BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 12. 17:48

Testőrsége bármi áron megvédi a boszniai szerb tábornokot, akinek eltűnt az ujjlenyomata a rendőrségről. A szerb kormány ráadásul zavargásoktól tart. Mladicban sokan nemzeti hőst látnak. Az EU eredményt akar

Rendkívül veszélyes akció lesz a szökésben lévő Ratko Mladic boszniai szerb tábornok letartóztatása - véli Vladimir Vukcevic, a háborús perekben eljáró belgrádi különbíróság ügyésze.

A fő háborús bűnösnek tekintett katona elfogása létfontosságú Szerbia uniós csatlakozási törekvései szempontjából, s ezért az uniós külügyminiszterek hétfői értekezlete közeledtével Belgrád fokozza erőfeszítéseit. Mladic nagy létszámú testőrsége egy pillanatig sem fog habozni, hogy használja-e a fegyverét. Épp ezért a letartóztatása sokkal nehezebb lesz, mint Radovan Karadzicé - mondta az ügyész a Blic című szerb napilapnak.

A rendelkezésünkre álló információk szerint Mladicnak nem áll szándékában megadni magát - tette hozzá a pénteken megjelent interjúban.

Egy másik szerb politikus, Rasim Ljalic elárulta, hogy eltűnt Mladic ujjlenyomata a rendőrség nyilvántartásából, s ez még nehezebbé teszi a letartóztatást. A szerb kormány attól is tart, hogy Mladic elfogása zavargásokat vált ki, mert sokan hősnek tartják a tábornokot.

Karadzicot júliusban fogták el, miután már 11 éve bujkált. Kiadása a hágai nemzetközi törvényszéknek áttörés volt Belgrád együttműködési hajlandóságának megítélése szempontjából. A törvényszék főügyésze, aki a hét közepén Belgrádban járt, óvatos optimizmussal szólt Mladic elfogásának esélyéről.

A szerb parlament honlapjára kitűzték Koszovó lobogóját
Energetika: szerb-orosz paktum 
Szerbia rábólintott az Unióra
Szétesőben a radikális szerb ellenzék

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél