<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A felszámolási eljárásban 40 nap van a hitelezői igények benyújtására.

 

Ez a határidő a Buda-Cash Brókerház estében április 14-én jár le - erősítette meg Kászpári Anita, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. ügyvezetője. Kifejtette, hogy a felszámolás rendjét főszabályként a csődtörvény, továbbá az ágazati törvények határozzák meg, jelen esetben a befektetési vállalkozásokról szóló törvény. A csődtörvény 40 napos határidőt ír elő a hitelezői igények benyújtására, a befektetési vállalkozásokra vonatkozó jogszabály pedig nem tartalmaz ettől eltérő rendelkezést. A brókercég ügyfeleinek legfontosabb teendője, hogy az igénybejelentést legkésőbb április 14-én postára adják.

 

A brókerbotrányról írt valamennyi cikkünket itt találja >>>

A Buda-Cash felszámolója április elején megkezdte az ügyfelek részére az egyenlegközlők megküldését, ebben adategyeztetésre hívta fel az ügyfeleket, és az erre adandó választ legkésőbb április 24-éig várja. Szükség esetén a felszámolóbiztos ezek alapján korrigálni fogja a hitelezői igényeket.

Mekkora a vagyon? Még nem tudni

A felszámolás menetéről elmondta, hogy jelenleg is folyik a mintegy 16 ezer ügyfél vagyonának áttekintése és egyeztetése, így egyelőre nem tud nyilatkozni a felosztható vagyon nagyságáról. Emellett folyik a bűnügyi vizsgálat is, amelynek fejleményeitől szintén függ az eljárás. Mivel bűnügyi zár alatt áll a cég vagyona, azzal a felszámoló nem tud rendelkezni, így az ügyfélvagyon kiadása jelenleg nem lehetséges. A Befektető-védelmi Alap (Beva) szintén megkezdte a Buda-Cash ügyben a kártalanítással kapcsolatos ügyintézést, az ügyfeleknek célszerű az alaphoz is benyújtani a kártalanítási kérelmüket.

Mit tanácsolt a Buda-Cash a károsultaknak? Erről itt olvashat részleteket >>>

Kászpári Anita beszélt arról is, hogy a PSFN Kft. pénzügyi szervezetek felszámolását, végelszámolását és vagyonrendezését végzi, valamint a jegybanktörvény a kft.-t jelöli ki felügyeleti biztosként azoknál a pénzügyi szervezeteknél, ahol bármilyen problémát tapasztal a felügyelet. 

A szervezetnél jelenleg 66 eljárás van folyamatban. A jelentősebb ügyek közé sorolta a Széchenyi Bank és a DRB-csoporthoz tartozó négy bank felszámolási eljárását, valamint a Buda-Cash Brókerház felszámolását. Megemlítette, hogy még mindig folyik a 2008-ban fizetésképtelenné vált és megszűnt MÁV ÁBE Biztosító vagyonrendezése is, amely egy különleges eljárást igényel. Az eljárások közül négy van felügyeleti biztosi szakaszban, ezek a Quaestor Értékpapír Zrt., a Hungária Értékpapír Zrt., a Kézizálog Zrt. és a Széchenyi Bankhoz kötődő Széchenyi Lízing Zrt. ügye. 


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
Ingatlantájoló