<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az FHB nem válaszol a támadásokra, de azért pár dologra mégis reagáltak.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az elmúlt napok során számtalan támadás érte az FHB Bankcsoportot és az FHB Jelzálogbank Nyrt. Igazgatóságának elnökét. Az FHB Bankcsoport, ahogy eddig sem, most sem válaszol az ilyen jellegű találgatásokat, rágalmakat, pletykákat tartalmazó cikkekre és megjegyzésekre - közölte a Privátbankár.hu szerkesztőségével a társaság.

Azt írják: az FHB Bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik. Az FHB Bankcsoport mindenkor eleget tett és a jövőben is eleget fog tenni a vonatkozó törvények által előírt nyilvánosságra hozatali és közzétételi kötelezettségeinek annak érdekében, hogy megfelelő módon tájékoztassa ügyfeleit és befektetőit.

Nyomoz a rendőrség

A hét folyamán a nyomozó hatóságok arról tájékoztatták a Társaságot, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak, amely során az FHB Bankcsoportot is megkeresték. A Bankcsoport vezetése mindenben együttműködik a rendőrség munkatársaival - írja közleményében az FHB.

"A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda január 11-én csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást" - idézte csütörtökön az ORFK-t az mno.hu. A rendőrség azt is megerősítette, hogy az FHB-bankcsoport mellett "több más helyszínen is házkutatásokra és lefoglalásokra került sor", valamint közölték, hogy a nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik - írta a portál.

Bírósághoz fordulnak a felügyeleti bírság miatt

A Magyar Nemzeti Bank 2016. június 7. napján kelt, piacfelügyeleti bírságot megállapító határozatában foglaltakkal a Társaság nem ért egyet, ezért élni kíván az őt megillető bírósági felülvizsgálat lehetőségével.

Ahogy arról beszámoltunk, 105 millió forintos piacfelügyeleti bírságot szabtak ki az FHB-re, emellett személyi felelősségre vonási eljárást is indított a felügyelet.

Nem aggódnak a törvényváltoztatás miatt

A szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról és egyes gazdasági tárgyú jogszabályok módosításáról szóló 2013. évi CXXXV. törvény napokban jóváhagyott változtatásai az Integráció működését, így az FHB Bankcsoport integrációs tagjai szabályozási környezetét lényegesen átalakították, azonban az integrációs törvény változásai az FHB helyzetét csak csekély mértékben érintik, hiszen az MNB, az integrációba történt belépés óta is egyedileg és folyamatosan vizsgálja az FHB Bankcsoport összevont felügyelet alatt álló tagjait. Az FHB, a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a garanciaközösség tagjaként az ország második legnagyobb pénzügyi csoportjának része, amelynek egységét a törvény módosítása tovább erősíti.

Törvénymódosítás, bírság, lejáratókampány, adóellenőrzés - a Spéder Zoltán érdekeltségei ellen indult támadássorozat elemeit itt szedtük csokorba >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
Pénzügyi szektor Orbán Viktor veje cégének már bankja is lesz
Privátbankár.hu | 2021. december 30. 11:55
A BDPST Group megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát.
Pénzügyi szektor A kamatstop jól belerondíthatott a bankok 2021-es évébe
Csabai Károly | 2021. december 27. 06:07
Legalábbis erre lehet következtetni a lapunk körkérdésére még az Orbán-kormány újabb piactorzító, egyértelműen választási kampányfogásnak tekinthető intézkedése előtt adott évértékelő válaszaikból. Azok szerint ugyanis a nehézségek, mint a hitelmoratórium, az MNB-kamatemelések és a járványhullámok ellenére az OTP, a K&H, az Erste, valamint a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank egyesülését előkészítő Magyar Bankholding összességében sikeresként értékelte az idei évét.
Pénzügyi szektor Révbe ért Csányi Sándor egykori jobbkeze
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 10:32
Az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi posztjáról 2020 júliusában távozott Barna Zsolt 2022. január 1-jétől a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését előkészítő Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló