2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az elmúlt órák híreit továbbra is a felrobbantott Nova Kahovka-i gát felrobbantásával kapcsolatos események uralták.

Tisztviselők szerint a vízszint fokozatosan apad Dél-Ukrajna egyes részein, amelyeket a Nova Kahovka-i gát lerombolása után elöntött a víz. 

Eközben egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a gát felrobbantása után a szeizmikus adatok azt mutatták, kedd hajnalban robbanás történt a helyszínen. A Norsar, a norvég szeizmikus tömb szerint egy romániai regionális állomásról érkező jelek robbanásra utaltak hajnali 2 óra 54 perckor. Norsar nem vont le következtetéseket a felelősről.

Fumio Kishida japán miniszterelnök pénteken azt mondta az ukrán elnöknek, hogy Japán mintegy 5 millió dollár (3,9 millió font) értékű humanitárius segélyt ajánl fel a Nova Kahovka-i gát lerombolása után – közölte a japán kormány szóvivője.

Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott Joe Bidennek a 2,1 milliárd dolláros biztonsági segítségnyújtási csomagért. Zelenszkij Twitter-üzenetében elmondta, hogy a hozzájárulás „fontosabb, mint valaha” a Nova Kahovka-i gát leomlása óta.

Marat Husnullin orosz miniszterelnök-helyettes pénteken azt mondta, hogy a Krím vízellátását nem érinti a gát lerombolása, és a félszigetnek 500 napra elegendő vízkészlete van. A megsemmisült tározóból egy csatorna táplálta az ivóvizet a félszigetbe. Kijev 2014-ben megszakította a hozzáférést a csatornához, miután Oroszország illegálisan elfoglalta a Krímet, és azt állította, hogy annektálja.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Ihor Klimenko ukrán rendőrfőnök (jobbról) beszélget, amint látogatást tesznek a gátrobbantás okozta árvíz idején Herszonban 2023. június 8-án, egy nappal a Dnyeper folyón lévő Nova Kahovka-i víztározó részleges megsemmisítése után. Fotó: MTI/EPA/Mikola Timcsenko
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Ihor Klimenko ukrán rendőrfőnök (jobbról) beszélget, amint látogatást tesznek a gátrobbantás okozta árvíz idején Herszonban 2023. június 8-án, egy nappal a Dnyeper folyón lévő Nova Kahovka-i víztározó részleges megsemmisítése után. Fotó: MTI/EPA/Mikola Timcsenko

  • A Wagner-csoportot azzal vádolják, hogy „anarchiát” szít Oroszország frontvonalain, miután a Kreml egyik katonai parancsnoka azt állította, Jevgenyij Prigozsin zsoldosai elrabolták és megkínozták katonáit a Bahmutért vívott csata során. Az interneten közzétett videóban Roman Venevitin alezredes azzal is vádolta a Wagner-katonákat, hogy fegyvereket loptak, mozgósított katonákat kényszerítettek arra, hogy szerződést írjanak alá Wagnerrel, és megpróbáltak fegyvereket kicsikarni az orosz védelmi minisztériumtól az elrabolt katonák szabadon bocsátásáért cserébe.
  • A NATO-val szövetséges államok pénteken elítélték Oroszország azon döntését, hogy kilép az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződésből (CFE).

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ismét harmadik országba tévedt egy háborús rakéta
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 20:03
A hétfői a háború 579. napja volt. Ezek az elmúlt órák legfontosabb eseményei. 
Makro / Külgazdaság Itt az orosz visszavágás azért, mert letartóztatnák Putyint
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 19:34
A Nemzetközi Büntetőbíróságnak vágtak vissza az oroszok.
Makro / Külgazdaság Olyasmire készül Ukrajna, amivel korábban még nem próbálkoztak
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:31
Áthidalnák a fűtési szezon egyik legnagyobb kihívását.
Makro / Külgazdaság Marad a kamatsapka - több intézkedést is bejelentett a kormány
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:51
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium három intézkedés meghosszabbítását jelentett be.  
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb nevek érkeznek Hegyi-Karabahba
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:16
A hányattatott sorsú területen sűrű a diplomáciai program.
Makro / Külgazdaság Több mint 30 orosz tisztet likvidáltak az ukránok
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:55
A szevasztopoli szeptember 22-i rakétacsapás a korábbi információkhoz képest is súlyosabb volt.
Makro / Külgazdaság Értékválságban van az ország, de van-e kiút? - Donáth Anna lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:13
Donáth Anna szerint Magyarország egyik legsúlyosabb gondja, hogy értékválságban van az ország. De vajon van-e kiút ebből és hogyan? Mennyi időbe telne kijönni ebből a válságból, ha most azonnal lépéseket tennénk? És mi a helyzet a gazdasági válsággal, az oktatás krízisével? Többek között ezeket is megkérdezzük a Klasszis Média soron következő Klasszis Klub rendezvényén vendégünktől, a Momentum EP-képviselőjétől, Donáth Annától.
Makro / Külgazdaság Felemást hírt kapott Németország
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 14:55
A konjunktúraindex eredménye nem jó, de lehetett volna rosszabb is.
Makro / Külgazdaság Durva vád érte a németeket, kiakadtak a lengyelek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 13:58
Ez tényleg meghökkentő vád két uniós tagállam között.
Makro / Külgazdaság Ravasz tervet eszeltek ki az ukránok
Káncz Csaba | 2023. szeptember 25. 12:53
Ukrajna a jelek szerint megtalálta az oroszok Achilles-sarkát: a tengeren haladó orosz utánpótlási vonalakat. Az ukrán titkosszolgálat a Krímben olyan diverzáns csoportot is fölhasznál, amelynek tagjai a tatár kisebbséghez tartoznak. Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG