kötődésű bíráját is lekapcsolták a nagyszabású akcióban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG