BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 5. 14:32

A balatoni kempingek 85 százaléka egy cég érdekeltségeibe tartozik. Idén többet kempingeztünk, a déli part népszerűbb volt, pedig északon több hely van.

A balatoni kempingek 85 százalékát birtokló, az SCD Holding érdekeltségi körébe tatozó Balatontourist Zrt. egységeiben május elejétől szeptember végéig 7 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest, és tovább nőtt a magyar vendégek aránya - számolt be Polgár Tibor a társaság vezérigazgatója az MTI-nek pénteken.

A vezérigazgató a részletes adatokat ismertetve elmondta, a dél-balatoni kempingekben 15 százalékkal, a nagyobb kapacitással bíró észak-balatoni kempingekben 3 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az előző szezonhoz képest. Mint kifejtette, ez azt tükrözi, hogy a kempingek korábban jelentősen visszaesett forgalmában két éve bekövetkezett kedvező fordulat immár tendencia, mint ahogy az is, hogy a forgalomnövekedés alapvetően a magyar turisták számának emelkedéséből fakad. A társaság kempingjeiben az elmúlt négy hónapban összesen 635 ezer vendégéjszakát eltöltők között tovább csökkent a külföldiek száma.

A cég déli egységeiben, ahol jóval több bungalót helyeztek el  a magyar vendégek aránya 53 százalékos volt. A külföldiek által látogatottabb észak-balatoni kempingekben az előző évi számot csaknem megduplázva érte el a hazai vendégek aránya a 21-22 százalékot. A kempingekbe érkező vendégek valamivel több mint ötödét tették ki az idén a németek, és nagy arányban képviseltették magukat a hollandok és dánok is. A korábbi évekhez képest a lengyel és cseh turisták érdeklődésének növekedése volt a legfigyelemreméltóbb jelenség.


Vinagora borgála - először Magyarországon  
Volt esély a pihenésre idén
Ha északi part, akkor Alsóörs

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél