<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.

Az odesszai területi adminisztráció egyik szóvivője szerint orosz rakétatámadás érte péntek hajnalban Odessza egyik lakóövezetét, az akcióban legalább 14 ember meghalt  és 30 megsebesült. Egy kilencemeletes lakótömböt ért találat, jelenleg folyik a mentés és a sérültek ellátása - erősítette meg az UNN ukrán hírügynökség.

A legújabb rakétatámadás után oltják a tüzet Odesszában. Fotó: UNNA legújabb rakétatámadás után oltják a tüzet Odesszában. Fotó: UNN

  • Az ukrán hadsereg egyik tábornoka, Olekszij Hromov szerint az oroszok a rakétatámadásaiknak legalább a felénél műszakilag nem megbízható, elavult szovjet rakétákat vetnek be. Ezek azonban ugyanúgy képesek gyilkolni, amit meg is tesznek, az elmúlt időszakban rengeteg polgári áldozatot is eredményeztek ezek a támadások.
  • Ukrán katonai források szerint az oroszok folyamatosan lövik a keleti Liszicsanszk városát. A polgári lakosság nem tud vagy csak nehezen tud elmenekülni. Szerhij Hajdaj megyei vezető szerint több irányból is támadnak az oroszok, de egyelőre csak a város külső részeit érték el, utcai harcok még nincsenek.
  • A nemzetközi menekültügyi szervezet szerint 5,5 millió Ukrajnán belül elmenekült ember tért már vissza lakhelyére, de további 6,2 millió nem tud vagy nem akar.
  • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint nem lesz új vasfüggöny Oroszország és a Nyugat között, mert már van. De Moszkva mostantól egy szavát sem hiszi el Brüsszelnek és Washingtonnak. A politikus ezt azután mondta, hogy megbeszélést folytatott belarusz kollégájával. 
  • Elindult az első teherhajó az oroszok által elfoglalt Bergyanszk kikötőjéből. A vizijármű 7 ezer tonna gabonát szállít úgymond a "baráti "országokba. Azt nem közölték, hogy pontosan mit visz a hajó és mik a célállomásai.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyint becserkészik – fellélegezhet Európa?
Káncz Csaba | 2022. augusztus 17. 20:34
Az EU az esetleges nukleáris megállapodás után megvásárolhatja Irán olaját - az orosz helyett. A piacra ömlő olajtöbblet az árakat is lenyomná, egyben csökkentve Oroszország bevételeit. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kína és Oroszország együtt hadgyakorlatozik
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 19:43
El kell vágni az oroszok kapcsolatát a Krímmel, hidat kell robbantani – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Ez történt az orosz-ukrán háború 176. napján.
Makro / Külgazdaság Miért nem lövik le a GPS-t az oroszok Ukrajnában?
Litván Dániel | 2022. augusztus 17. 18:20
GPS-jelek vezetik orosz célpontjaikra a HIMARS-rakétákat, miközben az oroszok képesek lennének zavarni ezeket a jeleket. Akkor miért nem teszik?
Makro / Külgazdaság Jól megy a Takarék Jelzálogbanknak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:32
Nyereséges első félévet zárt a Takarék Jelzálogbank Nyrt. a megváltozott gazdasági környezet ellenére is, így 2022. június végéig 978 millió forint adózás előtti nyereséget ért el.
Makro / Külgazdaság Péntektől ismét drágul a tankolás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 17:17
A benzinért bruttó 5 forinttal, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni.
Makro / Külgazdaság Magyarokat is érint: Októberig meghosszabbítják a korlátozást a Heathrow-n
Elek Lenke | 2022. augusztus 17. 17:09
A londoni Heathrow repülőtér október végéig meghosszabbította az utasok maximális számát, hogy lépést tartson az ügyfelek igényeivel, és minimalizálja azokat a problémákat, amelyek a nyár elején káoszhoz vezettek.
Makro / Külgazdaság A nap képe: titokzatos roncs bukkant elő a Dunából
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:56
Egy hajó, amely mintegy 80 évvel ezelőtt süllyedt el.  
Makro / Külgazdaság A cseh lakossági gázfogyasztás korlátozását rendelhetik el
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:24
Szükség lehet a cseh lakossági gázfogyasztás korlátozására - mondta a cseh ipari és kereskedelmi miniszter szerdán Prágában.
Makro / Külgazdaság Kevesebbet vásárolnak az amerikaiak - közelíthet a recesszió
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 15:59
Megtorpant a kiskereskedelmi forgalom növekedése az Egyesült Államokban júliusban.
Makro / Külgazdaság Betett Putyin a németeknek: a fogyasztók állják a gázimportőrök brutális veszteségeit
Wéber Balázs | 2022. augusztus 17. 15:39
Az Unipert több mint 12 milliárd eurós veszteség érte az első félévben főleg amiatt, hogy a piacról kellett pótolnia az elapadó orosz gázszállításokat. Mindezt azonban nagyrészt a német fogyasztók fizetik majd meg a minimum triplázódó gázszámlák révén, ráadásul egy új illetéket is kapnak a nyakukba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG