2p

A szerda éjszaka megjelent Magyar Közlöny komoly kormányzati pénzmozgatásról adott hírt.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a Miniszterelnöki Kormányiroda alá tartozó központi tartalékok rendkívüli kormányzati intézkedések füle alól 27,177 millió forintot csoportosítanak át az Agrárminisztérium részére, ennek legnagyobb része egy 15,177 millió forintos „dologi kiadások” tételre megy majd, míg 10,434 millió forintot személyi juttatásokra fordítanak majd.

A Gazdaságvédelmi Alapból 285 974 800 forint átmozgatásáról döntött a kormány, ennek döntő többsége, mintegy 276 974 800 az Agrárminisztériumhoz tartozó környezet- és természetvédelmi feladatok alá eső beruházások fülre fordítódik majd, míg további 9 millió forintot az egyes dologi kiadások megfinanszírozására irányoztak elő. Szintén a Gazdaságvédelmi Alapból kerül ki az a 117 millió forint, amelyet a Nemzetközi Sportközpontokra költ a kormány.

Döntés született a Gazdaságvédelmi Alap terhére egy több mint 13 milliárd forintos összegről is, ebből 12 198 955 000 forintot a Magyar Turisztikai Ügynökség kap szakmai feladatainak ellátására, míg további 1,6 milliárd forint a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásába tartozó gazdasági társaságok tőkeemelésére és beruházásaik támogatására megy.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 15 869 977 830 forintot osztott szét a kormány, ebből a legnagyobb, mintegy 14,73 milliárdos összeg a Pénzügyminisztériumhoz tartozó „egészségipari vállalatok versenyképességének javítása” tételre megy majd, míg több mint 1 milliárd forint a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál landolt, ebből több mint 285 millió forint jut a külképviseletek igazgatására. A nagyobb tételek mellett jutott 100 millió forint az Országos Polgárőr Szövetségnek is.

Végül a Járvány Elleni Védekezési Alaphoz is hozzányúlt a kormány – a kivett 126 706 026 000 forint az egyetemek és főiskolák részére megy majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nagyon nyomnak az oroszok Avgyijivkánál, újabb irányokból támadják a várost
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 19:52
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Váratlanul a Közel-Keletre utazik Putyin
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 19:07
Az  orosz elnök az Egyesült Arab Emirátusokba és Szaúd-Arábiába látogat el ezen a héten.
Makro / Külgazdaság Különleges hadgyakorlat kezdődött a Balti-tengeren
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 18:48
Brit, finn és észt haditengerészeti egységek, valamint a finn határőrség a Balti-tenger vízfelszín alatti infrastruktúrájának védelmét gyakorolták hétfőn közösen - közölte a finn védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem mond le Lengyelországról Szijjártó Péter
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 17:44
A magyar-lengyel testvériség fenntartása ezentúl is központi eleme lesz a külpolitikai stratégiának, még ha bizonyos kérdésekben a felek eltérő állásponton is vannak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
Makro / Külgazdaság Ez az ország még Magyarországot is simán lekörözi inflációban
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 16:51
Törökországban gyorsult az éves infláció novemberben.
Makro / Külgazdaság Meghallja az Orbán-kormány? Sokkoló üzenetet küldött az Unicef Gázából
Wéber Balázs | 2023. december 4. 16:01
Az ENSZ Gyermekalapjának (Unicef) szóvivője, James Elder a Gázai övezet déli részén fekvő városból, Khan Younisból tudósít a folyamatos izraeli bombázások pusztító hatásairól.
Makro / Külgazdaság A költségvetési szigor a köztévére nem vonatkozik: 140 milliárd forintból kellene nézett műsort készíteni
Vég Márton | 2023. december 4. 15:01
Már jelenleg is annyi pénzből gazdálkodhat a közmédia, hogy alig bírja elkölteni. De jövőre tovább hízik a büdzsé. Mire megy el a pénz, ha közben alig nézik a csatornákat? A magyar válogatott sikerének pedig gazdasági haszna is lehet. Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Bemondta a brit hírszerzés: ennyi orosz katona halt meg Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 14:46
Valószínűleg elérte a 70 ezret az ukrajnai hadszíntéren elesett orosz katonák száma a háború tavaly februári kezdete óta - áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.
Makro / Külgazdaság Elidegenedésről beszélt Magyarország berlini nagykövete a magyar-német évfordulón
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 13:44
Györkös Péter a magyar-német diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából rendezett konferencián szólalt fel hétfőn Budapesten.
Makro / Külgazdaság Egyre kiterjedtebbek a harcok a Közel-Keleten
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 12:25
Az izraeli hadsereg az egész Gázai övezetet támadja.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG