TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Két éves mélyponton, 3800 forinton állt az OTP ma, melynek sorsát megpecsételte a gyengülő forint. A BUX 1,8%-os zakóval köszönt el a héttől
Két éves mélyponton, 3800 forinton állt az OTP ma, melynek sorsát megpecsételte a gyengülő forint. A BUX 1,8%-os zakóval köszönt el a héttől.

17:31

17 780,9 ponton zárt a ma Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX így a tegnapi záróértéke alatt 1,8%-kal zárta a kereskedési hetet. Közel 15 milliádos forgalomban 3%-ot esett az OTP, mely nap közben elérte kétéves mélypontját, a bankpapírok végül 3860 forinton zárt - hiába a kedvező jelentés, a devizapiaci mozgások megpecsételték az OTP sorsát. 16 505 forinton zárt végül a Mol, a bankpapírok 2 milliárdos forgalomban estek 1,2%-ot a tegnapi záróértékükhöz képest.

Szenvedtek a gyógyszerpapírok is ma a pesti parketten: alacsony forgalomban ugyan de 2,2%-ot esett a Richter, míg szektortársa, az Egis 5,1%-os buktát szenvedett el. Az MTelekom viszont gyenge (0,4%) plusszal köszönt el a héttől.

Érthetetlen fordulat a magyar piacon

A nap eleji jelentős esést némi korrekció követte, de az európai tőzsdéken délután tapasztalt erős pozitív fordulat a magyar piacon nem volt tetten érhető - mondta el Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. elemzője. Hozzátette, hogy a záró szakaszban valamennyi vezető részvényt lejjebb kötötték.
A BUX napi minimuma 17.342 pont volt, az OTP részvények ára pedig 3.700 forintig süllyedt.
A kereskedő szerint továbbra is depresszió jellemzi a piacokat, bár a nagy esések utáni nap közbeni fordulat pozitív jelnek tekinthető. A magyar tőzsdét továbbra is a nemzetközi hangulat vezérli, így a folytatás is ettől függ.12:05


Délben 17 654 ponton áll a BUX ma délben a reggeli 17 923 pontos szint után. A vezető részvények továbbra is zuhanásban. A két legnagyobb forgalmú papír közül az OTP nagyjából 10 milliárd forintos forgalomban tovább szenved, bár elmozdult kétéves mélypontjáról, délben 3890 forinton forogtak a részvények, ami 2,1%-kal rosszabb mint a csütörtöki záróértéke. A Mol 16 160 forinton állt, ami 3,2%-os csökkenésnek felel meg. Szenved a blue chipek közül a Richter is, ami 3,1%-os zuhanásban van - meglehet ez utóbbi két papír igen alacsony forgalomban esik.

10:40


Két éves mélyponton, 3800 forinton áll az OTP. Hiába a jól sikerült jelentés, a befektetők szinte észre sem veszik az eredményeket. A BUX 17672 pontnál járt délelőtt fél 11-kor, az OTP részvényei viszont a negatív csúcsok irányába indultak.9:30

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a csütörtöki amerikai esés legfőbb oka az amerikai jegybanki funkciót betöltő Fed philadelphiai részlegének augusztusi mínusz 30,7 pontos mutatója volt, ami 2009 márciusa óta a legalacsonyabb szintre zuhant. Az elemző szerint ez a recesszió közelségét jelzi. Gabler Gergely úgy látja a BÉT nyitásán és az OTP jó második negyedéves eredménye sem segít, mivel az a múltról szól, és most mindenki a sötét jövőt látja. Délutánra ugyanakkor enyhülhet a nyomás.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is negatív nyitást várt Budapesten, idézve a CNN-t, amely a világ tőzsdéiről tudósítva "háborús övezetet" említ. A ma reggeli vártnál jobb OTP eredmény "nagyon rosszkor jött", a mostani pesszimista hangulatban ezt senki sem fogja észrevenni. Az OTP Bankcsoport 2011 második negyedévében 37,288 milliárd, az első félévében 74,476 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el ami 36, illetve 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, és valamivel több az elemzői várakozásoknál.


                                                                                     Forrás: OTP                                                                                                                                                                        
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 527,37 pontos, 2,83 százalékos csökkenéssel, 18.103,60 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,4 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a Richter kivételével csökkent az előző napi záráshoz képest. A Mol 505 forinttal, 2,94 százalékkal 16.700 forintra csökkent, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 290 forinttal, 6,79 százalékkal 3.980 forintra esett, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,59 százalékkal 506 forintra gyengült, forgalma 754,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama nem változott 35.800 forintot ért, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 233,2 millió forintos forgalom mellett 200 forinttal, 1,29 százalékkal 15.700 forintra erősödött.

Friss tőzsdei árfolyamok a Privátbankáron >>

MTI, Privátbankár

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
Részvény / Deviza / Áru A hétfői vérfürdő után is gyengélkedik az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 22. 11:40
Hétfőn jelentősen gyengült a forint, és kedden délelőtt sem mutatott erőt. A magyar fizetőeszköz szempontjából nagy kérdés, miként dönt kora délután az MNB, ez ugyanis befolyásolhatja a forint mozgását. A tőzsdék a hétfői zuhanás után kedden délelőtt korrigáltak, ugyanakkor az OTP csak minimálisan tudott emelkedni a beszakadás után.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdekrach oka 200 ezer halott Amerikában, 400 ezer fertőzés Magyarországon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 21. 18:55
Csúnya, két-három hónapja nem látott mélyrepülést mutatnak a tőzsdék, részben a járvány rohamos terjedése, részben az amerikai stimulus hiánya, részben pedig a bankszektor problémái miatt. A német index különösen nagyot esett, de a BUX sem sokkal maradt el tőle. A forint is gyengült, a dollár viszont erősödött, ami az árupiacokat is a mélybe lökte. Amerikában ráadásul még politikai komplikációk is felmerültek.
Részvény / Deviza / Áru Túlzás volt a reggeli OTP-zuhanás? Megvan a TikTok-megoldás
Eidenpenz József | 2020. szeptember 21. 11:31
A koronavírus súlyosbodó második hullámával és szigorodó biztonsági intézkedésekkel, valamint a bankszektor teljesítményével magyarázzák, hogy ma is nagyon rossz a tőzsdék hangulata. A tőzsdeindexek esése a két-három százalékot is eléri, közéjük tartozik a hazai BUX-index is. Az OTP különösen nagyot esett, ennek magyar és európai okai is vannak. A forint gyengül, a dollár erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, megvan, miért emelkedik a Telekom
Eidenpenz József | 2020. szeptember 18. 18:49
Rossz hangulatban telik a hét utolsó napja a tőzsdéken, Európában főleg a magas fertőzésszámok okoznak aggodalmakat. A BUX index az európai átlaghoz hasonlóan esett, üde színfolt volt a Magyar Telekom, amely egy tenderrel kapcsolatban kapaszkodott feljebb. Az euró/forint makacsul 360 felett tartózkodott, az olaj drágulása viszont leállni látszik.
Részvény / Deviza / Áru Tik-tak, tik-tak: ma dönt Trump a TikTokról, holnap a kormány a hitelmoratóriumról
Csabai Károly | 2020. szeptember 18. 11:26
Úgy tűnik, a világgazdaság mielőbbi kilábalásával kapcsolatos aggodalmak az amerikai és az európai piacokat jobban megfektették, mint az ázsiaiakat, ez a nemesfémek malmára hajtották a vizet. Az olaj erős hetet zárt, ami baljós előjel a számunkra, vége szakadhat ugyanis a hazai üzemanyagárak csökkenésének. Az OTP és a forint árfolyamát a hiteltörlesztési moratóriumról holnap belengetett döntés bizonytalan kimenetele tarthatja nyomás alatt. Az USA-ban pedig a vigyázó szemek Trumpra vetődnek atekintetben, hogyan dönthet az amerikai elnök a TikTokról.
Friss
hírlevél