<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Kanada fővárosa, Ottawa polgármestere rendkívüli állapotot hirdetett válaszul a kamionosok több mint egy hete tartó tiltakozására a Covid-korlátozások ellen.

Jim Watson szerint a város "teljesen kikerült az ellenőrzés alól", a tüntetők száma meghaladja a rendőröket, és elmondása szerint a tüntetések veszélyeztetik a lakosok biztonságát – írja a BBC.

A „Freedom Convoy” mozgalomként indult el a kormány előírása ellen, miszerint a kamionosokat be kell oltani a Covid ellen. A kamionosok megbénították Ottawa központját járműveikkel és sátraikkal, amelyek teljesen elzárták az utakat, és a polgármester szerint a tüntetők egyre "érzéketlenebbül" viselkednek.

A tüntetés a január 15-én életbe lépett új szabály után robbant ki. Fotó: MTI/AP/The Canadian Press
A tüntetés a január 15-én életbe lépett új szabály után robbant ki. Fotó: MTI/AP/The Canadian Press

"Egyértelmű, hogy túlerőben vannak, és elveszítjük csatát, ha nem sikerül ezt megfordítanunk. Vissza kell szereznünk városunkat” – mondja.

A város vezetője konkrétumokat nem közölt arról, hogy milyen intézkedéseket foganatosíthat, de a rendőrség vasárnap közölte, hogy fokozzák a jelenlétüket, és a tüntetők segítésére sietők civileket is letartóztathatnak. A szükségállapot további jogosítványokat ad a városnak, többek között hozzáférést biztosít a frontszolgálatosok és a segélyszolgálatok számára szükséges felszerelésekhez.

A városi hatóságok közleménye szerint a rendkívüli állapot tükrözi azt a súlyos veszélyt és fenyegetést, amelyet a lakosság biztonságára és biztonságára jelentenek a folyamatban lévő tüntetések, és kiemeli, hogy más joghatóságok és kormányzati szintek támogatására van szükség.

A lakosság panaszai egyébként a forgalmat akadályozó, alapjáraton közlekedő teherautóktól és a városi parkokban rögtönzött faszerkezetektől a bevételkiesésig, a zaklatástól, sőt az erőszaktól való félelemig terjednek.

A rendőrség amiatt is aggódik, hogy a konvoj magához vonzza a szélsőjobboldali és szélsőséges elemeket. Vasárnap azt mondták, hogy több mint 60 bűnügyi nyomozást folytatnak a demonstrációval kapcsolatban, olyan bűncselekményekben, mint lopással, gyűlölet-bűncselekményekkel és vagyoni károk ellen elkövetett eseményekben. Több embert letartóztattak, és számos járművet lefoglaltak.

Az egyik tüntető, aki órákig autózott, hogy csatlakozzon az ottawai tüntetéshez, azt mondta, hogy a tüntetés "a szabadságunkról szól".

"Néhány ember, akiket ismerünk, barátok, elveszítették a munkájukat" - mondta, hozzátéve, hogy aggályai vannak a Covid-oltások biztonságával és hatékonyságával kapcsolatban.

A kanadaiak egyébként széles körben támogatják az oltási kötelezettségeket – a jogosult lakosság közel 83 százaléka teljesen be van oltva. 

Makro / Külgazdaság Felrobbantották a Dnyeper gátját, tízezreket kell kitelepíteni
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 20:06
Átszakadt a Dnyeper gátja Nova Kahovkánál, a háborúzó felek természetesen egymást vádolják, az ukrán kofrmány terrorcselekménynek ítéli a támadást. Prigozsin tovább támadja az orosz hadsereg vezetését, Kijev pedig további szankciókra szólította fel a nemzetközi közösséget. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság „A mi embereink pártolnak át“ – miért tarol a protesztpárt Németországban?
Wéber Balázs | 2023. június 6. 19:55
A második legnépszerűbb párttá vált az Alternatíva Németországért: a németek csaknem ötöde ma már rá adná voksát. Az AfD Kelet-Németországban hagyományosan erős, a jelenlegi kormány bénázása pedig országosan is a malmára hajtja a vizet. Nagyító alatt Németország legvitatottabb pártjának előretörése.
Makro / Külgazdaság Ukrán elnöki tanácsadó: egy orosz gépesített dandár robbanthatta fel a kahovkai vízerőművet
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 17:18
Előzetes információk szerint az orosz fegyveres erők 205. gépesített lövészdárja robbantotta fel a kahovkai vízerőművet - jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója kedden egy tévéműsorban. 
Makro / Külgazdaság A GVH az élelmiszerinfláció mélyére néz
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 15:48
Július elsején indul az online árfigyelő adatbázis. A rendszer készen áll a tesztelésre. A kiskereskedelmi cégek mindenben támogatják a rendszer elindulását és megkezdik a teszteléshez szükséges adatok feltöltését, annak érdekében, hogy elindulhasson a rendszer július elsején.
Makro / Külgazdaság Elképesztő technikai áttörést hoz az ukrajnai háború
Káncz Csaba | 2023. június 6. 15:26
Ukrajnában a pilóta nélküli fegyverrendszerek egyre fontosabbá válnak a háborúban. Közben elképesztő tudású drónok jelennek meg sorra a világ geopolitikai törésvonalai mentén. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kijev: Oroszország terroristállam
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 13:44
Ukrajna terroristaállamnak nevezte Oroszországot az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága (ICJ) meghallgatásán a Nova Kahovka-i víztározó gátja elleni robbantásos támadás miatt.
Makro / Külgazdaság A hazai cégek fele teljesen áthárítja az inflációt a vevőkre
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 12:29
Megviseli a nagyvállalatokat a 20 százalék feletti infláció, tízből kilenc cég működését befolyásolja negatívan – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi méréséből. Az infláció  nagymértékű emelkedését elsősorban költségcsökkentéssel és áremeléssel kompenzálják a cégek. Utóbbinál a vállalatok közel fele teljesen beépítette az infláció mértékét az áraiba.
Makro / Külgazdaság Már megint mi történik a gázárakkal?
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 11:59
Több mint 6 százalékos mínuszban a nemzetközi gázügyletek elszámolásakor irányadó TTF-típus jegyzése.
Makro / Külgazdaság Hullanak a német tankok Ukrajnában Moszkva szerint
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 11:14
Több mint másfél ezer ukrán katonát, valamint 28 harckocsit, köztük nyolc német Leopard tankot és három francia AMX-10RC kerekes harckocsit semmisített meg az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők újabb támadásának visszaverése során a donyecki régió déli részén - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője keddre virradó éjjel.
Makro / Külgazdaság Új tervvel mentené meg az Amazonast Lula da Silva
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 10:46
Új tervet hirdetett az amazóniai illegális erdőirtások felszámolására Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG