BUX
36 085.77
+2.49%
+875.00
OTP
10 240.00
+5.19%
+505.00
MOL
2 014.00
+0.70%
+14.00
RICHTER
6 905.00
+1.25%
+85.00
MTELEKOM
395.00
+1.28%
+5.00
 
2019. május 16. 20:01

A várakozásokat meghaladó eredményeket közölt a Walmart csütörtökön, meglepetésre ráadásul nem a fizikai boltok, hanem az online értékesítés felfutása lökte meg a számokat.

Walmart jelentése szerint az áprilisban véget ért három hónapos időszak kiigazított bevétele részvényenként 1,13 dollár volt, ami jócskán meghaladta az elemzők által várt 1,02 dollárt. A társaság nyeresége 84 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbi szinthez képest, és 1,33 dollárt tett ki részvényenként. Ehhez növekvő mértékben járult hozzá a Walmart érdekeltségébe tartozó kínai székhelyű internetes kereskedő vállalat, a JD.com.

A nyereségnél sokkal kisebb mértékben emelkedtek a Walmart bevételei, azok 1 százalékkal haladták meg a bázis időszak számait, és 123,9 milliárd dollárt tettek ki. Ez az adat egyébként elmarad a konszenzustól, hiszen az elemzők előrejelzése 124,51 milliárd dollár volt. A kiskereskedelmi óriás szerint az elmaradás hátterében a devizahatás áll, ami 2,5 százalékkal rontotta a bevételi adatot. A külföldi érdekeltségektől érkező bevételek ugyanis a helyi fizetőeszközök romlása miatt csökkentek.
Azt az eredményeket kommentálva a cég vezetője is hangsúlyozta, hogy megváltoztak a piaci feltételek. Doug McMillon vezérigazgató azt hangsúlyozta, hogy a vállalat képes volt változtatni, még több innovációt bevezetni, miközben a sebességet és a termelékenységet is tudták növelni. Különösen örömtelinek tartotta, hogy képesek voltak az áruházak és az internetes kereskedelemből származó bevételeket is növelni az Egyesült Államokban.

Érdemes persze megjegyezni, hogy az e-kereskedelemben is óriási a verseny, és az Amazon által diktált tempót rendkívül nehéz követni. A fizikai üzletekben kimagaslóan erős Walmart igyekszik felvenni a tempót, és a digitális óriáshoz hasonlóan folyamatosan csökkenti a kiszállítási időt. Sőt a hét elején olyan húzást jelentettek be, amely révén még az Amazonon is túltesznek. A Walmart ugyanis azt jelentett be, hogy ingyenes, következő napos szállítási szolgáltatást fog indítani.A Walmart NextDay kézbesítési szolgáltatása a Walmart.com weboldalán mintegy 220 000 gyakran megvásárolt termékre vonatkozik, a vállalat bejelentése szerint klubtagság nélkül érvényes lesz minden 35 dollár feletti vásárlás esetén. Az új szolgáltatás a Phoenixben és a Las Vegasban indul el, de hamarosan Dél-Kaliforniában is bevezetik. A kiskereskedelmi óriás szerint fokozatosan terjesztik majd ki a NextDay szolgáltatást, így az év végére már az amerikai lakosok 75 százaléka igénybe tudja venni. Az 50 legnagyobb városból 40-ben biztosan elérhető lesz ez a fajta kiszállítás.

A kiváló eredményeket és a kedvező kilátásokat a befektetők is értékelték, hiszen csütörtökön a tőzsdei kereskedésben a Walmart részvényei 2,5 százalékos pluszban indultak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru 3000 felett az S&P, tízezer fölé ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. május 26. 18:53
Az amerikai részvénypiac a tegnapi zárva tartás után ma igyekezett bepótolni a lemaradást Európához képest, de nem sikerült neki. Az S&P 500 index így is 3000 pont felett jár, miközben Európa tovább menetelt. A BUX-ra sem lehetett panasz, főleg az OTP remekelt, öt százalék feletti ugrást produkált. A forint erős, annak ellenére, hogy az MNB ma nem sokat mondott a kamatdöntés után.
Részvény / Deviza / Áru Ebben a két országban júliustól már teljesen megszűnhetnek a korlátozások
Eidenpenz József | 2020. május 25. 18:51
Németországban és Spanyolországban is megvan a menetrendje, mikor szűnhet meg az utolsó korlátozás is. Szerdán az Európai Bizottság új előterjesztést mutathat be, amelyet az EU vezetői végre személyesen tárgyalnak meg. Újból megnyílik a virtuális térbe száműzött tőzsde New Yorkban. Ilyen hírek nyomán ma az európai részvények két százalék körüli emelkedést értek el.
Részvény / Deviza / Áru Indul a csőd-cunami, emelkedünk, mert mindenki esést vár
Eidenpenz József | 2020. május 25. 11:53
Jó a hangulat a tőzsdéken, látszólag különösebb ok nélkül, bár valószínűleg a tovább javuló járványstatisztikák sokat nyomnak a latban. Hong Kongban újra tüntetnek, az USA és Kína szócsatákat vív. A munkanélküliség-hullámot hasonló csődhullám követheti a vállalati és az ingatlanszektorban. Azért emelkedhet a tőzsde, mert mindenki esést vár.
Részvény / Deviza / Áru Három hónapja kezdődött a krach – hol tart a forint a globális deviza-roncsderbiben?
Eidenpenz József | 2020. május 25. 06:07
Úgy érzed, gyenge a forint? Akkor nézd meg, hol tart ehhez képest a cseh korona, a brazil reál vagy a török líra. De még Norvégia vagy Kanada sem úszta meg, jelentősen leértékelődött fizetőeszközük a vírusválság által okozott tőkepiaci krach közepette. Az is érthetővé válik, miért fordulnak mostanában sokan az aranyhoz.
Részvény / Deviza / Áru Tudjuk, mit csináltál áprilisban, újra tőzsdén a Pick szalámigyár
Eidenpenz József | 2020. május 22. 19:17
A videojátékok piaca hatalmas emelkedést mutatott áprilisban, de vették a hardvereket is. Sokan nyilván ezzel ütötték el az időt a karantén alatt. A tőzsdéken stagnálás vagy enyhe esés látható, a BUX kicsit jobban süllyedt, főleg a Mol miatt. Gyengült a forint is.
Részvény / Deviza / Áru Kína berúgta az ajtót – kisbefektetőknek már nem adnak el olajat?
Eidenpenz József | 2020. május 22. 11:41
Végleg rá akar telepedni Kína Hong Kongra, a tőzsdeindex majdnem hat százalékkal zuhant, Amerika válaszlépésekkel fenyeget. Az európai tőzsdék esése azonban mérsékelt, a BUX is az átlagot hozza, az OTP egy százalék alatti mértékben gyengül. Megint visszapattant 349 forint környékéről az euró. Egyes cégek nem akarnak olajat eladni olyan alapoknak, amelyekbe a kisbefektetők szállnak be. Drága lett bitcoinozni.
Részvény / Deviza / Áru A TikTok lassan annyit ér, mint Magyarország GDP-je
Eidenpenz József | 2020. május 21. 18:42
Az amerikai munkanélküliségi adat látszólag megfelelt a várakozásoknak, de a tőzsdéket nem tudta jobb kedvre deríteni. A kereskedelmi háború árnya és globálisan romló vírusstatisztikák nyomasztják a befektetőket. A BUX viszonylag jól teljesített, legalább az OTP meg tudta tartani tegnapi záróárát. A forint tovább erősödött. Újított a Facebook, sokat ér a Tiktok.
Részvény / Deviza / Áru Ez egy új fejezet? Trump nekiment személyesen a kínai elnöknek is
Eidenpenz József | 2020. május 21. 12:09
Főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása miatt esnek ma a tőzsdék. Donald Trump elnök ezúttal személyesen a kínai elnököt is támadta, amire eddig nem volt példa. A szenátus közben elfogadott egy szabályozást, ami alapján kidobhatják az amerikai tőzsdékről a kínai nagyvállalatok részvényeit. A BUX is süllyed, a forint viszont erősödik.
Részvény / Deviza / Áru 100 készülő oltásból ötnek van esélye? – lassan csúcsot döntenek az amerikai részvények
Eidenpenz József | 2020. május 20. 19:24
Jó a hangulat a tőzsdéken, a befektetők bíznak benne, hogy újabb mentőcsomagokat adnak a gazdaságnak. Mentőövet készülnek dobni az európai autóiparnak is. A legalább százféle készülő oltóanyagból készült egy ötelemű lista, amely az esélyesebbeket tartalmazza. A BUX szerényen emelkedett, a forint stabil volt.
Részvény / Deviza / Áru Csalódás érte az oltásban reménykedőket, aranyat vesznek a legnagyobb kutyák
Eidenpenz József | 2020. május 20. 11:51
Ma Európában stagnálásszerű állapot látható, miután tegnap este az amerikai piacot csalódásként érték az oltóanyagok várható elkészültével kapcsolatos szakértői vélemények. A BUX fél százalékkal esik, a forint kissé gyengül, vezető papírjaink nem mutatnak nagy mozgásokat. A világ legnagyobb és leghíresebb alapkezelői szorgalmasan veszik az aranyat.
hírlevél