<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Jelentős érdeklődés, 1,7-szeres túljegyzés mellett bocsátotta ki első zöld jelzáloglevelét az Erste Jelzálogbank. Az Erste ügyfelei számára rendkívül fontos, hogy fenntartható otthonban éljenek, a pénzintézet új jelzáloglevél programja pedig – a zöld jelzáloghitelezés erősítése révén – hozzájárul a környezeti szempontokat is figyelembe vevő lakáspiac kialakításához.

Sikeres jelzáloglevél aukciót tartott az Erste Jelzálogbank Zrt. 2021. december 13-án a Budapesti Értéktőzsdén. A pénzintézet az aukció során 1,7-szeres túljegyzés mellett kibocsátotta első, 2029. május 23-án lejáró zöld jelzáloglevelét 10,4 milliárd forint névértékben.

"Az Erste elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti szempontok figyelembevétele mellett. Meggyőződésünk, hogy a zöld jelzáloglevél-kibocsátással hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a magyarországi lakásállomány energiahatékonyabb, fenntarthatóbb legyen"mondta Kármán András, az Erste Jelzálogbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ügyfeleik számára fontos a fenntartható otthon. Fotó: Depositphotos
Ügyfeleik számára fontos a fenntartható otthon. Fotó: Depositphotos

Az Erste Jelzálogbank új zöld jelzáloglevél programja fontos eszköz az Erste Bank zöld jelzáloghitelezés versenyképességének növeléséhez. Az Erste jelzáloglevél kibocsátási stratégiáját a Magyar Nemzeti Bank (MNB) zöld jelzáloglevél-vásárlási programja feltételrendszerével összhangban alakította ki, valamint megfelel a nemzetközileg széles körben elfogadott, Climate Bond Initiative által kialakított Climate Bond Standard elvárásoknak.

A kibocsátott jelzáloglevélből befolyó forrást az Erste Jelzálogbank a következő két évben olyan lakossági jelzáloghitelek refinanszírozására kívánja fordítani, amelyekhez tartozó lakóingatlanok megfelelnek a nemzetközi sztenderdben támasztott szigorú energiahatékonysági elvárásoknak.

Az Erste Bank idén ősszel készült felmérése szerint ügyfelei számára rendkívül fontos, hogy otthonuk a környezeti szempontokat is figyelembe vegye, fenntartható legyen. A válaszadók 88 százaléka nyilatkozott úgy, hogy foglalkoztatja ez a téma, közel harmaduk pedig már tett is lépéseket azért, hogy ilyen lakásban éljen.

Jól mutatja ezt az NHP Zöld Otthon Lakáshitel sikere is. A program indulása az Erste Bank csaknem 300 hitelkérelmet fogadott be összesen 6,3 milliárd forint értékben, és további 9,4 milliárd forintnyi ügylet van folyamatban.

 

Pénzügyi szektor Nem tudni, hogy miért, de nagyon népszerű a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 11:52
Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Közel egymilliárd forintért vett saját részvényeket az OTP
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 09:26
A saját részvény állomány így 0,17 százalék.
Pénzügyi szektor Nyugdíj: tavaly sem tőzsdézték el a vagyont a pénztárak
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 19:36
Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál plusz 8,5 és mínusz 14,5 százalék között szóródtak az éves nettó hozamok tavaly, az egész évet tekintve 2022-ben az átlagos nettó hozam mínusz 6,8 százalék volt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Pénzügyi szektor Az amerikai bankcsőd Európára is veszélyt jelent
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 12:40
Az Európai Központi Bank (EKB) valószínűleg óvatosabbra fogja kamatpolitikáját az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje után a düsseldorfi IMK makrogazdasági és konjunktúrakutató intézet szakemberének véleménye szerint.
Pénzügyi szektor Nagyon durva dolog történt a forinttal
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 18:37
Nagyot gyengült hétfőn a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
Pénzügyi szektor Az MNB is reagált a bankcsődökre
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 17:01
A magyar jegybank sem hagyta szó nélkül a két amerikai bank csődjét.
Pénzügyi szektor Meg sem kottyan a német bankrendszernek a Silicon Valley Bank csődje
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 16:07
Nem veszélyezteti a német bankrendszert az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje - közölte a német bankszövetség (Bundesverband deutscher Banken - BdB) hétfőn.
Pénzügyi szektor Jó hírt kapott Magyarország Londonból
Privátbankár.hu | 2023. március 9. 19:49
A magyar bankok és a gazdaság is jobb évet zárhat 2023-ban a hitelminősítő várakozása szerint.
Pénzügyi szektor Lemondott az egyik nagy biztosító vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2023. március 9. 18:18
Elhagyja posztját a 2020-ban kinevezett vezető, utódjáról még nincs döntés.
Pénzügyi szektor Matolcsy György tényleg az egekbe emelte a tartalékrátát
Privátbankár.hu | 2023. március 9. 07:18
A kötelező tartalékráta megemelése csütörtöktől vonatkozik a pénzintézetek forrásainak meghatározott kategóriáira. Matolcsy György rendelete megjelent a Magyar Közlönyben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG