<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A volt fejlesztési miniszter is megszólalt az ügyben, azt mondta, személyes felelősségre vonás és új világ jöhet.

Az eddigi ismeretek alapján olyan súlyos szabálytalanságok történtek az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél, amelyek a személyes felelősségre vonás szükségességét is felvethetik - közölte Németh Lászlóné volt nemzeti fejlesztési miniszter kedden az MTI-vel.


Az ügyfeleit és a felügyeletet egyaránt megtévesztő társaság betéteseit augusztus elején kártalaníthatják a 31 millió forintot meg nem haladó megtakarítások esetében. A kormány bízik abban, hogy azok, akik ilyen nehéz helyzetbe hozták az ügyfeleket, nem tetézik a bajt, nem próbálják meg húzni az időt, és nem fogják szándékosan lassítani a kártalanítási folyamatot - fogalmazott a volt miniszter.

Ismertette: az Országos Nyugdíjfolyósító a nyugdíjakat már nem a takarékszövetkezeti számlákra utalta el, azokat a Magyar Posta kézbesíti. Az adóhatóság méltányosan jár majd el azokkal a számlatulajdonosokkal, akik a történtek miatt nem tudnak eleget tenni adófizetési kötelezettségüknek.

A tervek szerint az érintettek a jelenlegi egymillió forintos értékhatárt felett is vehetnek majd fel pénzt a postákon. A Takarékbank vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként nyújthat rendkívül kedvezményes, áthidaló pénzügyi megoldást azoknak a rászorulóknak, akik ezzel a szolgáltatással élni kívánnak.

Németh Lászlóné megjegyezte: az Orgoványi Takarékszövetkezet esete bizonyítja, hogy a kormány helyesen lépett, fontos és szükséges döntést hozott, amikor a takarékszövetkezeti rendszer megújítását kezdeményezte, ezzel együtt határozott egy új, a takarékszövetkezeteket felügyelő, a takarékok közösségének intézményes védelmét garantáló szervezet, a Szövetkezeti Hitelintézeték Integrációs Szervezetének (SZHISZ) létrehozásáról.

Most látható csak igazán, hogy a takarékszövetkezeti rendszer megújítását ellenzők egy olyan helyzet fennmaradása mellett kardoskodnak, amelyben a tisztességesen működő takarékok mellett átláthatatlan, az ügyfelek pénzével, megtakarításaival felelőtlenül bánó hitelintézetek is voltak - mutatott rá.

A volt miniszter leszögezte: a megújuló takaréki hálózatban minden eddiginél stabilabb, versenyképesebb hitelintézetek lesznek, ahol a betétesek pénze duplán is biztonságban lesz. Egy olyan garanciaközösség létrehozása zajlik most, ahol az ügyfelek megtakarításaira az Országos Betétbiztosítási Alapon felül a teljes szövetkezeti-hitelintézeti rendszer vagyona is fedezetet nyújt.

Ennek a garanciaközösségnek jelenleg 20 tagja van, az év végére pedig minden, a szigorú feltételeket teljesíteni tudó takarék a tagjává válik. Gazdálkodási szempontból a legbiztonságosabb és legátláthatóbb hitelintézeti szövetség állhat fel idén - tette hozzá Németh Lászlóné.

Az MNB a múlt héten visszavonta az orgoványi takarék engedélyét, a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta az integrációs rendszerből az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet - részletek >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Pénzügyi szektor Beszakadt a bitcoin, miután hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 11:24
Esett az árfolyama, a salvadoriak pedig még tüntettek is a kriptovaluta ellen az ország fővárosában.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos