<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A lengyel közlések szerint le is döntötték a határkerítést, de a határőrség megállította őket.

Megkezdődött a Fehéroroszország felől érkező migránsok nagy csoportjának erőszakos behatolási kísérlete lengyel területre - adta hírül hétfőn a lengyel határőrség. A lengyel belügyminisztérium közlése szerint a biztonsági erők megállították a migránsokat.

A fehérorosz egyenruhások kíséretében a határhoz érkezett több száz fős migránscsoportnak ez volt az első kísérlete hétfőn arra, hogy illegálisan behatoljon Lengyelországba - tette hozzá a lengyel hatóság.

A migránsok ledöntötték a szögesdrót határkerítést, amelynek túloldalán a lengyel rohamrendőrök sorakoztak fel velük szemben. A belügyminisztérium közlése szerint a lengyel biztonságiak a helyzetet ellenőrzésük alatt tartják a lengyel oldalon.

Az alábbi twitt szerint kora délután így festett a helyzet a határon, a fehérorosz oldalról nézve:

Nem sokkal a migránsok próbálkozása előtt Stanislaw Zaryn, a lengyel titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője Twitter-üzenetében azt írta, hogy "nagyon zavaró" hírek érkeznek a határról.

"Fehéroroszországban a lengyel határ mellett migránsok nagy csoportja gyűlt össze és indult el a határ felé. Tömegével próbálnak majd lengyel földre lépni. Megkezdődött az eddigi legerősebb kísérlet arra, hogy Lengyelországba jussanak" - írta Zaryn. Hozzátette, hogy a csapat zömmel fiatalokból áll.

A fehérorosz határőrség úgy nyilatkozott, hogy minden szükséges intézkedést megtett "a nemzetközi kommunikációs csatornák zavartalan működéséért és a menet biztonságáért". Egyúttal "a lengyel hatóságok embertelen magatartása miatti elkeseredett lépésnek" minősítette a migránsok akcióját.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint a több száz fős migránscsapat fotók alapján minden ingóságát magával cipelve tartott a lengyel határ felé, amely egyúttal az Európai Unióé is.

Makro / Külgazdaság Orosz tisztviselő: „a NATO-tagországok részt vesznek az ukrajnai konfliktusban”
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 20:07
Ezek voltak az orosz–ukrán háború legfontosabb hétfői eseményei.
Makro / Külgazdaság Egy hadszíntéren már kitört a háború Európa és Oroszország között
Wéber Balázs | 2023. március 27. 19:38
Miközben a harctéren szerencsére “csak” áttételesen csapnak össze az európai országok Oroszországgal, addig a diplomáciában már kitört a háború. Különösen a balti államok keményítettek be, így ma már egyiküknek sincs nagykövete Moszkvában. De ki fog így füleseket szerezni az oroszlán barlangjában?
Makro / Külgazdaság A finnek már jöhetnek, a svédek még várnak
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:57
A Ház hétfőn megszavazta Finnország NATO-csatlakozásának ratifikációját.
Makro / Külgazdaság Örülhet, akinek van Waberer’s részvénye
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:43
Tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb EBIT eredményét és EBIT margin szintjét érte el a Waberer’s International, miután 14,1 százalékkal bővülő árbevétellel zárta a 2022-es évet. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 675,9 millió eurós árbevétel mellett 33,3 millió eurós EBIT-et mutatott fel, így a menedzsment részvényenként 100 forintos osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésen.
Makro / Külgazdaság Ghána boldog lehet
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:24
Kamala Harris amerikai alelnök Ghánába látogatott, ahol találkozott Nana Akufo-Addo elnökkel, és pénzügyi segítséget is ígért neki.
Makro / Külgazdaság Egy vállrándítással intézte el Putyin szóvivője az atomfegyverek Belaruszba telepítése miatt aggódó hangokat
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 17:25
Nem befolyásolják Putyin terveit az atomfegyverek Fehéroroszországba telepítését kifogásoló nyugati aggodalmak – mondta az orosz elnök szóvivője.
Makro / Külgazdaság Pikáns: pakisztáni származású lett Skócia első embere, az indiai származású brit miniszterelnökkel kell majd tárgyalnia
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 17:05
Érdekesek lesznek a skót függetlenségi tárgyalások.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szövetségese futhat be a következő francia elnökválasztáson
Káncz Csaba | 2023. március 27. 15:28
Aggasztó fejlemény, hogy a nyugdíjreform mellett felszólaló politikusokat már fizikai támadások érik. Egyre több szakértő már most borítékolja Le Pen 2027-es győzelmét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ilyen sem sűrűn fordul elő a kínai–tajvani kapcsolatokban
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 15:05
Kéthetes tárgyalássorozatot kezdett Kínában Ma Jing-csiu, az ellenzéki Kínai Nemzeti Párt (Kuomintang) politikusa, Tajvan korábbi elnöke. Kína üdvözölte a látogatást.
Makro / Külgazdaság Szinte hihetetlen: milliárdos nagyságrendű pénzt érint a kibercsalás
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 14:21
Az emberek saját megítélésük szerint tisztában vannak a visszaélések módszereivel, tartanak is attól, hogy csalás áldozataivá válnak, mégsem védekeznek tudatosan. Ezt a Magyar Nemzeti Bank Pénzforgalmi adatközlése is igazolja, a visszaélések száma sosem látott méreteket öltött.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG