BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 6. 16:04

A biztosítóknak bevételeik fél százalékával a polgári védelmet kellene támogatniuk, amellett, hogy a tűzoltóságok eszközfejlesztését a biztosítóktól befolyó évi másfél százalékos tűzvédelmi hozzájárulás fedezi

A biztosítóknak bevételeik fél százalékával a polgári védelmet kellene támogatniuk, amellett, hogy a tűzoltóságok eszközfejlesztését a biztosítóktól befolyó évi másfél százalékos tűzvédelmi hozzájárulás fedezi - erről Tatár Attila altábornagy, a katasztrófavédelem főigazgatója beszélt szombaton

A speciális mentőket tömörítő Fővárosi Központi Rendeltetésű Mentőszervezet (FKRMSZ) megalakulásának 10. évfordulója alkalmából szombaton tartott földi, vízi és légi mentési bemutatót és családi rendezvényt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság a budapesti Római-parton.

A rendezvény megnyitóján Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes azt mondta: a főváros vezetése továbbra is garantálja a mentőszervezetnek a veszélyhelyzetekben szükségessé váló felszerelést, anyagi fedezetet.

Tatár Attila katasztrófavédelmi főigazgató arról beszélt, hogy évről-évre növekszik a műszaki mentések száma, és ezért szükségessé vált a speciális egységek egy irányítás alá és egy képzési rendszerbe való integrálása.

Elmondta, hogy az FKRMSZ megkapta azt legmagasabb minősítő fokozatot, amellyel a világ országaiból mindössze nyolc, ezen belül Európában pedig négy mentőszervezet rendelkezik.

Felidézte, hogy a magyar mentőcsapatok a világ több országában, több kontinensen is segítséget nyújtottak már romok alatt rekedt emberek felkutatásában, tűz és egyéb természeti károk felszámolásában. A speciális csoportok Budapest területén három, belföldön nyolc órán belül bármikor bevethetők, de egy-egy külföldi kiküldetésre is 24 órán belül készen állnak.     Megemlítette, hogy idén szeptemberben az Európai Unió legnagyobb katasztrófavédelmi gyakorlatára készül Magyarország, amelyben kilenc ország 600 szakembere vesz részt.

Éhségsztrákkal az egri kórházért
Hárman is OEP-elnökök akarnak lenni
Mi lesz a Sportkórházzal? 
Kompenzálják a mentőknél a benzinárat 

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél