3p
Idén hosszú idő után végre nyereségadót fizetne a Vienna Life Biztosító, amely az új tulajdonossal számottevő eredményeket tudott elérni egy év alatt.

Története során először készül arra, hogy társasági nyereségadót fizet tevékenysége után a Vienna Life Biztosító Zrt. (VIB). A Viena Insurance Grouphoz (VIG) pont egy éve csatlakozott társaság vezérigazgatója, Vadas-Földvári Anett elmondta, a biztosító jogelődjei (Credit Suisse, később pedig az AXA) az elmúlt években folyamatosan veszteségesek voltak, s ha volt is szerény profitjuk, a korábbi évek elhatárolt vesztesége miatt nem került sor adófizetésre.

A tulajdonosváltás után nagy változások történtek a biztosítónál: megállt a visszaesés, s az idei első negyedévben a díjbevétel 18 százalékkal nőtt, s végre nyereséges negyedévet tudott felmutatni az idei első 3 hónapban a társaság. Az év végéig kitart a profitabilitás, a vállalás egy 100 millió forint feletti IFRS nyereség – ígérte a vezérigazgató.

A díjbevétel alakulása összességében és néhány kiemelt termékkörben
2015 Q1 2014 Q1 változás
Díjbevétel 3510 2990 +17,4%
- rendszeres díjas 2570 2480 +4,0%
- egyszeri díjas 940 512 +83,7%
Nyugdíjbiztosítás 100,7 84,7 +18,89%
Utasbiztosítás 154 153 +0,65%

Több, mint 50 milliárd forintnyi vagyont kezel immár a Vienna Life Biztosító. A társaság 150 ezer csoportos életbiztosítást kezel, évente nagyjából 300 ezer utasbiztosítást kötnek a társasághoz, ezen felül a társaság mintegy 100 ezer bankkártya mögé ad biztosítási szolgáltatást.

A TOP 5 a cél

Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító felügyelőbizottságának elnöke, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatójaként a magyarországi VIG-érdekeltségek első ember szerint a tavaly a biztosítócsoport 9,1 milliárd eurós díjbevételt ért el (ez a teljes magyar biztosítási piac háromszorosa), az adózás előtti eredmény 518 millió euró volt. A biztosító a profit 54 százalékát szállító régiós piacokon átlagosan 19 százalékos súllyal bír, ez az 5. legnagyobb cég közé emeli őket. Magyarországon egyelőre csak a 7. legnagyobb részesedést jelent a 3 hazai társaság összevont adata, a cél tehát adott az előrelépésre.

Egyéni életbiztosítási szerződéssel 35 ezer ügyfél rendelkezik a társaságnál, ráadásul az átlagdíj 300 ezer forint feletti, ami azt jelenti, hogy prémium szegmensben állnak jól.

Így állnak most

A társaság piaci részesedése jelenleg a 12. helyre elég a biztosítói versenyben, a társaság a 8. helyet szeretné elérni. A legnagyobb piaci részedéssel a folyamatos díjas unit linked életbiztosítások terén bírnak, itt 5,2 százalékos a részesedésük, az új értékesítésen belül 53 százalékot tettek ki az adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosítások.

Az idei negyedévet ugyanakkor egy komoly egyszeri díjas unit-linked kampány segítette. Az elmúlt évben az ügyfelek átlagosan 9,5 százalékos nettó hozamot tudtak elérni a biztosítói befektetéseken, míg az első negyedévben 14,7 százalékos a nettó hozam. Utasbiztosítás terén a VIB a jelenlegi 6. helyről a 3. helyre törekszik – az idei nyári szezont a Horvátországba utazóknak kínált kiemelt akcióval igyekeznek sikeresebbé tenni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Tovább él a kamatsapka Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:33
Jövő év áprilisáig.
Pénzügyi szektor Fontos határidő jár le hamarosan a babaváróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:52
Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből.
Pénzügyi szektor Javuló profittermelési képesség az MBH-nál
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:20
Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank.
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Pénzügyi szektor Kulcsfontosságú időszak jön, érdemes lépnie a pénztártagoknak
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 12:47
A munkaerő megtartása miatt a kedvezményes adókulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője. Szerinte a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ban érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést küldött minden vásárlónak az MNB
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 10:41
A "Hitel nem ajándék" - ezzel a címmel indít edukatív kampányt a Magyar Nemzeti Bank. A cél, hogy a vásárlók elkerüljék az átveréseket. 
Pénzügyi szektor Búcsú a két számjegyű betéti kamatoktól
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 08:29
Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor az év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG