4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Egy közel átlagos kondíciókkal bíró hitelkártya mellett a Telenor Cellum által fejlesztett mobil-pénztárcája lehet igazán komoly mérföldkő a hazai mobilfizetés terén - várjuk, mire lesz képes 2015-ben a MyWallet

A Telenor Magyarország a Budapest Bankot partnerül választva új pénzügyi szolgáltatást kínál december közepe óta ügyfeleinek. Ennek első lépése a Telenor MyCard hitelkártya kibocsátása, amelyhez – egyelőre még csak androidon – a Telenor biztonságos és egyszerű, hazai fejlesztésű mobil alkalmazása kapcsolódik. Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója szerint az okostelefonnal és Hipernettel rendelkező ügyfeleiknek szánt termék a kiemelkedő szolgáltatások mellett különféle kedvezmények és előnyök igénybevételét is lehetővé teszi.

Átlagos kártyakondíciók

A Telenor MyCard hitelkártya havi díja 550 forint (évi 6600, ami a hitelkártyák esetében nem túl drága), ráadásul ha a hitelkeret átlagos kihasználtsága meghaladja a 70 százalékot, ez a díj sem kerül felszámításra. A plasztik határidőre vissza nem fizetett vásárlási egyenlegének havi kamata 2,92 százalék, amely szintén átlagosnak mondható, az ezzel a mértékkel számolt THM 40,8 százalék, amelynél ugyanakkor akad alacsonyabb a piacon. Miután hitelkártyáról van szó, értelemszerűen a készpénzfelvétel nem támogatott: egyrészt a kamat azonnal ketyegni kezd, ráadásul a készpénzfelvétel díja 3 százalék (minimum 620 forint itthon, 1030 forint külföldön). Az igénylést követően a megítélt hitelkeret felhasználása után az első 3 hónapban nem kerül felszámításra kamat.

Saját pénztárca - no ez már érdekes

A MyCard – mint láthatjuk – nem igazán lóg ki a hazai hitelkártya-piacból, ezzel szemben igazán forradalmi változás a MyWallet, amely egy alkalmazásban egyesíti a Telenor mobilfizetési szolgáltatásait, jelenleg Androidon, és hamarosan iOS operációs rendszeren is elérhető lesz, folyamatosan bővülő funkciókkal. A cél olyan alkalmazás létrehozása, amely teljes körűen testre szabható, ahol a felhasználó kiválaszthatja, hogy mely funkciókat kívánja használni. Az ügyfelek regisztrálhatják az aktivált MyCard hitelkártyájukat az alkalmazásban, amely ezt követően több banki funkciót is kínál, pl. lehetővé teszi a MyCard tranzakciós adatainak ellenőrzését, POS és ATM tranzakciós limitek beállítását, valamint az adott napon még felhasználható összeg megtekintését. A MyWallet hamarosan számlafizetésre is használható lesz és a Telenor kártyás ügyfelei egyenlegüket is feltölthetik az alkalmazás segítségével.

A MyWallet nemcsak a MyCard hitelkártya-tulajdonosok, hanem minden Telenor ügyfél számára ingyenesen letölthető.

A Cellum hisz a mobilfizetésben

A Telenor mobilfizetési alkalmazását a Cellum fejlesztette, amely Thaiföld után a Telenor magyar leányvállalatával is átfogó együttműködésre lépett. A mobilszolgáltató sajátmárkás hitelkártyájához a Cellum által fejlesztett MyWallet okostelefonos alkalmazás jelenleg Androidon és rövidesen iOS-en is elérhető. A MyWallet app a következő hónapokban számos további – már nemcsak a Telenor sajátmárkás kártyájához kapcsolódó – mobilvásárlási és fizetési funkcióval egészül ki. A biztonságos, gyors és kényelmes online fizetési lehetőségeket bővíti majd például a MasterCard globális MasterPass szabványának integrációja is.

A Telenorral már több közös, igen sikeres hazai mobilfizetési projektet tudhatunk magunk mögött. A Cellum szolgáltatóként segíti például a MasterCard Mobile alkalmazás működését és jelentős szerepet tölt be a magyarországi mobilparkolás és az autópályamatrica-vásárlás támogatásában. A mostani együttműködés újabb mérföldkő a hazai mobiltranzakciós piac életében, hiszen a MyWallet egyszerre fog kínálni banki és fizetési funkciókat – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG