<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vevő kiléte nem meglepetés, az azonban igen, hogy a közel egy évig tartó kiválasztás után további több, mint egy évbe telik, amíg a Citibank lakossági ügyfelei Erste-kékre cserélik bankjuk színeit.

Meglepetés maximum azt érhette, aki az elmúlt hetekben, hónapokban nem hallott semmit a dealről: a legkomolyabb kérő, az Erste lett a Citibank magyarországi lakossági üzletága. Vagyis - ahogy a közlemény is fogalmaz - a Citi lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletága lesz az Erstéé.

Amiben ugyanakkor minden érintettet meglepetés érhetett az az ütemezés: a hírek szerint az állomány átvételére 2016. vége előtt nem kerül majd sor. Persze, ez az ügylet már eddig sem a kapkodásról szólt: a hír arról, hogy az amerikai szolgáltató a jövőben hazánkban is a vállalati ügyfelekre, valamint itteni szolgáltató központjára koncentrál és így a lakossági és - külön szinte sehol nem említett, ám rendkívül értékes - privátbanki ügyfeleknek új tulajdonost keres, 2014. október 14-én jelent meg. A visszafogott sebesség annak fényében tűnik érdekesnek, hogy azóta az állam már újabb bankot vett a Budapest Bank személyében, sőt a tavaly nyáron megvásárolt MKB-t már szanálta is a jegybank, amely az év végére, a jövő év elejére ismét új tulajdonoshoz is kerülhet.

A vártnál is lassabb, több, mint egy évig elhúzódó átmigrálási folyamat egyrészt annak fényében érthető, hogy a hazai banktörténelemben lényegében először kerül sor úgy jelentős ügyfélállomány-átadásra, hogy a felek közül mindkettő marad Magyarországon, vagyis nem teljes értékesítésről van szó, amely után indulásként elég a cégtáblát átfesteni. Vagyis a feladat most az lesz, hogy a teljes állomány a Citi rendszereiből az Erste rendszerébe kerülhessen anélkül, hogy ügyfélkiszolgálásban bármilyen zavart is érzékelnének. Ennek ellenére túlbiztosítottnak és az ügyfelek számára is túl hosszúnak tűnik az átmeneti időszak. Ennek vélhetően a konkurencia örül, amely így több időt kap arra, hogy a "zavarosban halásszon" - jóllehet a szétnyújtott átvétellel a cél épp a bizonytalanság csökkentése lehetett. Az elmúlt hónapokban ugyanis - hiába a folyamatos nyugtató szavak -  a hírek szerint azért lassan-lassan erodálódott az állomány - főként a privátbanki ügyfélkör esetében.

Persze, ezek a hírek csak pletyka szintjén állnak, ám mivel hivatalos adat lényegben nincs - a fióktelepként működő Citibank, még a korábbi, banki időszaknál is szűkmarkúbban adott ki bármilyen adatot magáról. Így az sem tartozott a meglepetés kategóriába, hogy az értékesítésről szól sajtóközleményben feltűnő számok egyetlen kivétellel a dátumokhoz kötődnek. (Az az egy pedig arról szól, hogy a szolgáltatóközpont több, mint 50 ország ügyintézésében segíti a Citibankot.) Azt, hogy a vételár nem nyilvános, megértjük, ám at, hogy hozzávetőlegesen állományadatot sem közöltek az érintettek, azt a nézetet erősíti, hogy bizony számottevő volt, vagy/és jövőbeli ügyfélkopás is be van kalkulálva a rendszerbe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló