2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szlovák kormányfőre Nyitrabányán lőttek rá ma délután, a legfrissebb hírek szerint életveszélyes állapotban lehet. 

Az alábbi felvétel a merénylet utáni pillanatok egyikét rögzíti:

Rálőttek a szlovák kormányfőre
Rálőttek a szlovák kormányfőre
Fotó: Twitter/Nexta

A kép hátterében az látható, ahogy a biztonsági emberek a földre teperik a feltételezett elkövetőt. A Nexta hírügynökség szerint egy 71 éves férfiről van szó, akit a rendőrök őrizetbe vettek. A kép előterében pedig az a szolgálati autó látható, amelynek hátsó ülésére befektették testőrei a miniszterelnököt egy, a helyszínen készült videó tanúsága szerint.

Robert Ficót a helyi kultúrház előtt érte a támadás, ahol a kormányülést is tartották. Nyitrabánya mintegy 190 kilométerre van Pozsonytól.

A szlovák Dennik N című lapnak sikerült beszélnie a szemtanúkkal. Egyikőjük azt mondta, hogy éppen kezet akart fogni vele, amikor a lövések eldördültek. "Majdnem megsüketültem", mondta egy nő, aki három vagy négy lövést hallott. Látta, ahogy Fico a földre esett, fejét és mellkasát véres sebek borították elmondása szerint. A Reuters négy lövést említ egy helyi adóra hivatkozva.

A BBC szintén szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy a karját, a lábát és a hasát érték a lövések. A szlovák belügyminisztérium megerősítette, hogy gyilkossági kísérlet történt.

Ficót helikopterrel vitték egy közeli kórházba, ahonnan később egy másik kórházba szállították tovább. A kormányfő állapotáról egyelőre nincs biztos információ. A Reuters a szlovák kormányhivatal közlésére hivatkozva azt írta, hogy életveszélyes állapotban van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi A nikkelbányák miatt megy a lázadó Új-Kaledóniába Emmanuel Macron?
Bózsó Péter | 2024. május 23. 05:41
A francia elnök a francia csendes-óceániai sziget felkeresésére indul, amely a világ dobogós nikkelexportőre. A lázadó őslakosok függetlenednének, a nikkel ára nő, Kína a háttérből figyel.
Nemzetközi Elérték céljukata az éhségsztrákholó lengyel gazdák
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 19:52
Felfüggesztették szerdán kilenc napja tartó éhségsztrájkjukat azok a gazdák, akik a varsói szejm székházában az ukrajnai áruk "ellenőrizetlen" beáramlása, valamint az uniós zöld megállapodásnak a mezőgazdaságot érintő pontjai ellen tiltakoztak.
Nemzetközi Sokak meglepetésére előrehozott választásokat jelentett be a brit miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 19:41
Július 4-én tartják a következő brit parlamenti választást, jelentette be Rishi Sunak miniszterelnök szerda este a Downing Streeten szakadó esőbe és tiltakozó tömeg előtt.
Nemzetközi Eltüntették Putyin Balti-tengeri terveit az orosz védelmi minisztérium honlapjáról
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 19:29
Egy orosz rendelettervezet javaslatot tett a balti-tengeri határok felülvizsgálatára.
Nemzetközi Az oroszok ukrajnai embervesztesége közel félmillió fő
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 19:16
A brit védelmi miniszter szerint még több országnak kellene a NATO-hoz csatlakoznia, az oroszok folytatják az offenzívát. Háborús összefoglaló.
Nemzetközi Hollandia befékezte a külföldi örökbefogadásokat, megvan az okuk rá
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 16:54
Hollandia azonnali hatállyal leállítja a külföldről történő örökbefogadást, a továbbiakban nem fogadnak el új kérelmeket, a folyamatban lévő eljárások azonban lezárulhatnak - jelentette be Franc Weerwind jogvédelemért felelős ügyvivő miniszter a parlamentnek írt feljegyzésében.
Nemzetközi Az oroszok szerint Amerika a Fico-nyomozáshoz akar csatlakozni
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 16:38
Az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében indított nyomozásba, hogy kizárják a politikai terrorizmus és az esetleges "külső nyom" verzióját - közölte szerdán az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája.
Nemzetközi Mi történt? Kivonulhat Romániából az E.ON
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 15:56
Megfontolja a kivonulást Romániából az E.ON energiaszolgáltató - jelentette ki Leonhard Birnbaum, a vállalat vezérigazgatója az Athénban zajló Eurelectric Power Summit 2024 konferencián.
Nemzetközi Továbbra sem lehet Pozsonyba szállítani Robert Fico-t
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 15:21
Robert Kalinák védelmi miniszter újságírói kérdésekre válaszolva adott hírt a miniszterelnök, Robert Fico egészségi állapotáról.
Nemzetközi Kútba eshet a Benjamin Netanjahu elleni ellfogatóparancs
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 14:45
Az izraeli kormány jogtanácsosa és az ügyész elutasította a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) illetékességét Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Joáv Galant védelmi miniszter ellen elfogatóparancs kiadására.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG