<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén hosszú idő után végre nyereségadót fizetne a Vienna Life Biztosító, amely az új tulajdonossal számottevő eredményeket tudott elérni egy év alatt.

Története során először készül arra, hogy társasági nyereségadót fizet tevékenysége után a Vienna Life Biztosító Zrt. (VIB). A Viena Insurance Grouphoz (VIG) pont egy éve csatlakozott társaság vezérigazgatója, Vadas-Földvári Anett elmondta, a biztosító jogelődjei (Credit Suisse, később pedig az AXA) az elmúlt években folyamatosan veszteségesek voltak, s ha volt is szerény profitjuk, a korábbi évek elhatárolt vesztesége miatt nem került sor adófizetésre.

A tulajdonosváltás után nagy változások történtek a biztosítónál: megállt a visszaesés, s az idei első negyedévben a díjbevétel 18 százalékkal nőtt, s végre nyereséges negyedévet tudott felmutatni az idei első 3 hónapban a társaság. Az év végéig kitart a profitabilitás, a vállalás egy 100 millió forint feletti IFRS nyereség – ígérte a vezérigazgató.

A díjbevétel alakulása összességében és néhány kiemelt termékkörben
2015 Q1 2014 Q1 változás
Díjbevétel 3510 2990 +17,4%
- rendszeres díjas 2570 2480 +4,0%
- egyszeri díjas 940 512 +83,7%
Nyugdíjbiztosítás 100,7 84,7 +18,89%
Utasbiztosítás 154 153 +0,65%

Több, mint 50 milliárd forintnyi vagyont kezel immár a Vienna Life Biztosító. A társaság 150 ezer csoportos életbiztosítást kezel, évente nagyjából 300 ezer utasbiztosítást kötnek a társasághoz, ezen felül a társaság mintegy 100 ezer bankkártya mögé ad biztosítási szolgáltatást.

A TOP 5 a cél

Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító felügyelőbizottságának elnöke, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatójaként a magyarországi VIG-érdekeltségek első ember szerint a tavaly a biztosítócsoport 9,1 milliárd eurós díjbevételt ért el (ez a teljes magyar biztosítási piac háromszorosa), az adózás előtti eredmény 518 millió euró volt. A biztosító a profit 54 százalékát szállító régiós piacokon átlagosan 19 százalékos súllyal bír, ez az 5. legnagyobb cég közé emeli őket. Magyarországon egyelőre csak a 7. legnagyobb részesedést jelent a 3 hazai társaság összevont adata, a cél tehát adott az előrelépésre.

Egyéni életbiztosítási szerződéssel 35 ezer ügyfél rendelkezik a társaságnál, ráadásul az átlagdíj 300 ezer forint feletti, ami azt jelenti, hogy prémium szegmensben állnak jól.

Így állnak most

A társaság piaci részesedése jelenleg a 12. helyre elég a biztosítói versenyben, a társaság a 8. helyet szeretné elérni. A legnagyobb piaci részedéssel a folyamatos díjas unit linked életbiztosítások terén bírnak, itt 5,2 százalékos a részesedésük, az új értékesítésen belül 53 százalékot tettek ki az adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosítások.

Az idei negyedévet ugyanakkor egy komoly egyszeri díjas unit-linked kampány segítette. Az elmúlt évben az ügyfelek átlagosan 9,5 százalékos nettó hozamot tudtak elérni a biztosítói befektetéseken, míg az első negyedévben 14,7 százalékos a nettó hozam. Utasbiztosítás terén a VIB a jelenlegi 6. helyről a 3. helyre törekszik – az idei nyári szezont a Horvátországba utazóknak kínált kiemelt akcióval igyekeznek sikeresebbé tenni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Pénzügyi szektor Beszakadt a bitcoin, miután hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 11:24
Esett az árfolyama, a salvadoriak pedig még tüntettek is a kriptovaluta ellen az ország fővárosában.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos