<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyelőre vár az OTP arra, hogy a Kúria ügyükben meghozott döntését megismerhesse, így viszont a bank devizahiteles ügyfelei is várhatnak, mivel a 60 napos kiértesítési határidő minden nap egyre tovább tolódik.

Vagy a Kúria lassú kiadványozását, vagy a Magyar Posta lassúságát szidhatja az OTP Bank több százezer deviza alapú hitelese azért, mert a törvény értelmében a bank csak megkésve kezd(het) hozzá az érintett ügyfelek kiértesítéséhez, így az elszámoláshoz és a hitelek forintosításához.

Mindent elbíráltak, de az OTP még nem tud róla

Dr. Simonné Dr. Gombos Katalin, a Kúria Polgári Kollégiumának sajtószóvivője a Privátbankár.hu kérdésére arról tájékoztatott, hogy a „2014. évi XXXVIII. törvény hatálya alá tartozó, pénzintézetek és Magyar Állam közötti, deviza alapú kölcsönügyletekkel összefüggő perekben az eddig felterjesztett felülvizsgálati kérelmek mind elbírálásra kerültek, így jelenleg már egy ügy sincs folyamatban a Kúria előtt”. Tájékoztatása szerint az utolsó két ügy elbírálása 2015. február 24-én és 26-án történt meg.

Ehhez képest információink szerint az OTP Bank képviselői kedden még nem kapták meg a kúriai végzést. Megcsúszva nincs a Kúria, hiszen az elszámolási törvény szerint a felülvizsgálati eljárást befejező határozatot annak meghozatalától számított legkésőbb nyolc napon belül kell írásba foglalni, és azt a Kúria három napon belül kézbesíti a feleknek. Eszerint a Kúria döntése március 9-ig megérkezhet az OTP-hez.

Még el sem kezdődött a 60 nap

A helyzet azért rendkívül kényes, mert egy másik jogszabály szerint az a bank, amelynek az állam ellen kezdeményezett polgári peres eljárása befejezése 2015. március 1. napja utánra esik, az elszámolásokat az eljárást befejező határozat jogerőre emelkedésének napját követő 60 napon belül kell postára adnia.

Pörgethetik a naptárat a devizahitelesek

Alapesetben persze nem várhatunk mást, minthogy a Kúria hatályban tartja a korábbi első- és másodfokú döntéseket, amelyek elutasították az OTP Bankcsoport panaszait. (Ha nem így történne, még nagyobb lenne/lesz a keszekuszaság az elszámolások kapcsán.) Ebben az esetben ugyanakkor a Kúria ítélettel zárja le a felülvizsgálati eljárást, amelynek jogerőre emelkedésének időpontja az ítélet közlésének az időpontja. Miután a Kúria az OTP kérelmét elutasítva nem rendelt el tárgyalást az ügyben, így az ítélet közlése – és a jogerőre emelkedés - az az időpont lehet, amikor a bank megkapja a Kúria levelét.

Miután az elszámolási óra innen indul, ezért kiemelten fontos, hogy mikor csenget a postás az OTP Banknál.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló