3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Idén hosszú idő után végre nyereségadót fizetne a Vienna Life Biztosító, amely az új tulajdonossal számottevő eredményeket tudott elérni egy év alatt.

Története során először készül arra, hogy társasági nyereségadót fizet tevékenysége után a Vienna Life Biztosító Zrt. (VIB). A Viena Insurance Grouphoz (VIG) pont egy éve csatlakozott társaság vezérigazgatója, Vadas-Földvári Anett elmondta, a biztosító jogelődjei (Credit Suisse, később pedig az AXA) az elmúlt években folyamatosan veszteségesek voltak, s ha volt is szerény profitjuk, a korábbi évek elhatárolt vesztesége miatt nem került sor adófizetésre.

A tulajdonosváltás után nagy változások történtek a biztosítónál: megállt a visszaesés, s az idei első negyedévben a díjbevétel 18 százalékkal nőtt, s végre nyereséges negyedévet tudott felmutatni az idei első 3 hónapban a társaság. Az év végéig kitart a profitabilitás, a vállalás egy 100 millió forint feletti IFRS nyereség – ígérte a vezérigazgató.

A díjbevétel alakulása összességében és néhány kiemelt termékkörben
2015 Q1 2014 Q1 változás
Díjbevétel 3510 2990 +17,4%
- rendszeres díjas 2570 2480 +4,0%
- egyszeri díjas 940 512 +83,7%
Nyugdíjbiztosítás 100,7 84,7 +18,89%
Utasbiztosítás 154 153 +0,65%

Több, mint 50 milliárd forintnyi vagyont kezel immár a Vienna Life Biztosító. A társaság 150 ezer csoportos életbiztosítást kezel, évente nagyjából 300 ezer utasbiztosítást kötnek a társasághoz, ezen felül a társaság mintegy 100 ezer bankkártya mögé ad biztosítási szolgáltatást.

A TOP 5 a cél

Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító felügyelőbizottságának elnöke, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatójaként a magyarországi VIG-érdekeltségek első ember szerint a tavaly a biztosítócsoport 9,1 milliárd eurós díjbevételt ért el (ez a teljes magyar biztosítási piac háromszorosa), az adózás előtti eredmény 518 millió euró volt. A biztosító a profit 54 százalékát szállító régiós piacokon átlagosan 19 százalékos súllyal bír, ez az 5. legnagyobb cég közé emeli őket. Magyarországon egyelőre csak a 7. legnagyobb részesedést jelent a 3 hazai társaság összevont adata, a cél tehát adott az előrelépésre.

Egyéni életbiztosítási szerződéssel 35 ezer ügyfél rendelkezik a társaságnál, ráadásul az átlagdíj 300 ezer forint feletti, ami azt jelenti, hogy prémium szegmensben állnak jól.

Így állnak most

A társaság piaci részesedése jelenleg a 12. helyre elég a biztosítói versenyben, a társaság a 8. helyet szeretné elérni. A legnagyobb piaci részedéssel a folyamatos díjas unit linked életbiztosítások terén bírnak, itt 5,2 százalékos a részesedésük, az új értékesítésen belül 53 százalékot tettek ki az adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosítások.

Az idei negyedévet ugyanakkor egy komoly egyszeri díjas unit-linked kampány segítette. Az elmúlt évben az ügyfelek átlagosan 9,5 százalékos nettó hozamot tudtak elérni a biztosítói befektetéseken, míg az első negyedévben 14,7 százalékos a nettó hozam. Utasbiztosítás terén a VIB a jelenlegi 6. helyről a 3. helyre törekszik – az idei nyári szezont a Horvátországba utazóknak kínált kiemelt akcióval igyekeznek sikeresebbé tenni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG