TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Idén hosszú idő után végre nyereségadót fizetne a Vienna Life Biztosító, amely az új tulajdonossal számottevő eredményeket tudott elérni egy év alatt.

Története során először készül arra, hogy társasági nyereségadót fizet tevékenysége után a Vienna Life Biztosító Zrt. (VIB). A Viena Insurance Grouphoz (VIG) pont egy éve csatlakozott társaság vezérigazgatója, Vadas-Földvári Anett elmondta, a biztosító jogelődjei (Credit Suisse, később pedig az AXA) az elmúlt években folyamatosan veszteségesek voltak, s ha volt is szerény profitjuk, a korábbi évek elhatárolt vesztesége miatt nem került sor adófizetésre.

A tulajdonosváltás után nagy változások történtek a biztosítónál: megállt a visszaesés, s az idei első negyedévben a díjbevétel 18 százalékkal nőtt, s végre nyereséges negyedévet tudott felmutatni az idei első 3 hónapban a társaság. Az év végéig kitart a profitabilitás, a vállalás egy 100 millió forint feletti IFRS nyereség – ígérte a vezérigazgató.

A díjbevétel alakulása összességében és néhány kiemelt termékkörben
2015 Q1 2014 Q1 változás
Díjbevétel 3510 2990 +17,4%
- rendszeres díjas 2570 2480 +4,0%
- egyszeri díjas 940 512 +83,7%
Nyugdíjbiztosítás 100,7 84,7 +18,89%
Utasbiztosítás 154 153 +0,65%

Több, mint 50 milliárd forintnyi vagyont kezel immár a Vienna Life Biztosító. A társaság 150 ezer csoportos életbiztosítást kezel, évente nagyjából 300 ezer utasbiztosítást kötnek a társasághoz, ezen felül a társaság mintegy 100 ezer bankkártya mögé ad biztosítási szolgáltatást.

A TOP 5 a cél

Lehel Gábor, a Vienna Life Biztosító felügyelőbizottságának elnöke, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatójaként a magyarországi VIG-érdekeltségek első ember szerint a tavaly a biztosítócsoport 9,1 milliárd eurós díjbevételt ért el (ez a teljes magyar biztosítási piac háromszorosa), az adózás előtti eredmény 518 millió euró volt. A biztosító a profit 54 százalékát szállító régiós piacokon átlagosan 19 százalékos súllyal bír, ez az 5. legnagyobb cég közé emeli őket. Magyarországon egyelőre csak a 7. legnagyobb részesedést jelent a 3 hazai társaság összevont adata, a cél tehát adott az előrelépésre.

Egyéni életbiztosítási szerződéssel 35 ezer ügyfél rendelkezik a társaságnál, ráadásul az átlagdíj 300 ezer forint feletti, ami azt jelenti, hogy prémium szegmensben állnak jól.

Így állnak most

A társaság piaci részesedése jelenleg a 12. helyre elég a biztosítói versenyben, a társaság a 8. helyet szeretné elérni. A legnagyobb piaci részedéssel a folyamatos díjas unit linked életbiztosítások terén bírnak, itt 5,2 százalékos a részesedésük, az új értékesítésen belül 53 százalékot tettek ki az adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosítások.

Az idei negyedévet ugyanakkor egy komoly egyszeri díjas unit-linked kampány segítette. Az elmúlt évben az ügyfelek átlagosan 9,5 százalékos nettó hozamot tudtak elérni a biztosítói befektetéseken, míg az első negyedévben 14,7 százalékos a nettó hozam. Utasbiztosítás terén a VIB a jelenlegi 6. helyről a 3. helyre törekszik – az idei nyári szezont a Horvátországba utazóknak kínált kiemelt akcióval igyekeznek sikeresebbé tenni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Megtudtuk, ki lehet az MKB Bank új vezére
Csabai Károly | 2020. november 19. 06:04
Megbízható forrásból származó értesüléseink szerint a Mészáros Lőrinc fő tulajdonában lévő hitelintézet igazgatósága a múlt héten lemondott Balog Ádám utódjának Barna Zsoltot javasolja, aki júliusban állt fel az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi székéből. Balog Mészáros másik érdekeltségénél, az Opus Global Nyrt.-nél fog a továbbiakban tevékenykedni – de meglehet, csak a 2022-es választásokig, egy újabb Fidesz-győzelem esetén ugyanis kormányzati megbízatás néz ki neki.
Pénzügyi szektor Világraszóló újdonság a magyar Erste Banktól
PR | 2020. november 18. 10:17
A hitelkártyák után immár a Mastercard-betéti kártyák tulajdonosai is igényelhetnek részletfizetést az Erste Banknál, a folyószámla-hitelkeretük terhére – a világon elsőként. A részletekről Annus Norbertet, az Erste Bank Kártya és Fogyasztási Hitelek Igazgatóság vezetőjét kérdeztük.
Pénzügyi szektor Lemondott az MKB Bank vezetője
Csabai Károly | 2020. november 13. 18:05
Balog Ádám már 2020. december 31-én távozna, ám ha addig nem találják meg az utódját, akkor legkésőbb 2021. március 1-jén.
Pénzügyi szektor Hogy élték meg a koronavírus-járványt eddig a biztosítók?
Privátbankár.hu | 2020. november 6. 15:45
A járvány minden biztosító számára rendkívüli helyzetet hozott, de a szektor így is viszonylag jól átvészelte az eddigi időszakot.
Pénzügyi szektor Egyelőre nem keresi a versenytárshoz távozott helyettese utódját Csányi Sándor
Csabai Károly | 2020. november 6. 15:02
Ezt közölték az OTP Bank illetékesei lapunk kérdésére. Az elnök-vezérigazgató július 20-án vette át általános helyettese, Barna Zsolt feladatait, miután ő aznap közös megegyezéssel távozott, s szeptember 1-jén a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank egyesülését előkészítő céghez csatlakozott, egy hete pedig annak igazgatóságának az elnöke.
Pénzügyi szektor Eddig jól jött ki a pandémiából a CIB Lízing
Csabai Károly | 2020. november 5. 18:11
Közel 1 százalékponttal sikerült növelnie a piaci részesedését. Igaz, úgy, hogy az a bizonyos torta kisebb, a cibesek a hazai lízingpiac 20 százalékos éves visszaesését prognosztizálják.
Pénzügyi szektor Már meg is vannak az új óriásbank első vezetői
Privátbankár.hu | 2020. november 5. 15:04
Elkezdte a felkészülést a Magyar Bankholding Zrt., hogy a három bank részvényapportja után levezényelje a Budapest Bank Csoport, az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúzióját, valamint, hogy csoportirányítási és prudenciális kontrollfunkciókat lásson el. A munkára a három bankcsoport szakemberei közül választották ki a bankholding vezetőinek első körét.
Pénzügyi szektor Okozhat-e fejfájást az ellen-OTP az OTP-nek?
Csabai Károly | 2020. november 4. 05:07
Erre a kérdésre végleges választ csak azt követően lehet adni, amikorra befejeződik a nagy, vélhetően több évig tartó projekt és a Takarékbank, az MKB Bank és a Budapest Bank egyesüléséből létrejön a nevet még nem kapott, de a szakberkekben nemes egyszerűséggel ellen-OTP-ként aposztrofált új hitelintézet. Folyamatosan kapunk azonban újabb és újabb információmorzsákat annak megjövendöléséhez, mi várhat ránk.
Pénzügyi szektor Lázár János szerint a közeljövőben csökkenthetik a dohányboltok számát
MTI | 2020. november 3. 08:56
Azt is mondja, hogy harminc év múlva alig lesz már dohányos ember az országban.
Pénzügyi szektor Közel 870 milliót ad a kormány a férfi vízilabda BL-főtábla három budapesti tornájára
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 06:43
A BL-főtábla tornáira ad pénzt a kormány, az esemény helyszíne a Duna Aréna lesz.
Friss
hírlevél