1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A CIB Bank kínálatában a babakötvénytől az első pénzügyi lépéseken át a fiataloknak szóló számlacsomagig minden szerepel, amire egy ifjú ügyfélnek szüksége lehet (x)
Manapság a pénzügyek kezelését tényleg nem lehet elég korán elkezdeni. A CIB Bank kínálatában a babakötvénytől az első pénzügyi lépéseken át a fiataloknak szóló számlacsomagig minden szerepel, amire egy ifjú ügyfélnek szüksége lehet.


Babakötvény

2006. január 1-jétől a magyar állam minden megszülető gyermek javára – aki a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár – születésének évében az éves költségvetési törvényben meghatározott összegű, úgynevezett „életkezdési támogatást” biztosít. Az első utalási összeg 42 500 forint a 2007-ben és az azt követően született gyermekek részére. Az összeg a gyermek anyakönyvezése alapján automatikusan kerül a nevére megnyitott államkincstári számlára. Fontos azonban, hogy a jogszabályban (2005. évi CLXXIV. törvény) foglalt egyéb feltételeket is igazolni kell, illetve teljesíteni kell a számlanyitás egyéb feltételeit. A 18 éves kor betöltése után hozzáférhető életkezdési támogatásra fordított összeg a felhasználásig kamatozik, a szülők által választott formában. Start-számlán elhelyezett összegek kezelésére bankbetét, vagy a tőkepiacról szóló törvény szerint nyilvánosan forgalomba hozott állampapír, tőke- vagy hozamgarantált befektetési jegy választható.

Amennyiben a szülők az Államkincstár által vezetett számlán hagyják a pénzt, az az 5 éves államkötvények kamata szerint kamatozik. Ha viszont CIB Babakötvény Számlát nyitnak és ezen helyezik el az összeget, az további befizetésekkel növelhető. Ezen befizetések után az állam alapesetben minden évben 10%, de legfeljebb évi 6 000 forintos támogatást biztosít. A program keretében az állam által nyújtott életkezdési támogatás kamatoztatásához a CIB egy magas, látra szóló kamatot biztosító megtakarítási számlát kínál. A számla – a többi CIB Megtakarítási Program logikáját követve – prémium kamatot fizet lekötés nélkül, ha minden hónapban rendszeresen legalább 2 000 forint jóváírás érkezik a számlára. A CIB Babakötvény Számla vezetése ráadásul teljesen díjmentes. A CIB Babakötvény Számla bármikor, bármelyik CIB-bankfiókban megnyitható, amíg a gyermek 18 éves korát el nem éri.

További részletek a CIB Babakötvény Programról >>

Szia Szimba Program

A Szia Szimba Program biztonságos tanulópálya pénzügyekhez, amelyet 6-14 éves gyermekek részére indíthatnak a törvényes képviselők. A Szia Szimba Program révén a gyermek könnyed, játékos formában ismerkedhet a pénzügyek világával. Elsajátíthatja a pénzzel kapcsolatos felelősségteljes magatartásformákat, megtapasztalhatja, mit jelent havonta rendszeresen megtakarítani, kipróbálhatja a bankkártyák és ATM-ek működését, a szülő pedig mindezt folyamatosan ellenőrizheti.

A Szia Szimba Számla igazi bankszámla, amely magas kamatot fizet  a rajta elhelyezett összeg után. A magas kamat eléréséhez a megtakarítást lekötni sem kell, azt bármikor fel lehet használni. A számláról bankfiókban, vagy a számlához tartozó kártyával bankautomatákból lehet pénzt felvenni.

A Szia Szimba Bankkártyával a készpénzkiadó automatákból könnyen lehet készpénzt felvenni, így nem kell komolyabb összeget a gyermekre bízni. A Szia Szimba Bankkártya használata biztonságos, hiszen csak készpénzfelvételre használható, vásárolni nem lehet vele. A készpénzfelvétel összege pedig maximum napi 10 000 forint lehet.

Szia Szimba matricagyűjtés
A gyermek – számlájára érkező havi minimum 1 000 forintos megtakarítás után – a bankszámla kivonattal egy matricát kap, amelyet a számlanyitáskor kapott matricagyűjtő-mappába ragaszthat. A matricákat a későbbiek során a katalógusban meghirdetett ajándékokra válthatja be a kis ügyfél. Amennyiben pedig a megtakarítása nem csökken, még egy számára kedves ajándékot is választhat a gyermek. A választható ajándékok listája >>

Minden úgy működik, mint a felnőttek világában: havonta postán érkezik a számlakivonat, és akár az interneten is megtekinthető a „virtuális persely” tartalma. Noha a számla a „kis tulajdonos” nevére szól, nagykorúságáig a hatályos jogszabályi keretek között a szülő, gondviselő rendelkezik felette.

Fontos biztonsági elem, hogy a CIB Mobilbank Kártyafigyelő szolgáltatás keretei között minden bankkártyás készpénzfelvételről SMS-üzenetet küldünk. Ha a szülő az SMS értesítést saját telefonjára kéri, pontosan nyomon követheti gyermeke kártyahasználatát.

A „Mastercard - Az év bankja” program díjátadó ünnepségen a CIB Szia Szimba Program nyerte el „ Az év megtakarítási terméke 2006" kitüntető címet.

További részletek a Szia Szimba Programról >>

CIBEZZ: Számlacsomag, Folyószámlahitel, Megtakarítási Program

Bár a Szia Szimba Programban résztvevő fiatalok 18 éves korukig megtarthatják számlájukat, 14. életévük betöltése után akár áttérhetnek – törvényes képviselőjük beleegyezése esetén – a CIBEZZ Számlacsomagra, vagy CIBEZZ Megtakarítási Programra.

A CIBEZZ Számlacsomag 14-26 év közötti fiatalok, illetve 26. életév betöltése esetén magyarországi felsőoktatási intézményben folytatott főiskolai és egyetemi szintű képzésben aktív, nappali tagozatos hallgatók számára igényelhető. A CIBEZZ Számlacsomagban szinte minden díjmentes: nincs havi számlavezetési díj, havonta kétszer díjmentesen vehető fel készpénz a számlához tartozó bankkártyával bármely belföldi ATM-ből. Az első évben a CIBEZZ bankkártya (CIBEZZ Visa Electron vagy CIBEZZ MasterCard Unembossed) szintén díjmentes. A belföldi és bankon belüli CIB Internet Bankon megadott forintátutalási megbízás szintén nem jár költséggel. Sőt a CIB Bank díjmentesen teljesíti az összes csoportos beszedési megbízást is. Díjmentes CIB Internetkártya is igényelhető a számlához, valamint féláron érhető el a CIB Mobilbank Számlafigyelő és Kártyafigyelő szolgáltatás.

A CIB Bank jelentős hangsúlyt fektet nemcsak a fiatalok pénzügyi, hanem alapvető kulturális fejlődésére is. Ennek az elképzelésnek megfelelően alakított ki a CIBEZZ számlával és bankkártyával rendelkező ügyfelei részére egy egyedülálló, hosszú távú programot is CIBEZZ Kultiprogram néven. A CIBEZZ Kultiprogram keretében minden évben összeállításra kerül egy kulturális, szórakoztató programcsomag magyarországi programokból, amelyekre a készlet erejéig ingyen regisztrálhatnak a CIBEZZ-es ügyfelek a honlapon.

A CIBEZZ Kultiprogrammal a CIB Bank célja, hogy egy hosszú távú értékteremtő programot indítson el, amellyel hozzájárul a fiatalok kulturális fejlődéséhez és egyúttal releváns értéket képvisel számukra. A CIBEZZ Kultiprogram nem csak bizonyos időszakonként éri el a diákokat, hanem folyamatos programot és kommunikációt jelent a fiatal szegmens számára egész évben. A programok között szerepelnek koncertek, mozi és színházi előadások, valamint kiállítások. A CIB számára fontos a program tartalmának összeállításakor, hogy az érintett korosztály számára vonzó legyen, lehetőség szerint mindenki találjon magának olyan programot a kínálatban, amely megfelel az érdeklődési körének. Ugyanakkor fontos szempont az is, hogy a programok pozitív, nevelő hatásúak legyenek, és betöltsék a társadalmi felelősségvállalás szerepkörét is. Vagyis a hétköznapi fogyasztói attitűdökhöz képest elmozdulást jelentsen a kultúra irányába, így nem csupán népszerű, hanem értékes, tartalmas programokat közvetítsen a fiatalok felé.

A CIBEZZ Számlacsomag elnyerte „Az év lakossági folyószámla terméke 2008” megtisztelő cím 2. helyezését.

További részletek a CIBEZZ Számlacsomagról >>

Ha a CIBEZZ Folyószámlára minimum 3 havi, legalább 10 ezer forintos rendszeres jóváírás érkezik, és a számlatulajdonos betöltötte 18. életévét, állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik és valamely magyarországi felsőoktatási intézmény főiskolai, vagy egyetemi szintű képzésben nappali, esti, levelező tagozatos hallgatói jogviszonya van, akkor igénybe veheti a CIBEZZ Folyószámlahitelt is. A hitelkeret folyamatosan elérhető, állandó biztonsági tartalékként tehet jó szolgálatot a fiataloknak. A hitelkeret értéke a számlára rendszeresen érkező jóváírások kétszerese, de maximum 50 000 forint lehet.

A CIBEZZ Megtakarítási Program remek lehetőség a fiatalok megtakarításainak elhelyezésére. A bank kiemelkedően magas kamatot fizet már az első forinttól. A CIBEZZ Megtakarítási Programhoz nem kellenek milliók – akár havi 2 000 forint elhelyezését is magas kamattal honorálja a bank. És bár a Megtakarítási Számlát kifejezetten a hosszú távú megtakarítások összegyűjtésére javasolja a CIB, a félretett pénzhez bármikor hozzáférhetnek az ügyfelek.

(x)
Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Kiderült, mire számít az Erste
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 10:25
A hitelállomány stagnálása mellett a betéteknél növekedést ért el az Erste Csoport. 
Pénzügyi szektor Huszonnégymilliárd forint osztalékot fizet az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 16:47
Rendkívül sikeresnek tartja első évét a társaság.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG