2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint 1 százalékkal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban.

A befektetési alapokban kezelt vagyon májusban 1,1 százalékkal, 175 milliárd forinttal növekedett, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 793 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban- közölte a Bamosz pénteken. Az év ötödik hónapjában 82 milliárd forint friss tőke áramlott a befektetési alapokba, a hozamok és az árfolyammozgások pedig további 93 milliárd forinttal növelték a vagyont.

A Bamosz 24 tagja 20,8 ezer milliárd forint vagyont kezel, ezen belül mintegy 15 800 milliárd forintot befektetési alapokban - közölte a szövetség.
A Bamosz 24 tagja 20,8 ezer milliárd forint vagyont kezel, ezen belül mintegy 15 800 milliárd forintot befektetési alapokban - közölte a szövetség.
Fotó: Depositphotos

A pénzpiaci alapoktól 21,5 milliárd forintnyi tőke távozott, a hozamokkal összességében 3,2 százalékkal 564 milliárd forintra csökkent a kategória vagyona a hónapban. A kötvényalapokból az elmúlt hónapban 55,4 milliárd forint tőke áramlott ki, ezen belül a rövid lejáratú kötvényekből 35,8 milliárd forint. A pozitív hozamok ellenére 0,5 százalékkal 5736 milliárd forintra csökkent a kategóriában kezelt vagyon. A vegyes alapokhoz 58,5 milliárdnyi tőke érkezett, amely a legmagasabb érték a hónapban, ennek felét (28,7 milliárd forint) az ún. kiegyensúlyozott alapokba helyezték a befektetők. A kategória vagyonát a hozamok is növelték, így a vagyon 3,6 százalékkal 2189 milliárd forintra emelkedett az elmúlt hónapban.

A részvényalapokhoz 22,7 milliárdnyi tőke áramlott és a növekedést az árfolyammozgások is segítették. A részvényalapok nettó eszközértéke 4,4 százalékos emelkedéssel átlépte az ezer milliárdos határt és elérte az 1043 milliárd forintot. Az ingatlanalapok esetében az előző havi tőkekiáramlással szemben tőkebeáramlást regisztráltak, aminek nagysága 7,6 milliárd forint volt. A hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 0,9 százalékkal 2093 milliárd forintra emelkedett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba 7 milliárdnyi friss tőke landolt. A hozamok nem tudtak hozzátenni a növekedéshez, így a vagyon 0,2 százalékkal 1545 milliárd forintra növekedett. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Tovább drágulnak a lakáshitelek, újabb nagybank törte át a kamatplafont
Privátbankár.hu | 2024. július 13. 07:45
Újabb nagybank emelte meg a lakáshitelei kamatait, és így már a K&H is átlépte a június végéig élő önkéntes, 7,3 százalékos THM-plafont a jelzálogkölcsönei egy részénél.
Pénzügyi szektor Megbírságolta az OTP Bankot az MNB
Privátbankár.hu | 2024. július 10. 10:21
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, mert nem a hivatalos felületeken tette közzé akvizíciós terveit és ezzel megsértette rendkívüli tájékoztatási kötelezettségét.
Pénzügyi szektor A legjobb az őszinteség: gyenge a forint és az is marad
Privátbankár.hu | 2024. július 10. 07:30
Erősödött kissé a forint szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Több százezer magyar lecserélte a régi szerződését
Privátbankár.hu | 2024. július 9. 12:44
A jegybank adatai szerint az idei lakásbiztosítási kampányban 640 ezren váltás történt. 
Pénzügyi szektor Visszaszólt a Bankszövetség a kormánynak
Privátbankár.hu | 2024. július 9. 08:59
A bankok szervezete visszautasítja, hogy extraprofitra tettek volna szert a háború miatt. 
Pénzügyi szektor Érdekes új bejelentést tett az OTP Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2024. július 8. 13:36
Új alap indul.
Pénzügyi szektor Vallott a Revolut
Privátbankár.hu | 2024. július 2. 08:44
Jelentősen nőtt a Revolut bevétele és a nyereség is. A haszonkulcs 19 százalékos. 
Pénzügyi szektor Csökkent a 30 éves amerikai jelzáloghitelek kamata
Privátbankár.hu | 2024. június 26. 15:20
Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a június 21-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
Pénzügyi szektor Svájcnak harangoztak? Ráfarag, aki kicsiben gondolkodik
Privátbankár.hu | 2024. június 23. 17:58
Ha egy ország a vagyonkezelés világában labdába akar rúgni, akkor nem szállhat be a versenybe szégyenkezve azért, mert van egy nagyra, erősre gyúrt pénzügyi szolgáltató vállalata.
Pénzügyi szektor Lecsapott a jegybank – szabálytalankodott egy szlovák cég
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 09:58
Engedély nélkül vett követeléseket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG