2p

Nagyon egyetértettek és erről meg is állapodtak.

Egyetértési megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a China Construction Bank, amelynek elsődleges célja a magyar és a kelet-európai, valamint a kínai tőkepiacok közötti kapcsolatépítés, illetve tudásmegosztás. A megállapodás egyben az elmúlt években megkezdődött magyar-kínai tőkepiaci együttműködés következő mérföldkövének is tekinthető.

Tudásmegosztás is lehet. Fotó: BET
Tudásmegosztás is lehet. Fotó: BET

Az egyetértési megállapodás nem kötelező érvényű, elsősorban a partnerség konkrét célkitűzéseit hivatott rögzíteni. Ide tartozik többek között termékfejlesztési lehetőségek kiaknázása, a régióban aktív kínai vállalatok ösztönzése a helyi tőkepiacok használatára. A felek az együttműködéssel emellett a kelet európai-kínai tőkepiaci kapcsolatok további építését is támogatni kívánják.

„Az elmúlt években értékes szakmai kapcsolat alakult ki a magyar és a kínai tőkepiaci szereplők között. Meggyőződésem, hogy jelen együttműködés ennek a folyamatnak egy újabb, fontos lépcsőfoka. A célunk az, hogy minél inkább megerősítsük az üzleti kapcsolatainkat az egyre dinamikusabban növekvő kínai tőkepiac szereplőivel, amelyek mind a bevezetett cégek száma, mind pedig a piaci kapitalizációjuk alapján a világ tőzsdéinek élvonalában helyezkednek" – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A China Construction Bank ösztönözni és segíteni fogja, hogy további kínai befektetők kísérjék figyelemmel Magyarországot és lépjenek be a magyar tőkepiacra. A Budapesti Értéktőzsdével, és rajta keresztül a magyar piaccal való kapcsolódás elősegíti, hogy jobban ki tudjuk domborítani mindkét fél erősségeit, valamint javítsuk a két ország közötti együttműködést és fejlődést különböző területeken, beleértve a technológiát és az innovációt is.” – mondta Tian Guoli, a China Construction Bank elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Tovább él a kamatsapka Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:33
Jövő év áprilisáig.
Pénzügyi szektor Fontos határidő jár le hamarosan a babaváróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:52
Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből.
Pénzügyi szektor Javuló profittermelési képesség az MBH-nál
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:20
Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank.
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Pénzügyi szektor Kulcsfontosságú időszak jön, érdemes lépnie a pénztártagoknak
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 12:47
A munkaerő megtartása miatt a kedvezményes adókulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője. Szerinte a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ban érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést küldött minden vásárlónak az MNB
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 10:41
A "Hitel nem ajándék" - ezzel a címmel indít edukatív kampányt a Magyar Nemzeti Bank. A cél, hogy a vásárlók elkerüljék az átveréseket. 
Pénzügyi szektor Búcsú a két számjegyű betéti kamatoktól
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 08:29
Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor az év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG