<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Összesen 55 milliárd forintos plusz költséget tudtak elszámolni.

A bank adózás utáni eredménye 48 százalékkal, 31 milliárd forintra csökkent 2022 első három negyedévében, a tavalyi év azonos időszakában elért 59 milliárd forinthoz képest. A csökkenést elsősorban az okozta, hogy a K&H Bank és Biztosító 55 milliárd forintnyi plusz költséget számolt el a válság hatását enyhítendő, a háztartásokat és vállalkozásokat segítő intézkedések miatt - közölte a bank. 

Nőtt a lakossági ügyfelek száma. Illusztráció: depositphotos
Nőtt a lakossági ügyfelek száma. Illusztráció: depositphotos

A K&H Biztosító nettó eredménye is 1,8 milliárd forintra csökkent 2022 első háromnegyed évében, a tavalyi esztendő azonos időszakában elért 4,8 milliárd forinthoz képest. A bank teljes hitelállománya 24 százalékkal, betétállománya pedig 14 százalékkal nőtt egy év alatt. A K&H teljes hitelállománya 2562 milliárd forintra nőtt. A 2022 első háromnegyed évében nyújtott új (lakossági és vállalati) hitelek volumene elérte az 517 milliárd forintot.

Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója kijelentette: „Az első háromnegyed év bevételeinek hajtóereje elsősorban a hitel- és betétállomány, valamint a tranzakciós volumenek növekedése volt. Az eredményeinket viszont jelentősen terhelték a kormányintézkedések, melyek célja az, hogy a háztartásokat és vállalkozásokat védjék a válság hatásától. Ezek az intézkedések 55 milliárd forintnyi plusz költséget jelentettek számunkra. 

Lakossági ügyfeleink száma 2022-ben elérte a 782 ezret; közülük 530 ezernek a jövedelme is rendszeresen a K&H-hoz érkezik. Innovatív fejlesztéseinknek köszönhetően megérkezett Kate, új személyes digitális asszisztensünk, aki novembertől áll ügyfeleink rendelkezésre a K&H mobilbankjában. A digitális átalakulás mellett a fenntarthatóság is fókuszban marad: konkrét, mérhető célokat határoztunk meg a jövőbeli széndioxid-kibocsátásunk csökkentésére. A KBC október elején kiadott klíma jelentésében megfogalmaztuk az éghajlatváltozással kapcsolatos, a következő évekre vonatkozó csoportszintű víziónkat és ambícióinkat a hitelezés és vagyonkezelés terén.” 

„A nagy kkv-kat is magában foglaló vállalati hitelportfoliónk egy év alatt 35 százalékkal bővült. A kkv-k által mutatott erős kereslet után a vállalati oldalon is aktív részvételt láttunk az államilag támogatott kedvezményes hitelprogramokban. A K&H a lakossági és vállalati hitelezés terén is javítani tudta piaci pozícióját a harmadik negyedévben: a vállalati hiteleknél a teljes portfólióból 9.4 százalékos a részesedésünk, lakossági területen az új folyósításoknál 13 százalék"- mondta Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője.

A K&H Széchenyi Kártya Go! programban leszerződött volumenünk 70 milliárd forint fölött zárt, de a K&H Széchenyi Kártya MAX termékeket tekintve is ígéretes számokat várunk. A lakossági hitelállományunk egy év alatt 10%-kal növekedett, az újonnan folyósított hitelek volumenének alakulásánál már megmutatkozik a piaci kereslet csökkenése. Az MNB zöld jelzáloghitel-programjából 12%-kal részesedünk; a megkötött szerződések összértéke 35,4 milliárd forint. Emellett augusztusban a K&H lépett először piacra új, zöld lakáshitel-konstrukcióval azok számára, akik csökkenteni kívánják energiafogyasztásukat. Ez a hitel nem csak új lakásépítés, hanem lakásfelújítás céljára is igényelhető. Az új babaváró hitelek volumene 2022 első háromnegyed évében elérte a 45 milliárd forintot, míg a K&H piaci részesedése a 2021-es 11,8%-ról 13,6%-ra emelkedett. Termékskálánkat hozzáigazítottuk a magas infláció jellemezte új gazdasági helyzethez, így a befektetések területén tőkevédett és garantált hozamú alapokat is kínálunk ügyfeleinknek” –

A K&H-nak 635 ezer digitálisan aktív ügyfele van, a mobilbankját pedig 492 ezren használják aktívan. Az aktív digitális bankkártyák száma 120 ezer. A K&H a teljes körű online számlanyitás szolgáltatás 2021 februári bevezetése óta 50 ezer számlát nyitott ilyen módon. Augusztusban az Apple, a Google, a Xiaomi és a Garmin Pay fizetési rendszerekkel végzett tranzakciók száma átlépte a havi hárommilliót. Idén szeptember végéig több mint százezer virtuális tömegközlekedési jegy került értékesítésre a K&H+ szolgáltatás keretein belül. Ez jelentős, 45%-os növekedés az egy évvel korábbi időszakhoz képest. 

Pénzügyi szektor Megújul az Erste arculata, logót vált a bank
Király Béla | 2023. január 27. 10:46
Szeretné közelebb hozni a pénzügyeket az ügyfeleihez az Erste, ennek jegyében teljesen megújul a bank arculata. Mindez az egyszerűbb kommunikációban, a fiókok átalakításában és az új arculatban is megjelenik. 2023-tól modernebb a logó, színesebb és életszerűbb a képi világ, a szövegeket pedig a hétköznapi nyelvhez igazítja a bank, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.
Pénzügyi szektor Többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2023. január 20. 10:06
A Gránit Bank többségi részesedést szerez a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Pénzügyi szektor Betéti kamatok: csak kevés bank követte az MNB-t
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 08:14
Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe.
Pénzügyi szektor Nem gondolná, mit kezdenek a feleslegessé vált horvát kunával
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 13:23
Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban – írta a Vecernji List című horvát napilap alapján az MTI.
Pénzügyi szektor Világbank: az elmúlt 30 év harmadik legnagyobb recessziója jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 18:21
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.
Pénzügyi szektor Felülvizsgálta 2025-ig szóló felügyeleti stratégiáját az MNB
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:20
A jövőképben továbbra is a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor áll, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő MNB fejlődése érdekében tűz ki feladatokat.
Pénzügyi szektor Három biztosítást is bevállalnak a diplomások
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:50
Főleg ingatlan és gépjármű a célpont.
Pénzügyi szektor Budapesten egy kis lakásnak csak ötödére elég a Babaváró
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 09:50
De van olyan város, ahol sokkal több is kitelik belőle.
Pénzügyi szektor Hiába hosszabbították meg a Babváró hitelt, visszaesés jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 10:12
Bár a Babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott, így idén év elején emiatt, és a közigazgatási szünet miatt is visszaesés várható, melyet a lakáspiac szűkülése tovább erősíthet. Mindeközben sokan éppen az idén kezdik meg a három éve felvett hitelük törlesztését.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG