2p
Az HSBC nyeresége nagyot csökkent, főleg a várható bírságra félretett pénz miatt.

2014-ben 13,7 milliárd fontra csökkent a nagy-britanniai HSBC bank nyeresége a 2013-as 16,2 milliárd fontról költségeinek megugrása miatt, és mert a banknál nagyobb összegeket tettek félre különleges tartalékként - bírságra.

Az HSBC egész pontosan 1,19 milliárd fontot tett félre 2014-ben tartalékként, hogy ebből az összegből tudja fedezni a jövőben esetlegesen rá kiszabott büntetéseket.

Jó napot, nem akar eltitkolni némi pénzt?

Február elején az HSBC elismerte, hogy rendellenességek voltak svájci leánybankjánál a 2005-től 2007-ig tartó időszakban, miután több sajtóorgánumban is adócsalás támogatásával gyanúsították meg a bankot. Az HSBC svájci leánybankjánál az alkalmazottak összejátszottak az ügyfelekkel, hogy eltitkolják az ügyfelek svájci bankszámláit. A banki alkalmazottak emellett aktívan igyekeztek rávenni az ügyfeleket jövedelmeik eltitkolására és több megoldási javaslatot is ajánlottak ehhez. A svájci ügyészség szerdán razziát tartott a bank genfi fiókjánál.

Az elnök sem szeret sokat adózni - nem törvénytelen, csak ciki

A bank éves eredményeinek ismertetése is kissé kínos körülmények között zajlott. A hétvégén a The Guardian brit napilapban információk jelentek meg arról, hogy Stuart Guliver maga is rendelkezett svájci bankszámlával, amelyre az HSBC-től kapott bónuszait utalták, és amelyet egy panamai cégen keresztül kezelt. A Guardian azt is felfedte, hogy Stuart Guliver adózási szempontból hongkongi lakosnak számít, ami jogosulttá teszi néhány adókedvezményre.

Az HSBC megerősítette, hogy vezérigazgatójának valóban volt svájci bankszámlája, de ebben nincs semmi törvénytelen, és Guliver minden adózási kötelezettségét teljesítette. A Guardianban megjelent cikk nem vádolta a vezérigazgatót törvénysértéssel, de újabb magyarázkodásra kényszerítette a bankot.

Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Újabb több mint nyolcmilliárd forinttal segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 24. 17:39
Újabb több mint nyolcmilliárd forinttal segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank. A hitelintézet kedden tartott zöld jelzáloglevél aukcióján az eredetileg meghirdetett 6 milliárd forintot több mint kétszeresen meghaladó érdeklődés mutatkozott, amelyből az MBH Csoport tagja végül csaknem 8,6 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. A bevételből kizárólag energiahatékony lakóingatlanok építését, zöldnek minősített használt lakások vásárlását, valamint használt ingatlanok energiahatékony felújítását finanszírozza a bank.
Pénzügyi szektor Varga Mihály sem tudja majd csettintésre csökkenteni a kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 16. 15:01
A jegybank elvileg nem úgy működik, hogy a kormány kiadja a megrendelést, a Magyar Nemzeti Bank pedig szó nélkül teljesíti. Erről a témáról is beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Pénzügyi szektor Nem tartották be, amit az MNB kért, röpült a bírság az MBH Banknak
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 12. 09:54
Elmulasztották a korábbi határozatokban előírt intézkedési kötelezettségeket.
Pénzügyi szektor Az MNB visszavonta egy faktorcég és egy ingatlanlízing-társaság engedélyét is
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 11. 11:26
A vállalkozás kevés szabálynak felelt meg.
Pénzügyi szektor Ma is bármi megtörténhet a forinttal, elér egy határt?
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 11. 07:18
Közel a 400-as határ.
Pénzügyi szektor Tudni szeretné, hogy mire is jó a biztonsági audit?
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 10. 11:22
A Smart Insurance Broker kiváló minőségű auditokat biztosít, amelyek átláthatóságot és olyan betekintést nyújtanak, amelyben egy család tagjai, tulajdonostársok és egyéb kijelölt személyek megbízhatnak. A cég elkötelezett amellett, hogy kivételes szolgáltatást és konstruktív ajánlásokat nyújtson az élet- és vagyonbiztosítási szolgáltatásainak javítása érdekében. 
Pénzügyi szektor Kötelező biztosítás: jó hírt kaptak az autósok
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 9. 12:51
Éves összehasonlításban 10 százalékkal, 57 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja. Negyedéves összehasonlításban a díjnövekedés mérséklődött, a kárráfordítás kisebb ütemű emelkedése is várhatóan visszafogja majd a díjemelkedést.
Pénzügyi szektor Júliusban már a személyi kölcsönt felvevők száma is csúcsot döntött
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 4. 12:07
Amilyen óvatossá váltak a fogyasztásban, annyira felbátorodtak a kölcsönigénylésben a magyarok. 
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést kaptak az OTP-ügyfelek: ezt a levelet azonnal dobják a kukába!
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 3. 12:45
Támadnak a csalók. Törölni kell a "Törölt fizetési megbízás.tar" csatolmánnyal érkező emailt! Nem szabad letölteni és megnyitni! 
Pénzügyi szektor Gondozásból kikerülő fiataloknak segít az SOS Gyermekfalu és a K&H Bank
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 2. 15:49
Szeptember hagyományosan a környezeti és társadalmi fenntarthatóság hónapja a K&H-nál. Ebből az alkalomból a K&H 10 millió forinttal támogatja az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Életkezdési Alapját, amely az állami gondoskodásban nevelkedett fiatalok életkezdési esélyeit javítja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG