<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Megint sokba fájt sokaknak, amiért nem olvasták el az apróbetűs részt az Expo-Guide nevű cég első ránézésre ingyenes megjelenést kínáló ajánlatában.

A mexikói székhelyű Expo-Guide úgy vett rá több ezer, köztük több száz magyar céget is gyűjtőoldalán való szerepléshez, hogy mindenki egy első ránézésre ingyenes megjelenést kínáló ajánlatot kapott. Az index.hu-n megszellőztetett történetből azonban kiderül, hogy sokan az apróbetűs részt nem is olvasták el, noha abban 1181 eurós (mintegy 330 000 forintos) éves díj és három évre szóló szerződés szerepel. Sőt, aki nem mondja fel időben a szerződést, még további egy évet fizethet. Vagyis minimum nettó egymilliós költséggel találta magát szemben az, aki nem figyelt oda.

A meglepetés egy évvel később érkezett, fizetési felszólítás formájában. Voltak akik kerek-perec megtagadták, mondván csőbe húzták őket. Voltak olyanok is, akik végül megállapodtak az Expo-Guide-dal és a követelt 3 év helyett, csak egy év díját fizették ki.

Közben kiderült, hogy már 2008-ban Brüsszelben, a Kiállításszervezők Nemzetközi Szövetségének (UFI) konferenciáján is napirenden volt az Expo-Guide ügye. Akkor abban állapodtak meg a részvevők, hogy az UFI minden tagja szerepelteti a honlapján az Expo-Guide visszaéléseire vonatkozó figyelmeztetést, és külön is felhívja erre a kiállítók figyelmét. Úgy látszik hiába. Az UFI felszólította a tagokat, hogy senki ne válaszoljon az Expo-Guide megkereséseire, legfőképpen pedig ne fizessenek.

A mexikói cég egyébként szerte a világon különböző helyi ügyvédi irodákkal szervezteti meg a behajtást. Az Index.hu-nak név nélkül nyilatkozó egyik póruljárt cég szerint  Magyarországon például a Pákay ügyvédi irodát bízták meg hasonlóval, és az iroda nemrég fizetési felszólítást küldött nekik az Expo-Guide nevében és utalt arra, hogyha nem fizetik ki az összegeket, akkor felszámolásig is elviszik az ügyet. Az ügyvédi iroda eddig nem reagált az internetes újság megkeresésére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A baloldal nyerhette a német választásokat az exit pollok szerint
Wéber Balázs | 2021. szeptember 26. 18:05
Hajszállal, de a szociáldemokraták nyerhették a német szövetségi választásokat a CDU-CSU-szövetség előtt mai előrejelzések szerint. Az eredmény nagyon szoros. Hivatalos eredmény hétfőn lesz. A harmadik helyet a Zöldek szerezhették meg.         
Makro / Külgazdaság Javulnak-e az amerikai-kínai kapcsolatok a Huawei-áttörés nyomán?
Káncz Csaba | 2021. szeptember 26. 13:06
A kínai és az amerikai fél úgy tudott véget vetni a rendkívül kínos ügynek, hogy meg tudták őrizni hitelességüket.  Az viszont több mint kérdéses, hogy Meng szabadon bocsátása az USA és Kína közötti kapcsolatok enyhüléséhez vezetne. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A héten megtudjuk, mennyivel nőttek a fizetések
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 26. 10:49
Legalábbis a hivatalos adatok szerint. A foglalkoztatottsági és a munkanélküliségi mutatók mellett a többi közt a keresetekről is közöl új mutatókat a KSH. 
Makro / Külgazdaság Megkezdődött a német választás: ma kiderül, ki lehet Merkel utódja
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 26. 09:31
Szoros befutóra lehet számítani a mai szövetségi parlamenti választásokon Németországban. A legutolsó közvélemény-kutatások szerint az SPD néhány százalékponttal vezet a CDU-CSU-szövetség előtt.    
Makro / Külgazdaság Amerika határnyitás előtt
Szakonyi Péter | 2021. szeptember 26. 05:50
Nem várt ajándék várta az idei IPW résztvevőit Las Vegasban. Amerika legjelentősebb turisztikai vásárának első napján jelentették be ugyanis, hogy novembertől jórészt feloldják a beutazási korlátozásokat: az Európai Unióból és Kínából is érkezhetnek turisták az USA-ba, így az év utolsó két hónapja a kilábalásról szólhat.
Makro / Külgazdaság A negyedik hullám miatt nem kell számítani olyan lezárásokra, mint korábban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 12:30
Erre a következtetésre jutott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legfrissebb elemzésében, amelyet a csütörtökön publikált inflációs jelentésében tett közzé. Ebben az MNB szakértői azt vizsgálták meg, hogy a korábbi tapasztalatok ismeretében milyen gazdasági hatásai lehetnek a koronavírus újabb, negyedik hullámának. 
Makro / Külgazdaság Hamarabb juthatnak be a műtőbe a betegek
MTI | 2021. szeptember 25. 09:22
Ennek érdekében bő 12 milliárd forintot különítenek el a költségvetésben.
Makro / Külgazdaság Mérsékelt kormányzati jelenlét a gazdaságban - ezért javított a besorolásunkon a Moody's
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 25. 08:59
A kulcsintézmények megbízhatóságával, a kormányzati intézkedések erőteljes kiszámíthatóságával indokolta a hitelminősítő Magyarország felminősítését.
Makro / Külgazdaság Idén tényleg gazdag lesz az idősek karácsonya? A Hét Videója
Baka F. Zoltán - Izsó Márton | 2021. szeptember 24. 18:44
Valóban, eddig soha nem látott pénzt kapnak a rendes nyugdíjon felül a jogosultak év végén, de nagy az aránytalanság.
Makro / Külgazdaság Bizonytalan koalíciós politikát hozhat a vasárnapi német választás
Káncz Csaba | 2021. szeptember 24. 14:51
Három párt esetén a kormányalakító tárgyalások az eddigieknél is bonyolultabbak lesznek, hiszen a három formáció bel- és külpolitikájában érzékelhető távolságok vannak. Párizsban növekszik a félelem a hárompárti koalícióval meggyengülő Németországtól. Káncz Csaba jegyzete.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos