<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hátbaszúrásról írnak a lengyel lapok, miután Orbán Viktor a lengyel érdekek helyett sokkal inkább az oroszok mellett állt ki.

A lengyel sajtó cikkeit szemlézve a Népszava friss cikke arra a következtetésre jut: vége a nagy lengyel-magyar barátságnak, Orbán Viktor bukhatja legfontosabb európai szövetségesét. A cikk emlékeztet: lemondták idei budapesti útjukat a lengyel kormánypárt leginkább elkötelezett rajongói, a lengyel Gazeta Polska Klubok tagjai (pedig március 15-i állami ünnepség és békemenet is lesz), helyette az ukránok megsegítésére fordítják a pénzt. Bár az elmúlt években az Orbán-Kaczynski szövetség erősnek tűnt, együtt támadták Brüsszelt, a magyar kormány oroszbarát politikája árnyékot vetett az együttműködésre. Az Ukrajna elleni orosz háború megítélése pedig már-már szakításhoz vezetett az eddigi közeli politikai barátok között - írja a cikk.

A 2021. október 23-i békemenetének résztvevői a Szabadság hídon, egy méretes lengyel zászlóval - ez is otthon marad március 15-én. Fotó: MTI/Balogh ZoltánA 2021. október 23-i békemenetének résztvevői a Szabadság hídon, egy méretes lengyel zászlóval - ez is otthon marad március 15-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A napokban lemondott Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, miután úgy érezte, Magyarország helyezkedése árnyat rossz fényt vet az ő politikai tevékenységére is. „Ebben a drámai pillanatban Orbán Viktor az EU vezetői közül az egyetlen, aki próbálja igazolni Oroszország megvetésre méltó tetteit” - mondta. A Rzeczpospolita publicistája szerint pedig Orbán Viktor „rozsdás késsel szúrta hátba” Lengyelországot a Mandinernek adott interjúval. Ebben ugyanis Orbán Viktor nyíltan azonosult az orosz követeléssel, hogy az atlanti és az orosz térséget semleges övezet – pufferzóna – válassza el egymástól.

A Gazeta Wyborcza szerzője, Michal Kokot szerint Orbánt egyedül a maga anyagi érdekei vezérlik, az összegyűjtött vagyonát félti. A lap szemleírója, Wojciech Maziarski szerint Orbánt a választások megnyerése érdekli, ezért kampányeszköz, hogy magát állítja az európai béke egyetlen védelmezőjeként. Emellett rájátszik a magyar nacionalizmusra és a trianoni határok revízióját lebegteti kimondatlanul.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Varga Mihály ma Halásztelken járt
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 11:46
A 881 milliós fejlesztésből 698 milliót állt a kormány. 
Makro / Külgazdaság Már megint gond lesz a benzinárakkal
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 11:07
Átmenetinek bizonyult ugyanis a 95-ös oktánszámú üzemanyag beszerzési árának csökkenése, péntektől ismét 5 forintos drágulás jön. A gázolaj viszont 15 forinttal kerül majd kevesebbe.
Makro / Külgazdaság Putyin nem fog örülni: Joe Biden komoly bejelentést tett a NATO-csúcson
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:57
A NATO-csúcs megnyitóján Joe Biden újabb amerikai katonai bevetéseket jelent be Európában.
Makro / Külgazdaság A német kancellár addig adna fegyvereket Ukrajnának, amíg csak szükséges
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:33
Kezdődik a NATO-csúcs, a tagállami vezetők is megérkeztek Madridba, köztük Olaf Scholz is.
Makro / Külgazdaság Hoppá: Magyarországon is enyhén emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 09:48
Kijöttek a heti koronavírus-adatok, s némi növekedés tapasztalható az új fertőzöttek számában és a kórházban kezelteket illetően is.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 09:33
Hivatalosan is indul a NATO-tagországok csúcstalálkozója.  
Makro / Külgazdaság Akár 700 benzinkúton is üzemanyaghiány léphet fel
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:51
A szakértő szerint igazak a hírek, miszerint akár 700 benzinkúton is üzemanyaghiány léphet fel, hiszen már csak a Mol az egyetlen mentsvára Magyarországnak.
Makro / Külgazdaság Fontos döntés született Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:04
Az Európai Unió tagországai elfogadták szerda hajnalban a beterjesztett klímavédelmi törvényeket: egyebek között 2035-re betiltják a fosszilis üzemanyaggal hajtott új gépjárművek forgalmazását és létrehoznak egy többmilliárd eurós alapot arra, hogy abból támogatni tudják a szegényebb állampolgárokat a károsanyag-kibocsátás miatt kivetendő adók megfizetésében.
Makro / Külgazdaság Nem tudtak igazán segíteni a forinton Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 07:48
Bár a tegnapi brutális, 185 bázispontos kamatemelés hatására a hazai fizetőeszköz árfolyama több egységgel erősödött, az euróval szemben például 396,7-ig, aztán ismét gyengült, s szerda reggel is még mindig 397,2 forinton cserélt gazdát az uniós pénz.
Makro / Külgazdaság Meg nem erősített jelentés szerint elrabolták Herszon polgármesterét - az elmúlt órák dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 06:44
Zelenszkij szerint Oroszország terrorista állam,az ukrán elnök Kremencsukba invitálja az ENSZ-t, orosz vélemény szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén PR-kampányt adott elő Zelenszkij. Ezek is történtek az elmúlt órákban. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG