<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Megint sokba fájt sokaknak, amiért nem olvasták el az apróbetűs részt az Expo-Guide nevű cég első ránézésre ingyenes megjelenést kínáló ajánlatában.

A mexikói székhelyű Expo-Guide úgy vett rá több ezer, köztük több száz magyar céget is gyűjtőoldalán való szerepléshez, hogy mindenki egy első ránézésre ingyenes megjelenést kínáló ajánlatot kapott. Az index.hu-n megszellőztetett történetből azonban kiderül, hogy sokan az apróbetűs részt nem is olvasták el, noha abban 1181 eurós (mintegy 330 000 forintos) éves díj és három évre szóló szerződés szerepel. Sőt, aki nem mondja fel időben a szerződést, még további egy évet fizethet. Vagyis minimum nettó egymilliós költséggel találta magát szemben az, aki nem figyelt oda.

A meglepetés egy évvel később érkezett, fizetési felszólítás formájában. Voltak akik kerek-perec megtagadták, mondván csőbe húzták őket. Voltak olyanok is, akik végül megállapodtak az Expo-Guide-dal és a követelt 3 év helyett, csak egy év díját fizették ki.

Közben kiderült, hogy már 2008-ban Brüsszelben, a Kiállításszervezők Nemzetközi Szövetségének (UFI) konferenciáján is napirenden volt az Expo-Guide ügye. Akkor abban állapodtak meg a részvevők, hogy az UFI minden tagja szerepelteti a honlapján az Expo-Guide visszaéléseire vonatkozó figyelmeztetést, és külön is felhívja erre a kiállítók figyelmét. Úgy látszik hiába. Az UFI felszólította a tagokat, hogy senki ne válaszoljon az Expo-Guide megkereséseire, legfőképpen pedig ne fizessenek.

A mexikói cég egyébként szerte a világon különböző helyi ügyvédi irodákkal szervezteti meg a behajtást. Az Index.hu-nak név nélkül nyilatkozó egyik póruljárt cég szerint  Magyarországon például a Pákay ügyvédi irodát bízták meg hasonlóval, és az iroda nemrég fizetési felszólítást küldött nekik az Expo-Guide nevében és utalt arra, hogyha nem fizetik ki az összegeket, akkor felszámolásig is elviszik az ügyet. Az ügyvédi iroda eddig nem reagált az internetes újság megkeresésére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összeomlott a forint, hiába emelt nagyot az MNB - A hét videója
Izsó Márton - Gáspár András - Király Béla | 2022. szeptember 30. 19:52
A hét egyik legfontosabb hazai gazdasági eseménye a forint mélyrepülése volt. A magyar fizetőeszköz mélyen alulteljesítőnek bizonyult a régiós devizákhoz képest is. Csütörtökön mind az euróval, mind a dollárral szemben történelmi mélypontra került, majd a gyengülés pénteken is folytatódott. Kollégáink, Gáspár András, a Privátbankár lapcsoport lapigazgatója és Király Béla elemezték a forint és a magyar gazdaság helyzetét.
Makro / Külgazdaság Csak tovább rontja a helyzetet az ukrán régiók elcsatolása
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 19:26
Az orosz-ukrán háború 219. napjának főbb eseményei.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij: azonnal fel kell venni Ukrajnát a NATO-ba
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:27
Gyorsított eljárásban.
Makro / Külgazdaság Tombol Ian: legalább 21 ember meghalt a hurrikán miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 16:51
 A vihar most Dél-Karolina partjaihoz közelít.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter máris kijelentette: nem fogják támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciókat
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 16:26
Ma elfogadták az Európai Bizottság négy elemből álló javaslatcsomagját.
Makro / Külgazdaság A német titkosszolgálat összenőtt a radikális csoportokkal?
Káncz Csaba | 2022. szeptember 30. 16:02
A német belföldi hírszerző szolgálat központi szerepe a szélsőséges közeg felépítésében jól dokumentált. A Szövetségi Alkotmánybíróság bírái már 2003-ban elutasították a neonáci NPD betiltását, amikor kiderült, hogy a fasiszta párt minden hetedik funkcionáriusa a titkosszolgálat fizetési listáján szerepel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin: Örökre Oroszország részei lesznek a most annektált régiók
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 15:46
Megtörtént az aláírás, Oroszország négy új régiót tekint magához tartozónak. Ezúttal nem volt különösebb fenyegetőzés, de természetesen minden rosszért a Nyugatot tette felelőssé az orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Stagnál a munkanélküliség az EU-ban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 15:06
Az euróövezetben és az Európai Unióban a júliusival megegyező volt az augusztusi munkanélküliség.
Makro / Külgazdaság Élőben nézné Putyin "ünnepi" beszédét? Itt megteheti!
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 14:18
Élő, egyenesben a Kremlből.
Makro / Külgazdaság Már az oroszok is elismerik, hogy nagy a baj Limannál - nincs túl jó napja a nagy bejelentésre készülő Putyinnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 14:05
Limannál nagyon súlyos az orosz erők helyzete, senki sem tudja, pontosan mit fog az elnök Oroszországhoz csatolni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG