<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt órák hírei egy helyen.

  • A német energiaügyi ügynökség vezetője arra kérte a németeket, hogy takarékoskodjanak az energiával és készüljenek fel a télre, mert attól tart, hogy Oroszország leállíthatja a földgázszállításokat.
  • Katonai adatokkal teli, titkos orosz hardvert találtak ukrán határőrök az észak-ukrajnai Csernyihivben, közölték az ukrán hatóságok. A merevlemez 100 gigabájtnyi orosz katonai adatot tartalmazott, köztük az egyik légvédelmi egység katonáinak listájával és személyes adataival, de voltak rajta részletek orosz fegyverekről és hadgyakorlati tervekről is.
  • Magyarország területére 2022. július 1-jén 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6839 fő lépett be – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6252 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Katonai titkos hardverhez is hozzájutottak. Fotó: DepositphotosKatonai titkos hardverhez is hozzájutottak. Fotó: Depositphotos

  • Az ukrán hadsereg cáfolja azokat a híreket, miszerint az oroszok és az általuk támogatott szakadárok körülvették Liszicsanszk városát. Az ukrán nemzeti gárda szóvivője szerint a város környékén dúlnak a harcok, de a várost nem vették körül, az az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll.
  • Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az ukrán hadsereg öt parancsnoki állomását semmisítették meg Donbasz és Mikolajiv régiókban. Három fegyvertárolót is megsemmisítettek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban. Az információkat egyelőre nem erősítették meg független források.
  • Ukrajna 42 Oroszországhoz tartozó vasúti kocsit foglalt le, melyekben nagyjából 800 ezer font értékű vagyon volt.
  • Nem teljesítette a katonai szolgálatot, ezért letartóztatták Ivan Fedotov jégkorong kapust, aki májusban szerződött a Philadelphia Flyershez. A 25 éves Fedotov finnországi születésű, de Oroszországban nevelkedett, orosz színekben indult az idei pekingi olimpián is Az egyik szentpétervári jégkorongpályán tartóztatták le.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ömlik a közvetlen tőke Romániába
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 17:25
Folytatódik a felívelő trend keleti szomszédunknál.
Makro / Külgazdaság Amerika új frontot nyit Kínával szemben
Káncz Csaba | 2022. augusztus 12. 17:01
Peking aggodalommal figyeli Washington és Új-Delhi katonai közeledését, hiszen az USA bebizonyíthatja, hogy egy másik front nyitható Kínával szemben, ha az növeli a nyomást Tajvanra. A hadgyakorlattal Új-Delhi világosan jelzi, hogy nem teszi félre a Kínával kapcsolatos aggodalmait, nem riad vissza az Egyesült Államokkal való együttműködéstől és nem ad vétójogot Pekingnek a partnerségeit illetően. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Christiano Ronaldo országa lehet a felmentősereg Közép-Európának gázügyben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 16:33
Antonio Costa portugál kormányfő támogatta pénteki nyilatkozatában Olaf Scholz német kancellár csütörtöki felvetését egy Portugáliából Közép-Európába tartó gázvezeték létesítéséről.
Makro / Külgazdaság Bespejzoltak a németek gázból
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 15:52
 Az orosz földgázszállítások erőteljes visszafogása ellenére megközelítette a szeptemberre előírt 75 százalékot a gáztározók töltöttsége Németországban a közüzemi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) pénteki adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Állítólag az ING bankon keresztül megy majd a tranzitdíj a kőolajért
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 14:55
Európai bank bonyolíthatja tovább a tranzitdíj-átutalásokat a Barátság kőolajvezeték szállításai fejében, így elhárulhat az akadály a Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba irányuló orosz olajexport folytatása elől. 
Makro / Külgazdaság Meglepő teljesítményt nyújtott az eurózóna ipara
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 11:54
Júniusban a várakozásokat lényegesen meghaladó mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Másfélszer többet fizettek az osztrák háztartások az energiáért júniusban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 11:01
Júniusban az osztrák háztartások 45 százalékkal fizettek többet az energiáért, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag, a fűtőolaj és a gáz ára meredeken emelkedett, valamint a pellet és a tűzifa ára is nagyot drágult az osztrák energiaügynökség pénteken publikált adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Elnöki kegyelmet kapott a korrupcióért elítélt Samsung-vezér
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 10:31
Jun Szuk Jol dél-koreai elnök kegyelmet adott a Samsung vállalatcsoport sikkasztás és vesztegetés miatt bebörtönzött alelnökének és örökösének, Li Dzse Jongnak, valamint a Lotte csoport elnökének, Sin Dong Binnek, és velük együtt 1691 fogolynak - közölte a szöuli igazságügyi minisztérium pénteken.
Makro / Külgazdaság Még nem jelent közvetlen veszélyt Európa legnagyobb atomerőműve
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 09:34
Az utóbbi napokban többször is lőtt zaporizzsjai atomerőmű egyelőre nem jelent biztonsági kockázatot - közölte Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) helyi idő szerint csütörtökön tartott rendkívüli ülésén New Yorkban.
Makro / Külgazdaság A Donbaszba látogatott Medvegyev
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 09:04
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Donbaszba látogatott, hogy a térség biztonságát megvizsgálja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG