1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A görög államcsőd szakértők szerint még idén bekövetkezhet, Cannes-ban 2011. november 3-án válságtanácskozást tartottak a fejlett világ és a IMF vezetői. Ezen a találkozón Nicolas Sarkozy francia elnök bejelentette, hogy már 2012-től bevezetik az európai bankadót és leszámolnak az adóparadicsomokkal (x)

A bankszektor joggal érezheti, hogy ő lett bűnbaknak kikiáltva a válság okozójaként. Eközben Magyarországon Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt ígéri, még az idén csökkenhet a bankadó mértéke, amennyiben a bankok felpörgetik a hazai kis- és középvállalkozásoknak szánt hitelezést. Mindeközben a Bankszövetség két hét múlva ígéri válságkezelő csomagjának előterjesztését. De vajon mi lesz a devizahitelesekkel és megvalósul-e a végtörlesztés olyan mértékben, ahogy azzal a kormány előzetesen kalkulált? Meddig fog az euró erősödni a forinttal szemben és milyen meglepetéseket tartogat még a görög dráma a pénzpiacoknak? Mikor nyugszanak meg a tőzsdék és tér vissza a befektetői bizalom?
Mind-mind olyan kérdés és esemény, amely a gazdasági szereplők mindegyikét foglalkoztatja.

A válaszokat és megoldási javaslatokat a szakma képviselői idén is az IIR Magyarország 2 napos (2011. november 22-23.) Bankszektor 2011 konferenciáján vitatják meg, Budapesten.
A résztvevők az első nap nyitóelőadását a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőjétől hallgathatják meg, aki a kormány nevében reflektál a fenti eseményekkel kapcsolatban. A délelőtt folyamán Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitás igazgatója is beszél arról, vajon miként alakulnak a bankok hitelportfóliói, illetve milyen változásokat eredményezett a lakosság körében az egykulcsos szja-rendszer bevezetése. A Magyar Bankszövetség delegáltja ismerteti álláspontjukat a bankokat érintő aktuális kérdésekről.
Ebéd előtt egy kerekasztal-beszélgetés keretében több neves szakértő (a Budapest Bank Nyrt., K&H Bank Zrt., Commerzbank Zrt., Magyarországi Volksbank Zrt., Gránit Bank Zrt. vezérigazgatója) vitatja meg a hazai bankok jelenét, jövőbeni lehetőségeit, és az elkövetkező időszak nehézségeire adandó válaszokat.
A bankok legégetőbb kérdéseit érintve az ingatlanpiac helyzetének értékelése megkerülhetetlen. A témáról ingatlanszakértői kerekasztal-beszélgetés során hallható mélyebb elemzés. Arról pedig, hogy miként változtatta meg az új önkormányzati törvény a bankok és önkormányzatok kapcsolatát? Erről Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára tart előadást, hogy ismertesse a kormányzat álláspontját, valamint Pozvai Ferenc, a K&H Bank Zrt. igazgatója mutatja be, miként látja egy bank az önkormányzatokkal való együttműködés jövőjét.
A nap lezárásaként, a pénzintézetektől kissé távolabb, más szektorokból érkező szakemberek véleményét ismerheti meg a hallgatóság a válság hatásairól, a kiútkeresésről.

Második nap reggelén Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség igazgatója előadásában a mikro-, kis- és középvállalatok támogatásának lehetőséget mutatja be, a bankok „Ésszerű kockázat mellett, európai uniós háttérrel” miként hitelezhetik a vállalkozásokat. Morvai Zsolt, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank vállalati és intézményi igazgatója a banki gyakorlatot mutatja be a napjaink KKV hitelezéséről. Többek között olyan kérdéseket feszeget, mint például: valóban az Új Széchenyi Terv-e a hitelezés motorja lehet-e, illetve van-e, lesz-e forrásoldali verseny a bankok között, és milyen konstrukciókat kínálnak a bankok a KKV-knak? Tajthy Attila, a Raiffeisen Bank ügyvezető igazgatója ad bővebb rálátást, mi történik, ha a hitelezés követeléssé és behajtássá válik.

Szalay - Berzeviczy Attila, a BÉT korábbi elnöke előadásában sorra veszi azokat a körülményeket, amelyek velünk együtt a régiót is sújtotta, tanulságokat keresve, hogy miben lehetünk versenyképesebb a szomszédainknál.

S hogy ne csak mindig a bankszektort sújtó nehézségekről és kilátástalanságról essék szó, így jöjjön zárásnak néhány olyan történet, amely követendő lehet mások számára is. Ilyen a Budapest Bank Egyenlítő hitele, amely nem követte a trendet, mi szerint a legegyszerűbb a legjobb, mégis nagy érdeklődés és aktivitás övezi, erről Fatér Gyula a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója ad részletes tájékoztatást résztvevőinknek. Koch András, az Unicredit Bank igazgatója nem termékről, hanem az ügynökhálózat hatékony újraszervezéséről tart előadást. Mert a siker közöttünk jár.

Ha kíváncsi a teljes programra vagy regisztrálna, hogy ne maradjon le az éves banki konferenciáról, akkor látogasson el az IIR Magyarország honlapjára>>>

Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Kiderült, mire számít az Erste
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 10:25
A hitelállomány stagnálása mellett a betéteknél növekedést ért el az Erste Csoport. 
Pénzügyi szektor Huszonnégymilliárd forint osztalékot fizet az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 16:47
Rendkívül sikeresnek tartja első évét a társaság.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG